ΣΤΗΜΕΝΑ

Πατέρας: "Είναι καλό παιδί ο Ψωμιάδης"

Πατέρας: "Είναι καλό παιδί ο Ψωμιάδης"
Πατέρας INTIME SPORTS

Στην κατάθεση του ο Νικόλας Πατέρας παραδέχθηκε πως μιλούσε με τον Μάκη Ψωμιάδη, όμως ξεκαθάρισε πως ουδέποτε έμαθε για απειλές προς τρίτους. "Καλό παιδί ο Σταύρος (Ψωμιάδης)", είπε μεταξύ άλλων

Ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκε την Παρασκευή το πρωί ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νικόλας Πατέρας, ο οποίος μίλησε για τη σχέση του με την οικογένεια Ψωμιάδη, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν τους φερόμενους ως στημένους αγώνες.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ακούστηκαν εκπληκτικές ατάκες από τον κ. Πατέρα, ενώ απάντησε στο τι σημαίνουν κάποια "κωδικά" ονόματα που χρησιμοποιούσε στις συνομιλίες του με τον Μάκη Ψωμιάδη.

Ονόματα και η... εξήγηση τους σύμφωνα με τον Νικόλα Πατέρα

Ψηλός: Σοφοκλής Πιλάβιος

Μάκαρος, αδερφούλης: Μάκης Ψωμιάδης

Χοντρός: Αχιλλέας Μπέος

Μουστάκιας: Δεν ξέρει (είπε για πλάκα τον Αναστόπουλο)

Ψηλός Σισέ: Λάθος εκείνων που κατέγραψαν τις συνομιλίες

Αναλυτικά η κατάθεση του Νικόλα Πατέρα

Δικαστήριο: Βλέπουμε ότι υπάρχει μία οικειότητα μεταξύ σας στη συνομιλία.

Νίκος Πατέρας: " Ναι, τον γνωρίζω καλά".

Δικαστήριο: Ποιος είναι ο "χοντρός" που λέτε στη συνομιλία σας; Στον Αχιλλέα Μπέο αναφέρεστε;

Νίκος Πατέρας: "Ναι, τον Μπέο εννοώ".

Διακαστήριο: Λέτε για ένα ποσό 500.000 ευρώ...

Νίκος Πατέρας: "Όντως έγινε αυτή η συνομιλία. Μου είπε τι άκουσε (σ.σ. ο Μάκης Ψωμιάδης), τι λέγεται στην πιάτσα. Μου είπε επίσης ότι στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Παναθηναϊκός μπορεί να αδικηθεί και του είπα να το πει στην ΕΠΟ. Αποδεικνύετε εκ των πραγμάτων ότι ο Παναθηναϊκός σφαγιάστηκε σε αυτό το ματς. Η προσωπική γνώμη μου για το ποδόσφαιρο είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην στήνονται παιχνίδια παγκοσμίως. Ό,τι γίνεται στην κοινωνία, γίνεται και στο ποδόσφαιρο".

Εισαγγελέας έδρας, Βιργινία Σακελλαροπούλου: Γιατί λέτε για τον Πιλάβιο "φόβησέ τον" και όχι "προειδοποίησέ τον";

Νίκος Πατέρας: "Ο Πιλάβιος ζούσε υπό καθεστώς φόβου. Γι' αυτό άλλωστε έχει πει ότι έφυγε από την ΕΠΟ. Το είπε αυτό επειδή ήταν φοβισμένος, άρα ήταν κι ευάλωτος να τον επηρεάσουν και είπα στον Μάκη 'φόβισέ τον'. Το κακό έγινε κι ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε την επόμενη αγωνιστική".

Εισαγγελέας: Ποια είναι η γνώμη σας για τον Μάκη Ψωμιάδη;

Νίκος Πατέρας: "Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος κι επιχειρηματίας".

Εισαγγελέας: Ο "χοντρός" που λέτε ποιος είναι;

Νίκος Πατέρας: "Είναι ο κωδικός του Μπέου".

Εισαγγελέας: Ο "μουστάκιας" ποιος είναι;

Νίκος Πατέρας: "Δεν ξέρω, μπορεί να εννοεί τον Αναστόπουλο (σ.σ. γέλια στην αίθουσα)"

Εισαγγελέας: Ο "ψηλός" ποιος είναι;

Νίκος Πατέρας: "Ψηλός" είναι ο Πιλάβιος".

Εισαγγελέας: Τον Μάκη Ψωμιάδη πώς τον λέτε; Δεν τον λέτε "μουστάκια";

Νίκος Πατέρας: "Εγώ "Μάκαρο" τον λέω".

Εισαγγελέας: Τον λέτε κι "αδερφούλη"...

Νίκος Πατέρας: "Και τώρα από τη φυλακή να με πάρει, "αδερφούλη" θα τον πώ. Δεν είχα οικειότητα μαζί του μόνο όταν ήμουν στο ποδόσφαιρο, αλλά και πριν και μετά. Ο Ψωμιάδης με πληροφορούσε για όσα γίνονταν στην ποδοσφαιρική πιάτσα, διότι εκείνος τα γνώριζε".

Εισαγγελέας: Τι σημαίνει η φράση που λέτε "πέθανε ο χοντρός σήμερα";

Νίκος Πατέρας: "Εννοώ ότι έχασε. Δεν σημαίνει, όμως, ότι ήταν στημένο".

Εισαγγελέας: Όταν λέτε το έπαιξε, τι εννοείτε;

Νίκος Πατέρας: "Εννοώ ότι χτύπησε το παιχνίδι".

Εισαγγελέας: Για τα στημένα ματς γενικά τι έχετε να μας πείτε;

Νίκος Πατέρας: "Στημένα υπάρχουν και θα υπάρχουν από τους παράγοντες, αλλά και από παίκτες χωρίς να το αντιληφθούν οι παράγοντες, από παράγοντες με διαιτητές κι από διαιτητές μόνοι τους εάν παίζουν στοίχημα".

Εισαγγελέας: Όταν λέτε "φόβισέ τον λιγάκι", τι εννοείτε;

Νίκος Πατέρας: "Σημαίνει ότι γνωρίζω ότι κάτι κακό συμβαίνει και τον προειδοποιώ. Αν γινόταν παρέμβαση σε διαιτητή και δεν το γνώριζε, φταίει ο Πιλάβιος. Εγώ θεώρησα υποχρέωσή μου να ενημερώσω τον (σ.σ. τότε πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Δημήτρη) Γόντικα ότι ο Μάκης με πληροφόρησε ότι ακούγονται κουτσομπολιά και ο Παναθηναϊκός στον Βόλο θα χάσει το ματς".

Εισαγγελέας: Ο "ψηλός Σισέ" ποιος είναι;

Νίκος Πατέρας: Ό ποιος έκανε την απομαγνητοφώνηση, από βιασύνη έγραψε "ψηλός Σισέ". Ο Πιλάβιος είναι ο "ψηλός", εκεί έπρεπε να μπει τελεία. Για τον Σισέ λέμε άλλα πράγματα".

Εισαγγελέας: Το "φόβισέ τον" που λέτε στον Ψωμιάδη, δεν θα μπορούσατε να το κάνετε εσείς;

Νίκος Πατέρας: "Με τον Πιλάβιο είχα ξεκόψει, γιατί σε ένα ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός από τον διαιτητή Καλόπουλο κι ο Πιλάβιος δεν έκανε τίποτα. Θεωρώ ότι έχει ευθύνη που δεν τον τιμώρησε. Έχει ευθύνη γι' αυτό το σκάνδαλο που έγινε με τα επεισόδια, με το γκολ του Κατσουράνη. Ζητήσαμε να τιμωρηθεί ο Καλόπουλος και κάναμε παραστάσεις μέχρι και στην UEFA. Στις συνομιλίες, ο Μπέος λέει να προστατευτεί ο Καλόπουλος, ένας παράγοντας που δεν έχει σχέση με τον Ολυμπιακό, αλλά με τον Ολυμπιακό Βόλου".

Όταν ρωτήθηκε για το Άρης - Παναθηναϊκός 0-1 με τον Δαλούκα, ο Νίκος Πατέρας απάντησε: "Το γεγονός ότι κέρδισε ο Παναθηναϊκός δεν σημαίνει ότι ο Δαλούκας δεν έκανε ό,τι του είπε ο Μπέος. Δεν του έκατσε, όμως. Για μένα δεν είναι αμφισβητούμενο το πέναλτι, για άλλους είναι. Στο 2ο ημίχρονο έπαιξε 70-30 υπέρ του Άρη, όπως του είχαν πει. Γι' αυτό τον πήρα τηλέφωνο μετά από το ματς ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού και της λίγκας και του είπα "είσαι απαράδεκτος". Τότε μου είπε ότι τον απειλούσαν. Μετά παραιτήθηκε, αλλά όχι για το πέναλτι. Επειδή τον "έκοψαν" από διεθνή. Προσεβλήθη και παραιτήθηκε. Γνώριζα τον Δαλούκα, χωρίς να έχω ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του. Ήμουν, άλλωστε, και πρόεδρος της Super League. Σαν Παναθηναϊκός, πάντως, δεν δημιουργήσαμε ποτέ πρόβλημα σε διαιτητές".

Στη συνέχεια, ο άλλοτε ισχυρός άντρας του "τριφυλλιού" ρωτήθηκε ξανά για "τα 500.000 ευρώ που πήρε ο 'χοντρός'": "Είναι μια κουτσομπολίστικη κουβέντα, όπου ο Μάκης μου λέει τι είχε ακούσει. Στον χώρο του ποδοσφαίρου, ο Μάκης είναι από τους λίγους ανθρώπους που ποτέ δεν μου ανέφερε κάτι στοίχημα πριν το παιχνίδι. Δεν κάναμε ποτέ τέτοια συζήτηση. Κι ο μικρός ο Ψωμιάδης είναι καλό παιδάκι. Τι στοίχημα να παίξει; Δυο χρόνια που ήμουν στον Παναθηναϊκό, ποτέ δεν άκουσα κάτι για την οικογένεια Ψωμιάδη".

Από την έδρα επέμειναν και στη φράση "φόβισέ τον" που λέει στον Ψωμιάδη για τον Πιλάβιο, με τον Νίκο Πατέρα να επισημαίνει: "Εννοώ να φοβίσει τον Πιλάβιο με το παρουσιαστικό του, το οποίο εμπνέει φόβο. Και εννοούσα να τον προειδοποιήσει ότι κάτι πάει να γίνει στον Βόλο".

Σε αυτό το σημείο ρώτησε ο δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη, Νίκος Μιχαλόλιας: "Στην Καβάλα ξέρατε να υπήρχαν κάποιου τύπου εκτροπές;" "Δεν γνωρίζω να υπάρχει ηθική στο ποδόσφαιρο",απάντησε ο κ. Πατέρας.

Η εισαγγελέας της έδρας, Βιργινία Σακελλαροπούλου, ρώτησε και για το τι έχει να πει για τον Θωμά Μητρόπουλο: "Δεν έχω ούτε καλημέρα".

Τέλος, για την άποψή του για τον Γιώργο Χριστοβασίλη υπογράμμισε: "Ο Χριστοβασίλης είναι από τα ηθικά στοιχεία στο ποδόσφαιρο, άσχετα εάν έχουμε διαφορετικές απόψεις, γιατί κατά βάθος είναι Ολυμπιακός.

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ