STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 3-0: Καταιγιστικοί οι Ηπειρώτες επέστρεψαν στις νίκες

Ο Περέα πανηγυρίζει με τον Εραμούσπε το γκολ που πέτυχε ο δεύτερος κόντρα στον Παναιτωλικό
Ο Περέα πανηγυρίζει με τον Εραμούσπε το γκολ που πέτυχε ο δεύτερος κόντρα στον Παναιτωλικό INTIME

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε του Παναιτωλικού με 3-0, χάρη στα γκολ των Εραμούσπε, Περέα και Κάργα, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και παρέμεινε σε τροχιά playoffs.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό στους Ζωσιμάδες για την ένατη αγωνιστική της Super League Interwetten, με τους Ηπειρώτες να είναι κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού (αν όχι όλο) και να επιστρέφουν στα τρίποντα μετά τη δεύτερη αγωνιστική, όπου είχαν επικρατήσει του Παναθηναϊκού με 1-0.

Ο ΠΑΣ έχει 13 βαθμούς, ενώ ο Παναιτωλικός έμεινε στους 5. Στα άσχημα για την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά, ο Μανώλης Σάλιακας αποχώρησε έχοντας ενοχλήσεις, δημιουργώντας ανησυχία και για την Εθνική, μιας και ο Σάλιακας συμπεριλήφθηκε στις κλήσεις του Φαν Σιπ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Στο 30ο λεπτό ο ΠΑΣ κέρδισε πέναλτι, έπειτα από χτύπημα του Μαλή στον Περέα. Ο Τζήλος είδε τη φάση στο μόνιτορ και υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Εραμούσπε, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μελίσσα στο 33'.

Τέσσερα λεπτά μετά οι Ηπειρώτες πέτυχαν ένα ακόμα γκολ. Έπειτα από ωραία εναλλαγή της μπάλας από τα αριστερά, ο Μιλινστεάνου έκανε το γύρισμα στον Περέα και αυτός με κοντινή προβολή την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 58' ο Κάργας σφράγισε τον θρίαμβο του ΠΑΣ. Ο Γκαρντάβσκι εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο αρχηγός του ΠΑΣ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με μια γεμάτη κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα.

Ελάχιστες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος

Ελάχιστες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος για τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΣ είχε την κατοχή της μπάλας στα πόδια του και προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, με τον Παναιτωλικό να αμύνεται στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.

Στο 10ο λεπτό ένα σουτ του Σάλιακα πέρασε άουτ, ενώ στο 14' έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό των Ηπειωτών, ο Γκαρντάβσκι ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, ωστόσο δεν είχε φορά προς την εστία με αποτέλεσμα το σουτ που επιχείρησε να είναι αδύναμο.

Ο ΠΑΣ εξακολουθούσε να έχει διαρκώς στην κατοχή του την μπάλα στα πόδια και να προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες, ακόμα και μετά το προβάδισμα δύο τερμάτων. Ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια τελική, ενώ ο Παναιτωλικός παρέμεινε αδρανής.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Η ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε η εικόνα σε μεγάλο βαθμό. Οι Ηπειρώτες απείλησαν πρώτοι και σε αυτό το ημίχρονο με τον ιδιαίτερα δραστήριο Χουάν Χοσέ Περέα. Ο Λοντίγκιν εκτέλεσε ένα δυνατό βολέ, ο Κολομβιανός έκανε ένα υπέροχο κοντρόλ και έφυγε στον ανοικτό γήπεδο, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, με τον Μελίσσα να επεμβαίνει.

Στο 53' ο Βέργος έφτασε κοντά στο να μειώσει το σκορ. Ο Ντουάρτε εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Βέργος έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και ο Λοντίγκιν με μια ενστικτώδη επέμβαση έσωσε τον ΠΑΣ.

Μετά το τρίτο τέρμα του ΠΑΣ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Στο 72' ο Τσιγγάρας είδε τον Μπακαδήμα να του στρώνει την μπάλα μέσα στην περιοχή, ωστόσο το σουτ που εξαπέλυσε πέρασε άουτ. Στο 76' ο Μιλιντσεάνου πέρασε στην πλάτη της άμυνας της ομάδας του Αγρινίου, έκανε ένα δυνατό σουτ από πλάγια θέση στην περιοχή, ωστόσο νικήθηκε από τον Μελίσσα.

Στο 88ο λεπτό ο Παναιτωλικός έφτασε πολύ κοντά στο να μειώσει στο σκορ, ωστόσο το μακρινό σουτ του Βέργου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή στο παιχνίδι, με τον ΠΑΣ να πετυχαίνει την πιο ευρεία νίκη του στο πρωτάθλημα, μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στους Ζωσιμάδες τη σεζόν 2018/19, όπου είχε κερδίσει με το ίδιο σκορ (3-0).

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ