STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας 1-1: Ματς με γκολ, αποβολή και φάσεις αλλά χωρίς νικητή στους Ζωσιμάδες

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ΠΑΣ - Αστέρας για την Super League Interwetten | 31 Οκτωβρίου 2021
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση ΠΑΣ - Αστέρας για την Super League Interwetten | 31 Οκτωβρίου 2021 INTIME

Σε ένα ματς που είχε γκολ, αποβολή και αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες στο δεύτερο ημίχρονο, ΠΑΣ και Αστέρας έμειναν στο δίκαιο 1-1 στους Ζωσιμάδες στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

ΠΑΣ και Αστέρας συναντήθηκαν στους "Ζωσιμάδες" με μοναδικό στόχο το τρίποντο μετά τους οδυνηρούς αποκλεισμούς τους στο Κύπελλο μεσοβδόμαδα από ΑΕΛ και Λεβαδειακό αντίστοιχα, ωστόσο όσο και αν προσπάθησαν αμφότερες οι ομάδες για τη νίκη το φινάλε τους βρήκε να συμφιλιώνονται με τον έναν βαθμό για την 8η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Οι Αρκάδες "χτύπησαν" πρώτοι με τον Σίτο στο 34' και οι Ηπειρώτες απάντησαν στο 37' με τον Μπρένερ, σε ένα πρώτο ημίχρονο που είχε λίγες φάσεις και "άναψε" με τα γκολ, για να ακολουθήσει ένα χορταστικό δεύτερο ημίχρονο, με το γκολ να μην μπαίνει για τον απλούστατο λόγο πως οι Λοντίγκιν και Τσιφτσής βρέθηκαν σε εξαιρετική βραδιά.

Η αποβολή του Μπαράλες στο 82' δεν ήταν αρκετή για να δώσει την έξτρα ώθηση στον ΠΑΣ για τη νίκη, με αποτέλεσμα να μείνει μακριά από αυτήν για έκτο σερί ματς πρωταθλήματος, με τον Αστέρα από την πλευρά του να αποτυγχάνει να πανηγυρίσει την τρίτη σερί νίκη του αλλά να φεύγει όρθιος από μία δύσκολη έδρα.

Η ευκαιρία του Σάλιακα έσυρε τον χορό των γκολ

ΠΑΣ και Αστέρας έπαιξαν ένα παιχνίδι υπομονής και αναμονής στο πρώτο ημίωρο και το αποτέλεσμα ήταν αφενός να αλληλοεξουδετερωθούν (λίγο περισσότερη ώρα είχε τη μπάλα στα πόδια ο Αστέρας χωρίς όμως να το αξιοποιήσει) και αφετέρου να βλέπουν την αντίπαλη περιοχή ως ναρκοπέδιο, με τους παίκτες των δύο ομάδων να αδυνατούν να απειλήσουν και τους δύο γκολκίπερ, Λοντίγκιν και Τσιφτσή, να περνούν απαρατήρητοι.

Όλα όμως άλλαξαν στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, με το σουτ του Σάλιακα που απέκρουσε με γροθιές ο Τσιφτσής στο 30' (ο δεξιός μπακ έκλεψε τη μπάλα πίσω από τη σέντρα και στη συνέχεια έκανε κούρσα δεκάδων μέτρων πριν επιχειρήσει να σκοράρει) να ανάβει τα αίματα και να κάνει αυτόματα πιο γρήγορο το τέμπο.

Τα αποτελέσματα φάνηκαν άμεσα, με τον Αστέρα να απαντάει στην ευκαιρία του ΠΑΣ με τη δική του πρώτη τελική που βρήκε δίχτυα. Ο Άλβαρες βρήκε με κάθετη πάσα από τα αριστερά τον Σίτο και εκείνος με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στην κλειστή δεξιά γωνία του Λοντίγκιν για το 0-1 στο 34'.

Οι συγκινήσεις όμως δεν είχαν τελειώσει εκεί, αφού τρία λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση: ο Εραμούσπε έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπρένερ πετάχτηκε και πήρε την κεφαλιά (οι παίκτες του Αστέρα διαμαρτυρήθαν πως η μπάλα βρήκε και στο χέρι του, χωρίς όμως να συμφωνήσουν διαιτητής και VAR), για να χτυπήσει η μπάλα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη του Τσιφτσή πριν καταλήξει στα δίχτυα για το 1-1.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Αστέρας προσπάθησε να πάρει ξανά προβάδισμα στο σκορ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, με τον Μπαράλες να μην βρίσκει ωστόσο το στόχο μέσα από δύο κεφαλιές του: η πρώτη στο 44' όταν έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και η δεύτερη στις καθυστερήσεις, όταν εκμεταλλεύτηκε άστοχη έξοδο του Λοντίγκιν αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Άλβαρες και Σίτο άγγιξαν αλλά δεν έκαναν το 1-2

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός ανέβηκε αισθητά όπως και το θέαμα εντός αγωνιστικού χώρου, με τις δύο ομάδες να μην παίζουν τόσο επιφυλακτικά και συντηρητικά όπως στο πρώτο 45λεπτο αλλά να κυνηγούν με πάθος το δεύτερο γκολ. Οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν αρκετές και οι δύο γκολκίπερ ήταν σε διαρκή εγρήγορση, με τους Αρκάδες να είναι πάντως εκείνοι που κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα και είχαν πιο καθαρές ευκαιρίες.

Πιο χαρακτηριστικές μέχρι το 70ο λεπτό ήταν του υπερδραστήριου Άλβαρες στο 51', με το σουτ του να σταματάει στη ρίζα της δεξιάς δοκού, και εκείνη του Σίτο στο 62', με τον Λοντίγκιν να υποχρεώνεται σε δύσκολη επέμβαση για να σταματήσει το σουτ του Σίτο.

Ο Αστέρας έμοιαζε να έχει καλύτερη εικόνα στο ματς όμως στο 82' η κατάσταση άλλαξε, καθώς η ομάδα του Ράσταβατς έμεινε με 10, με τον Μπαράλες να χτυπάει εκτός φάσης τον Πίρσμαν και τον διαιτητή Γκάμαρη να τον αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα, βλέποντας τη φάση στο μόνιτορ μετά από υπόδειξη του VAR.

Ο Μορέιρα δεν τιμώρησε τον Μπαράλες ελέω... Τσιφτσή

Η αλλαγή στην αριθμητική ισορροπία επέτρεψε στους γηπεδούχους να πάρουν τη μπάλα στα πόδια τους και να την κυκλοφορήσουν, με τους φιλοξενούμενους από την πλευρά τους να παρατάσσουν μία πολυπρόσωπη άμυνα για να κρατήσουν τουλάχιστον την ισοπαλία.

Αυτό το κατάφεραν αφού στο φινάλε μίλησε ο γκολκίπερ τους, με τον Τσιφτσή να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Μορέιρα μέσα από την περιοχή και να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 5 επεμβάσεις, γεγονός που του χάρισε και τον τίτλο του MVP.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.


Τα σημαντικά στοιχεία του αγώνα

Τα πιο σημαντικά γεγονότα του αγώνα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ