STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης 2-0: Κάργας day στους "Ζωσιμάδες" και νίκη playoffs οι γηπεδούχοι

Ο Κάργας πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στο ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης | 14 Φεβρουαρίου 2022
Ο Κάργας πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στο ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης | 14 Φεβρουαρίου 2022 EUROKINISSI

Με τον Γιάννη Κάργα να είναι καθοριστικός σε επίθεση και άμυνα ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τη νίκη επί του Άρη με 2-0 και πατάει με το ένα πόδι στα playoffs την ώρα που οι φιλοξενούμενοι που ήταν καλύτεροι αλλά δεν είχαν το γκολ απομακρύνθηκαν και άλλο από την εξάδα.

Αγκαλιά με τα playoffs ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την επικράτηση του επί του Άρη με 2-0 το βράδυ της Δευτέρας (14/2) στους "Ζωσιμάδες" με τον αρχηγό της ομάδας των γηπεδούχων, Γιάννη Κάργα να είναι καθοριστικός σε άμυνα και επίθεση καθώς απ' αυτόν προήλθε το 1-0 του ΠΑΣ ενώ αυτός κράτησε το ματς στο επίπεδο του 1-0 με σωτήρια επέμβαση στο 78' και λίγο πριν ο ΠΑΣ πετύχει και δεύτερο γκολ και "κλειδώσει" τη νίκη. Με το τρίποντο αυτό μάλιστα ο ΠΑΣ ανέβηκε ξανά στην 4η θέση με 36 βαθμούς σε 23 αγώνες.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έφτιαξαν σωρεία χαμένων ευκαιριών, είχαν δύο δοκάρια, είδαν τον Λοντίγκιν να διώχνει σωτήρια αρκετές φορές και πλήρωσαν σε ένα ακόμη ματς την δυστοκία τους στην επίθεση. Με αποτέλεσμα πλέον να είναι περισσότερο κοντά στα playouts της λιγότερο στα playoffs. Ο Άρης πλέον είναι στην όγδοη θέση με 29 βαθμούς σε 21 παιχνίδια και περιμένει να δει τι θα γίνει στο CAS και το αν θα επιστραφούν οι έξι βαθμοί.

Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης είναι πως μέχρι να σκοράρει ο ΠΑΣ Γιάννινα το 1-0 δεν είχε τελική προς την εστία ενώ και το πρώτο γκολ ήταν αρκετά τυχερό για τους γηπεδούχους με τη μπάλα μετά το δοκάρι να χτυπάει στο χέρι του Σιαμπάνη και να καταλήγει στα δίχτυα.

Από την άλλη ο Άρης ολοκλήρωσε το ματς με 20 τελικές, οι δώδεκα μέσα από την περιοχή μάλιστα και συνολικά οι πέντε στην εστία και xgoals 1,39 αλλά τελικά ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση χωρίς να πετύχουν κάποιο γκολ μετά τη συμπλήρωση 98 λεπτών αγώνα.

Καλύτερος ο Άρης, δεν είχε το γκολ

Ο Άρης ήταν συνολικά καλύτερος στη διάρκεια της αναμέτρησης. Είχε τη μπάλα στα πόδια του, έφτασε σε 70% κατοχή, απειλούσε εντός και εκτός εστίας, είδε τον Λοντίγκιν να κάνει την επέμβαση του αγώνα στο 15' σε κεφαλιά του Εντιαγέ αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει γκολ σε καμία από τις τελικές που έφτιαξε στη διάρκεια του πρώτου μέρους.

Πλήρωσε δηλαδή σε ένα ακόμη παιχνίδι την έλλειψη ενός "κίλερ" στην επίθεση ο οποίος θα τελείωνε σωστά τις τελικές που έφτιαξε η ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Ανάλογη ήταν η εικόνα του Άρη και στο δεύτερο μέρος και δη μετά το τέρμα που δέχτηκαν οι "κίτρινοι" ενώ μετά το 2-0 ουσιαστικά κατασκήνωσαν στην περιοχή του ΠΑΣ αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να "ματώσουν" τα δίχτυα.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Καθοριστικός Κάργας σε άμυνα και επίθεση

Σε ένα ακόμη παιχνίδι τη φετινή σεζόν ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Κάργας, ήταν καθοριστικός για την ομάδα του σε άμυνα και επίθεση. Ο στόπερ των γηπεδούχων νίκησε όλη την άμυνα του Άρη στο 51' πήρε την κεφαλιά, την έστειλε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σιαμπάνη και εκεί στάθηκε τυχερός καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Έλληνα γκολκίπερ και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 του ΠΑΣ.

Ο αρχηγός όμως ήταν αυτός που κράτησε το 1-0 στο 78' όταν ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα με τον Έλληνα στόπερ να διώχνει σωτήρια με το κεφάλι τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Δεύτερο γκολ με παίκτη παραπάνω ο ΠΑΣ

Στο 81' υπήρξε μια φάση καθοριστική για την εξέλιξη της αναμέτρησης όταν οι Κάργας-Φαμπιάνο συγκρούστηκαν κεφάλι με κεφάλι με τους δύο παίκτες να σωριάζονται στο έδαφος. Ο αρχηγός της ομάδας των Ιωαννίνων ήταν αυτός που έδειξε να μην έχει τις αισθήσεις του αλλά τελικά συνέχισε να αγωνίζεται. Δεν συνέβη το ίδιο όμως και με τον στόπερ των φιλοξενούμενων που δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ματς.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Άρης να μείνει με παίκτη λιγότερο το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο έπακρο καθώς με το που ξεκίνησε ξανά το παιχνίδι η ομάδα των Ιωαννίνων βγήκε στην επίθεση. Σε μια περίεργη φάση, έγιναν τρία διαδοχικά σουτ από τους Σνάιντερ, Περέα και Ντομίνγκεθ η άμυνα του Άρη έσωσε τα δύο πρώτα, όχι όμως και το τρίτο με τη μπάλα να περνάει τη γραμμή παρά την προσπάθεια του Σιαμπάνη.

Ένα γκολ που μέτρησε μέσω VAR και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον ΠΑΣ. Ο Άρης έπαιξε φουλ επίθεση από εκείνο το σημείο και μετά και έχασε σωτρία ευκαιριών για να μπορέσει να μειώσει το σκορ και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση. Είχε και δύο δοκάρια στις καθυστερήσεις του αγώνα αλλά και πάλι δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ