ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-1: Ραντεβού στο Φάληρο

2020-2021 /   -  (:   / EUROKINISSI)
2020-2021 / - (: / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Χασάν (73') να απαντάει στο γκολ του Εραμούσπε (45+6'). Όλα ανοιχτά για τη ρεβάνς στο Φάληρο.

Δεν είχε νικητή ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ολυμπιακό στους Ζωσιμάδες με το τελικό σκορ να λήγει 1-1. Σε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, οι Ηπειρώτες κατάφεραν να μπουν μπροστά στο σκορ με πέναλτι του Εραμούσπε στο 45+6'.

Οι ερυθρόλευκοι αύξησαν την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος και μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση με ένα εντυπωσιακό γκολ του Αχμέντ Χασάν στο 73'. Έτσι, με τον Ολυμπιακό να έχει πετύχει το εκτός έδρας τέρμα, οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το "εισιτήριο" του τελικού στο Καραϊσκάκης.

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός επέλεξε για ακόμη ένα παιχνίδι να παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο με σύστημα 3-4-3, με τον Φορτούνη στο βασικό σχήμα και τον Χασάν στην κορυφή. Από την άλλη, ο Αργύρης Γιαννίκης δεν προχώρησε σε εκπλήξεις επιλέγοντας σύστημα 4-4-2 και με ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Από τα πρώτα λεπτά του ημιτελικού η αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας, όμως όχι και την ξεκάθαρη υπεροχή. Στο 11' έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Χασάν να βρίσκεται σε θέση τετ α τετ με τον Γιούρι Λοντίγκιν, όμως ο Αιγύπτιος επιθετικός σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ.

Στο 16ο λεπτό ήταν σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, με τον Μιλιντσεάνου να πραγματοποιεί ένα σουτ και τον Σα να μπλοκάρει δίχως πρόβλημα. Το παιχνίδι συνέχισε να έχει ισορροπία, χωρίς πολλές ευκαιρίες, με τους προπονητές των δύο ομάδων να ζητούν συνεχώς πράγματα από τους ποδοσφαιριστές τους.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΕΡΑΜΟΥΣΠΕ Ο ΠΑΣ

Ενώ όλα έδειχναν ότι το πρώτο μέρος θα κλείσει χωρίς γκολ, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε αντίθετη άποψη. Οι Ηπειρώτες κέρδισαν πέναλτι στις καθυστερήσεις για χέρι του Μπα μέσα στην περιοχή, έπειτα από ένα σουτ του Κάστρο. Ο Τρεϊμάνις είδε ο ίδιος τη φάση στο μόνιτορ και υπέδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Εραμούσπε ανέλαβε την εκτέλεση, ο Ζοσέ Σα έμεινε στο κέντρο, με τους Γιαννιώτες να βρίσκουν δίχτυα για το 1-0 στο 45+6'. Οι παίκτες του ΠΑΣ πανηγύρισαν με έξαλλο τρόπο το γκολ, το οποίο τους έδωσε το προβάδισμα στην ανάπαυλα.

ΑΥΞΗΣΕ ΠΙΕΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΣ

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Μαρτίνς αντικατέστησε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό με τον Χολέμπας, ενώ έβαλε στη θέση του Λαλά τον Ανδρούτσο ζητώντας περισσότερα πράγματα από τους μπακ-χαφ του.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, κρατώντας την μπάλα και απειλώντας την εστία του Λοντίγκιν. Μάλιστα, στο 47ο λεπτό ο Μπρούμα σούταρε εντός της περιοχής, χωρίς να νικήσει τον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία να κάνει το 2-0, όταν ο Μιλιντσεάνου βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αφού δεν μπόρεσε να τον σταματήσει ο Σεμέδο, απέκρουσε ωστόσο ο Σα με το πόδι.

Ο Ολυμπιακός είχε κάποιες τελικές, χωρίς ωστόσο να απειλείται ιδιαίτερα ο Γιούρι Λοντίγκιν. Ο ΠΑΣ Γιάννινα χτυπούσε στην κόντρα και στο 65ο λεπτό ξανά με τον Μιλιντσεάνου έφτασε κοντά στο γκολ, όμως ο Σα δήλωσε ξανά παρών.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΑΝ ΜΕ ΧΑΣΑΝ ΟΙ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του, ώστε να φτάσει εντέλει στην ισοφάριση. Έτσι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Αραμπί και Εμβιλά γυρίζοντας τον σχηματισμό σε 4-2-2. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κάνουν το 1-1.

Στο 73ο λεπτό ο Φορτούνης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Αχμέντ Χασάν με ένα εντυπωσιακό γυριστό βρήκε τρόπο να νικήσει τον Λοντίγκιν στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός απείλησε εκ νέου φτάνοντας κοντά στην ανατροπή στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Αραμπί βρέθηκε απέναντι από τον Λοντίγκιν, θέλησε να τον πλασάρει, αλλά χωρίς επιτυχία, με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να αποκρούει με το πόδι. Μέχρι και το φινάλε της αναμέτρησης, αλλαγή στο σκορ δεν υπήρξε και το 1-1 παρέμεινε.

ΣΚΟΡΕΡ: 45+6' Εραμούσπε / 73' Χασάν

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πέερσμαν, Ντομίνγκεθ, Κάστρο, Καρτάλης (90+3' Λιάσος), Ελευθεριάδης (81' Πανουργιάς), Παμλίδης (87' Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (81' Κάργας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μπα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (46' Χολέμπας), Λαλά (46' Ανδρούτσος), Ρέαμπτσιουκ (61' Μασούρας), Μπουχαλάκης, Καμάρα (69' Εμβιλά), Μπρούμα (69' Ελ Αραμπί), Φορτούνης, Χασάν

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ