ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 2-0

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 2-0
Φάση

Αρχοντική εμφάνιση και νίκη 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα επί του αναιμικού Ολυμπιακού στους "8"

Σε ένα γεμάτο γήπεδο στα Γιάννινα από οπαδούς και των δύο ομάδων, ο σύλλογος που αγωνίζεται στη Β' Εθνική εκμεταλλεύτηκε τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα των Πειραιωτών και κατέκτησε μία μεγάλη και δίκαιη νίκη. Τα γκολ σημείωσαν οι Κοντογουλίδης (32') και Ντομορό (77'). Πλέον, η ρεβάνς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον...
td> Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Παπακώστας): Τόλιος, Ντάσιος (83' Κάσερες), Κούσας, Ρεπέρν, Κατερίνης, Αντάντο, Γήτας, Μπελά (64' Ντομορό), Μιχαλόπουλος (69' Γεωργιάδης), Καζναφέρης, Κοντογουλίδης.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Μπούτινα, Ζεβλάκοβ, Καψής, Σέζαρ, Μπουλούτ, Ταραλίδης (74' Οκκάς), Καφές (46' Τοροσίδης), Μάριτς, Παππάς (46' Κωνσταντίνου), Μπόρχα, Μπαμπανγκίντα.

Διαιτητής: Πολατιάν (Πέλλας)

Βοηθοί: Γενναίος (Αθηνών), Νικολακόπουλος (Αθηνών)

Τέταρτος διαιτητής: Αργυρόπουλος (Καστοριάς)

Κίτρινες κάρτες: Μπελά, Κοντογουλίδης, Μιχαλόπουλος, Κατερίνης, Αντάντο (ΠΑΣ Γιάννινα), Καψής, Μπαμπανγκίντα (Ολυμπιακός)

Κόκκινες κάρτες: -
td> Με μια ματιά
Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε σύστημα 4-3-3, στο τρίτο του παιχνίδι στον ερυθρόλευκο πάγκο. Ο Έλληνας τεχνικός χρησιμοποίησε μόλις δύο βασικούς (Ζεβλάκοβ, Σέζαρ), δίνοντας χρόνο συμμετοχής στις "ρεζέρβες". Ο Μπούτινα αγωνίστηκε για δεύτερη φορά φέτος στη βασική ενδεκάδα, πάλι σε αγώνα κυπέλλου (είχε παίξει κόντρα στον Ατσαλένιο στην Κρήτη), με τον Ζεβλάκοβ στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Μπουλούτ στο αριστερό. Καψής και Σέζαρ σύνθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Ταραλίδη να είναι ο μοναδικός αμυντικός μέσος. Ο Καφές αγωνίστηκε δεξιά στα χαφ, με τον Μάριτς στα αριστερά. Ο Μπόρχα βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Παππά δεξιά και τον Μπαμπανγκίντα αριστερά.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Παπακώστας στο ντεμπούτο του στον πάγκο του ΠΑΣ παρέταξε τα Γιάννινα με σύστημα 4-4-2. Ο Τόλιος κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τον Ντάσιο δεξιά στην άμυνα και τον Κατερίνη αριστερά. Κούσας και Ρεπέρν ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αντάντο και Γήτας ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Μπελά δεξιά στη μεσαία γραμμή και τον Μιχαλόπουλο αριστερά. Καζναφέρης και Κοντογουλίδης αγωνίστηκαν στη γραμμή κρούσης.

Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός με τις πολλές αλλαγές δεν μπόρεσε να βρει τα πατήματά του σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, όντας τραγικός και ασύνδετος σε όλες τις γραμμές του. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, πήγαιναν δεύτεροι στην μπάλα και έδωσαν δικαιώματα στον ΠΑΣ να "κτυπήσει" στην κόντρα επίθεση με τους γρήγορους παίκτες που διαθέτει από τη μέση και μπροστά.

Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή σε 45 λεπτά είχαν μόλις ένα αξιόλογο σουτ μπροστά από την εστία του Τόλιου, όταν στο 11' ο Μπόρχα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή σούταρε με το δεξί άουτ.

Αντίθετα, ο ΠΑΣ απείλησε δύο φορές με αξιώσεις την αντίπαλη εστία, όμως στο 21' ο Μπούτινα αντέδρασε εξαιρετικά στο διαγώνιο αριστερό σουτ του Κοντογουλίδη, ενώ στο 30' Σέζαρ πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Μιχαλόπουλο, που εξέθεσε νωρίτερα τον Καψή. Ο Βραζιλιάνος στόπερ με εξαιρετικό τάκλιν στο ύψος του πέναλτι έκοψε τον μέσο του ΠΑΣ, ο οποίος ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Η υπεροχή, πάντως, των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 32', όταν ο Κατερίνης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Καψής "κοιμήθηκε", ο Σέζαρ δεν πρόλαβε να κόψει την μπάλα και ο Κοντογουλίδης με κοντινή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπούτινα, που είδε την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του. Ο Κροάτης, όμως, δεν μπορούσε να κάνει κάτι και δεν ευθύνεται για το τέρμα που δέχθηκε.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Τάκης Λεμονής συνέχισε τα πειράματα και έβαλε στο ματς τον Κωνσταντίνου (πρώτη εμφάνιση μετά τον τραυματισμό του), αλλά και τον Τοροσίδη ως αμυντικό χαφ προκειμένου ο Ολυμπιακός να ισορροπήσει στη μεσαία γραμμή και να κλείσει τα τεράστια κενά στο κέντρο. Ο προπονητής των Πειραιωτών προχώρησε σε αλχημείες, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2, με τον Μπαμπανγκίντα πίσω από τους δύο επιθετικούς (Κωνσταντίνου, Μπόρχα).

Οι γηπεδούχοι, όμως ήταν αυτοί που στο 47' έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά το δεξί σουτ του Γήτα έξω από τη μεγάλη περιοχή κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπούτινα.

Οι φιλοξενούμενοι, στη συνέχεια, πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 56' έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όμως, το δεξί σουτ του Τοροσίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε άουτ.

Ο ΠΑΣ άντεξε στην πίεση και στο 77', μάλιστα, διπλασίασε τα τέρματά του, όταν ο Ντάσιος σέντραρε και ο Ντομορό (είχε μπει ως αλλαγή) με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-0).

Στο 80', οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε "μονομαχία" του Καψή με τον Κοντογουλίδη. Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν κάκιστος και ευθύνεται στα τέρματα που δέχθηκε η ομάδα του, δεν φαίνεται, πάντως, από το replay να ανατρέπει τον επιθετικό των Ιωαννίνων.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να εξουδετερώσουν τις όποιες επιθετικές προσπάθειες του Ολυμπιακού, για τον οποίο μόνο ο Βασίλης Τοροσίδης πάλευε για να αντιστρέψει την κατάσταση. Ο πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ, αλλά ισάριθμες κεφαλιές (90', 92') του από πλεονεκτικές θέσεις δεν βρήκαν στόχο.

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε... Η ιστορική νίκη για τον ΠΑΣ ήταν γεγονός.
td> Συνέντευξη Τύπου
Τάκης Λεμονής (προπονητής Ολυμπιακού): " Ήταν ένα κακό παιχνίδι για μας, το οποίο συνοδεύτηκε από ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα. Το κακό γήπεδο δεν αποτελεί δικαιολογία. Σε καμία περίπτωση... Η εικόνα που είχαμε δεν οφείλεται στην κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Πρέπει να ξεπερνάμε τις δύσκολες στιγμές με ηρεμία και χωρίς πανικό. Τουλάχιστον υπάρχει και ο αγώνας ρεβάνς. Η συνολική εμφάνισή μας ήταν απαράδεκτη και θα την αξιολογήσουμε ανάλογα, για να δούμε τι έφταιξε

Πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες ότι δεν μπορούν να βλέπουν τα παιχνίδια ξεχωριστά, γιατί δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες αν δεν προσπαθήσεις στο γήπεδο. Η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν απόλυτα δίκαιη και του εύχομαι ολόψυχα να ανέβει στην Α' Εθνική, γιατί η κατηγορία έχει απόλυτη ανάγκη από έδρες σαν και τη δική του.

Δεν ξέρω αν ορισμένοι από τους παίκτες μου έχουν τα ψυχικά αποθέματα για να μείνουν στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι. Γιατί όταν παίζεις στον Ολυμπιακό δεν μπορείς να παρουσιάζεις τέτοια εικόνα. Βέβαια υπήρχαν οι γνωστές απουσίες λόγω τραυματισμών. Τώρα κοιτάμε το δύσκολο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Όχι, δεν υποτιμήσαμε σε καμία περίπτωση τον ΠΑΣ. Ξέρω ότι είναι δύσκολα αυτά τα παιχνίδια, ξέρω ότι κρύβουν παγίδες και το είχα τονίσει ιδιαίτερα στους παίκτες μου. Τα αγωνιστικά σχήματα βγαίνουν ανάλογα με τους παίκτες που έχω στη διάθεσή μου κάθε φορά. Όταν βγαίνεις συνέχεια δεύτερος στην μπάλα, δεν μπορεί να φταίει ούτε το σχήμα ούτε το σύστημα. Όταν παίζεις στον Ολυμπιακό, ανεξαρτήτως του χρόνου συμμετοχής που παίρνεις, δεν μπορείς να παρουσιάζεις αυτή την εικόνα





".

Γιάννης Παπακώστας (προπονητής ΠΑΣ): " Eίναι μία σημαντική νίκη, η οποία ανήκει στους παίκτες, που έδειξαν διάθεση και τεράστια ψυχικά αποθέματα. Ευχαριστώ τη διοίκηση, τον κόσμο, τους παίκτες και τον προκάτοχό μου, Νίκο Αναστόπουλο. Όλοι αυτοί έχουν μερίδιο στην επιτυχία.

Είμαι συγκινημένος από το χειροκρότημα των φιλάθλων προς το πρόσωπό μου. Είχαμε καλή αμυντική λειτουργία και καταφέραμε να κρατήσουμε μακριά από τα καρέ μας τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, εμείς ήμασταν αυτοί που απειλήσαμε τον αντίπαλο.

Πλέον, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διαχειριστούμε σωστά την επιτυχία αυτή, καθώς ύστερα από τόσο μεγάλες επιτυχίες έρχονται και ολικές καταστροφές. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι γιατί στο ποδόσφαιρο σε καταξιώνει η διάρκεια. Πάντως, ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι είμαι στον ΠΑΣ και οτι κερδίσαμε τον Ολυμπιακό



".
td> Όλα τα λεφτά...
Μπορεί ανάμεσα στις δύο ομάδες να υπάρχει τεράστια διαφορά δυναμικότητας, όμως αξίζουν πολλά μπράβο στον ΠΑΣ. Οι ποδοσφαιριστές των Ιωαννίνων ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και κατέκτησαν δίκαια τη νίκη.

Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται να είσαι ποιοτικότερος για να κερδίσεις. Το πάθος και η θέληση αρκεί... Οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα (θριαμβευτικό ντεμπούτο) είχαν πολύ περισσότερο αυτά τα στοιχεία από τους ακριβοπληρωμένους συναδέλφους τους. Πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα και έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο.
td> Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Μέχρι το τέλος της σεζόν άπαντες στο μεγάλο λιμάνι κρίνονται. Τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες. Και οι δύο πλευρές έχουν ευθύνη για την ντροπιαστική εμφάνιση του Ολυμπιακού στα Γιάννινα. Η δικαιολογία περί απουσίας των πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, αλλά και του κάκιστου αγωνιστικού χώρου, δεν αποτελεί άλλοθι για κανέναν.

Το "Καραϊσκάκη" σαφώς δίνει ελπίδες πρόκρισης στους νταμπλούχους, όμως οι παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ της πειραϊκής ομάδας πρέπει να καταλάβουν ότι με τέτοιες εμφανίσεις δίνουν δικαιώματα στους αντιπάλους να τους αμφισβητούν. Ο Ολυμπιακός διαθέτει το καλύτερο έμψυχο δυναμικό στην Ελλάδα, αλλά οφείλει να το αποδεικνύει σε κάθε αγώνα κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Κάτι τελευταίο... Υποτίθεται ότι κάποιοι παίκτες δίνουν "εξετάσεις" μέχρι το τέλος της σεζόν. Με τέτοια παρουσία, μήπως περιμένουν ανανέωση στα συμβόλαιά τους; Πάρτε το αλλιώς, μάγκες...
td> To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
ΠΑΣ Γιάννινα Τόλιος, Κούσας Ρεπέρν, Ντάσιος, Γήτας, Κατερίνης, Αντάντο, Μπελά, Μιχαλόπουλος, Καζναφέρης, Κοντογουλίδης

Ολυμπιακός Μπούτινα, Ζεβλάκοβ, Καψής, Σέζαρ, Μπουλούτ, Ταραλίδης, Καφές, Μάριτς, Παππάς, Μπόρχα, Μπαμπαγκίντα

Λήξη αγώνα
1' Έναρξη αγώνα
Στην σέντρα ο Ολυμπιακός
3' Σχόλιο
Ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο ενώ σε αυτά τα πρώτα λεπτά βλέπουμε τον ΠΑΣ να προσπαθεί να πιέσει ψηλά.
8' Σχόλιο
Κακός ο αγωνιστικός χώρος, δυσκολεύει τις προσπάθεις των ποδοσφαιριστών. Ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβαίνει
10' Κόρνερ ΠΑΣ Γιάννινα
Πρώτο κόρνερ του αγώνα
11' Σουτ Ολυμπιακός Μπόρχα
Δυνατό, φαλτσαριστό σουτ του Μπόρχα έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τόλιου
16' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Καψής
21' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα Κοντογουλίδης
Μεγάλη ευκαιρία με τον Κοντογουλίδη να βγαίνει μόνος του από δεξία να μπαίνει μέσα στην περιοχή και από διαγώνια θέση να σουτάρει, αλλά ο Μπούτινα απέκρουσε με δυσκολία
25' Σουτ Ολυμπιακός Ταραλίδης
27' Ευκαιρία ΠΑΣ Γιάννινα Μιχαλόπουλος
Ο Μπελά δίνει στον Μιχαλόπουλο, αυτός ντριμπλάρει τον Καψή περνώντας την μπάλα πάνω από το σώμα του, μπαίνει μέσα στην περιοχή και βρίσκεται απέναντι στον Μπούτινα, αλλά πρόλαβε ο Σέζαρ και έκοψε την μπάλα
30' Σουτ ΠΑΣ Γιάννινα Μιχαλόπουλος
Δυνατό σουτ του Μιχαλόπουλου έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπούτινα
31' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα Κοντογουλίδης
32' Γκολ ΠΑΣ Γιάννινα Κοντογουλίδης
Σέντρα του Κατερίνη από τα δεξιά, σηκώνεται ψηλά ο Κοντογουλίδης και με κεφαλιά πετυχαίνει το γκολ
35' Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας αλλά έκανε πολλά λαθη στο χώρο του κέντρου. Οι λάθος πάσες φέρνουν τον ΠΑΣ σε φαρμακερές αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές μπήκε και το γκολ
38' Κόρνερ ΠΑΣ Γιάννινα
40' Κόρνερ ΠΑΣ Γιάννινα
Τρίτο κόρνερ για τον ΠΑΣ, που από την ώρα που έβαλε το γκολ έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης
41' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα Μιχαλόπουλος
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Mε αλλαγές ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Καφές και Παππάς βγαίνουν από το γήπεδο και μπαίνουν οι Τοροσίδης και Κωνσταντίνου
47' Δοκάρι ΠΑΣ Γιάννινα Γήτας
Μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους. Σουτ του Γήτα έξω από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Μπούτινα!
48' Σχόλιο
Ο ΠΑΣ έχει μπει φουριόζος
53' Σχόλιο
Προσπαθεί να συνέλθει ο Ολυμπιακός και ανεβαίνει σιγά σιγά...
53' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα Κατερίνης
57' Σουτ Ολυμπιακός Τοροσίδης
Σουτ του Τοροσίδη από τα όρια της περιοχής, η μπάλα φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ
64' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Στην θέση του Μπελά μπήκε ο Ντομορό
69' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Στην θέση του Μιχαλόπουλου ο Γεωργιάδης
71' Κίτρινη κάρτα ΠΑΣ Γιάννινα Αντάντο
74' Αλλαγή παίκτη Ολυμπιακός
Στην θέση του Ταραλίδη, μπήκε ο Οκκάς
75' Σχόλιο
Πολλά νεύρα στον αγώνα. Το δεύτερο ημίχρονο δεν είναι το ίδιο καλό με το πρώτο
75' Κίτρινη κάρτα Ολυμπιακός Μπαμπανγκίντα
77' Γκολ ΠΑΣ Γιάννινα Ντομορό
Σέντρα του Ντάσιου, μόνος του ο Ντομορό με κεφαλιά σημειώνει το 2-0
78' Σχόλιο
Σε μία μονομαχία Καψή-Καζναφέρη, ο δεύτερος πέφτει μέσα της περιοχή αλλά ο διαιτητής δείχνει "παίζεται"
80' Κεφαλιά Ολυμπιακός Κωνσταντίνου
Κεφαλιά του Κωνσταντίνου από κοντά, στέλνει την μπάλα άουτ
84' Αλλαγή παίκτη ΠΑΣ Γιάννινα
Βγήκε ο Ντάσιος, μπήκε ο Κάσερες
90' Σχόλιο
Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων
90' Κεφαλιά Τοροσίδης
Κεφαλιά του Τοροσίδη από κοντά, η μπάλα φεύγει άουτ
90' Κόρνερ Ολυμπιακός
95' Λήξη αγώνα













































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ