ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Βασίλης Αθανασίου ήταν ξανά εκεί στη νίκη μισή-παραμονή των Ηπειρωτών

Ο Βασίλης Αθανασίου
Ο Βασίλης Αθανασίου EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Αθανασίου πέρασε ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Παναγιώτη Τσιντώτα, βοηθώντας τα μέγιστα προκειμένου ο ΠΑΣ Γιάννινα να φύγει με ένα υπερπολύτιμο διπλό από την έδρα του Ιωνικού.

Ύστερα από μία σπουδαία μάχη στο γήπεδο της Νεάπολης, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 1-0 του Ιωνικού με χρυσό σκόρερ τον Μέντες Μορέιρα και έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην Stoiximan Super League. Το διπλό δεν ήρθε εύκολα για την ομάδα του Θανάση Στάικου, καθώς ο Έλληνας τεχνικός είδε τον βασικό τερματοφύλακα, Παναγιώτη Τσιντώτα να αποχωρεί τραυματίας στο 50ό λεπτό κι ενώ το σκορ ήταν 0-0.

Ωστόσο, ο Βασίλης Αθανασίου που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει τα πήγε εξαιρετικά. Ο 23χρονος υψηλόσωμος γκολκίπερ (1.88μ) μετέδωσε σιγουριά στους συμπαίκτες του, κατεύθυνε σωστά την άμυνα, ενώ πραγματοποίησε και μία τρομερή επέμβαση σε ένα μακρινό σουτ του Χοσέ Κάνιας.

Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα, μιλώντας στην κάμερα της COSMOTE TV, ανέφερε πως τοιμαζόμαστε καθημερινά με τις προπονήσεις που κάνουμε για να μπούμε οποιαδήποτε στιγμή. Μας βοηθάει ο κ. Πλαβούκος (σ.σ. προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΣ), μάς ετοιμάζει καθημερινά για τέτοιες στιγμές. Εγώ κοιτάω τη δουλειά μου, κοιτάω να είμαι επαγγελματίας και να είμαι έτοιμος".

Αυτή, βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αθανασίου καλείται να μπει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και να υπερασπιστεί την εστία του ΠΑΣ. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στον πρώτο γύρο στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όταν αντικατέστησε τον τραυματία Βασίλη Σούλη. Μπορεί το επιθυμητό αποτέλεσμα να μην ήρθε, αφού οι Ηπειρώτες γνώρισαν την ήττα με 3-0 από τους πράσινους, αλλά ο Αθανασίου είχε δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής.

Γενικότερα, τη φετινή σεζόν ο Αθανασίου μετράει οχτώ συμμετοχές, επτά στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ οι άνθρωποι του ΠΑΣ πιστεύουν πολύ στις δυνατότητές του και αναμένεται να έχει μεγαλύτερο ρόλο τη νέα σεζόν, από την στιγμή που κι ο Τσιντώτας θα αποχωρήσει, αναζητώντας μία ομάδα στο εξωτερικό.

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ