STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 1-1: Δεν χάρηκε κανείς στο τέλος, τέταρτη ισοπαλία για τους Κρητικούς

Ο Σνάιντερ με τον Πασαλίδη στην αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ
Ο Σνάιντερ με τον Πασαλίδη στην αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΟΦΗ χάρη στα τέρματα των Νέιρα και Μιλιντσεάνου στο 12' και το 22' αντίστοιχα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχθηκε τον ΟΦΗ στους Ζωσιμάδες για την τέταρτη αγωνιστική της Super League Interwetten, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1, χάρη στα γκολ των Νέιρα από την άσπρη βούλα στο 12' και Μιλιντσεάνου στο 22'. Ο ΠΑΣ παραμένει αήττητος μετά από τέσσερις αγωνιστικές, ενώ ο ΟΦΗ παρέμεινε ισόπαλος και σε αυτή την αγωνιστική.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτά στο πρώτο μέρος και δημιούργησαν καλές φάσεις, με τον ΠΑΣ να είναι ελαφρώς ανώτερος στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικότερα στο διάστημα 45'-60'. ΟΦΗ έφτασε κοντά στο γκολ στο 72', ωστόσο το σουτ του Ντουρμισάι τράνταξε το δοκάρι.

Οι Κρητικοί πήραν το προβάδισμα στο σκορ χάρη στο τέρμα του Νέιρα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έπειτα από μαρκάρισμα του Εραμούσπε πάνω στον Λάμπρου. Μάλιστα ο Νέιρα στους πανηγυρισμούς του αφιέρωσε το γκολ στην Κρήτη, η οποία δοκιμάστηκε από σεισμό.

Η απάντηση του ΠΑΣ ήταν άμεση, με τον Μιλιντσεάνου να πετυχαίνει ένα όμορφο γκολ με συρτό σουτ, λίγο έξω από την περιοχή, έπειτα από εξαιρετική μεταβίβαση του Μορέιρα.

Ισορροπημένο το πρώτο μέρος ανάμεσα στις δύο ομάδες

Οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως μουδιασμένα, μέχρι το 12ο λεπτό, όπου ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι. Ο Λάμπρου μπήκε στην περιοχή, ο Εραμούσπε τον έκοψε αντικανονικά με τον Αγγελάκη να σφυρίζει την εσχάτη των ποινών, αφού την εξέτασε στο VAR.

Μετά το γκολ του Νέιρα, ο ΠΑΣ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχε δύο καλές στιγμές, μια με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίρσμαν στο 16'. Τρία λεπτά μετά οι δύο ομάδες απείλησαν σε διάστημα ενός λεπτού.

Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα από τα δεξιά, ο Κάργας έπιασε την κεφαλιά με τον Επασί να αποκρούει και τους αμυντικούς του ΟΦΗ να απομακρύνουν.

Στην εξέλιξη της φάσης οι παίκτες του ΟΦΗ έφυγαν στην αντεπίθεση, ωστόσο το σουτ του Φαν Ντούινεν κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα, ενώ το σουτ του Ντουρμισάι βρήκε σε αμυντικό του ΠΑΣ και κατέληξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά ο ΠΑΣ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης με τον Μιλιντσεάνου.

Στο 36' οι παίκτες του ΠΑΣ έφτασαν μια ανάσα από το να πετύχουν ολική ανατροπή. Ο Μορέιρα έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και έκανε τη βαθιά μπαλιά για τον Μιλιντσεάνου, αυτός μπήκε στην περιοχή και έκανε το γύρισμα προς τον Σνάιντερ, ωστόσο ο Γερμανός δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα προς την εστία με τους Ηπειρώτες να φωνάζουν για πέναλτι. Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ανώτερος άλλα άσφαιρος ο ΠΑΣ, δοκάρι ο ΟΦΗ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα στο σκορ.

Οι προσπάθειες των Σνάιντερ στο 47' και Πίρσμαν στο 50' από το ύψος του πέναλτι πήγαν ψηλά. Στο 56' ο Σάλιακας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Εραμούσπε έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει άουτ.

Τέσσερα λεπτά μετά ο ΠΑΣ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι. Ο Πίρσμαν πάτησε περιοχή και έκανε το γύρισμα προς τον Περέα, ωστόσο αυτός δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα.

Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον Μορέιρα στην περιοχή, αυτός έκανε το σουτ και ο Επασί με σπουδαία επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ. Το κόρνερ το εκτέλεσε ο Σάλιακας και ο Κάργας έπιασε αφύλακτος την κεφαλιά στην περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο ΟΦΗ απείλησε για πρώτη φορά στο 72ο λεπτό. Ο Ντουρμισάι βρήκε λίγο ελεύθερο χώρο και έκανε το ψιλοκρεμαστό σουτ από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να προσγειώνεται στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Στο 81ο λεπτό ο ΠΑΣ έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ. Οι Ηπειρώτες έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Μορέιρα να κάνει το σουτ, αλλά να κόβεται από τον Βούρο. Στην εξέλιξη της φάσης ο Τριάδης, ο οποίος είχε περάσει στο ματς πριν από τρία λεπτά, έκανε το παράλληλο γύρισμα, ωστόσο κανείς δεν βρέθηκε στην περιοχή για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ