STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης 2-0: Τρίποντο με την υπογραφή των Πίρσμαν και Εραμούσπε

Ο Μάρβιν Πίρσμαν πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα του ΠΑΣ απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης
Ο Μάρβιν Πίρσμαν πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα του ΠΑΣ απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης INTIME SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επιβλήθηκε δίκαια 2-0 του Απόλλωνα στους Ζωσιμάδες και έπιασε στην 4η θέση τον Παναθηναϊκό. Πίρσμαν και Εραμούσπε (πέναλτι) τα γκολ των Ηπειρωτών, έχασε πέναλτι ο Τσιλούλης για τους φιλοξενουμένους στο φινάλε.

Μετά από τρία σερί ματς χωρίς νίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε στις επιτυχίες, με την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά να επικρατεί με 2-0 του ουραγού Απόλλωνα στους Ζωσιμάδες στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League Interwetten και να πιάνει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα τον Παναθηναϊκό.

Ο MVP της αναμέτρησης, Μάρβιν Πίρσμαν (έκανε σεφτέ στα γκολ με τη φανέλα των Ηπειρωτών) στο πρώτο μέρος και ο Ροντρίγκο Εραμούσπε στο δεύτερο (ευστόχησε σε πέναλτι) σημείωσαν τα γκολ των νικητών, με τον Απόλλωνα από την πλευρά του να έχει χρυσή ευκαιρία για το γκολ της τιμής στην τελευταία φάση του αγώνα αλλά τον Τσιλούλη να νικιέται από την άσπρη βούλα από τον Λοντίγκιν στο 90+5'.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ελαφρά ταξιαρχία όχι μόνο έμεινε για 11ο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος μακριά από το τρίποντο αλλά και για 6ο σερί παιχνίδι χωρίς γκολ, με το τελευταίο να το έχει σημειώσει ο Φατιόν με πέναλτι, στην έδρα του Ατρομήτου στις 4 Δεκεμβρίου.

Ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που έψαξε το γκολ και δικαιώθηκε

Ο Απόλλωνας απείλησε πρώτος στο 5ο λεπτό με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κραγιόπουλου που ανάγκασε τον Λοντίγκιν να εκτιναχτεί στη δεξιά γωνία του και να διώξει σε κόρνερ, όμως όσο περνούσαν τα λεπτά στο ματς γινόταν προφανές πως η ομάδα που έψαχνε με μεγαλύτερη διάθεση και συνέπεια το γκολ ήταν ο ΠΑΣ.

Οι παίκτες του Ηρακλή Μεταξά πήραν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν με αρκετές πάσες να βρουν κενούς χώρους (τα πολλά αβίαστα λάθη ήταν τροχοπέδη) ενώ στο 18' είχαν και εκείνοι την πρώτη καλή στιγμή τους από στημένη φάση, με το απευθείας φάουλ του Σάλιακα να στέλνει τη μπάλα να βρει το δεξί δοκάρι της εστίας του Βέρχουλστ.

Οκτώ λεπτά αργότερα η εδαφική αλλά και ουσιαστική υπεροχή του ΠΑΣ καρποφόρησε, με τους γηπεδούχους να επιλέγουν κυρίως την αριστερή πλευρά για να προκαλέσουν ρήγματα στα πρώτα 25 λεπτά και να δικαιώνονται στο 26ο: ο Πίρσμαν συνδυάστηκε με τον Γκαρντάβσκι και μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα από θέση αριστερά, για να πλησιάσει την εστία του Βέρχουλστ και να ανοίξει το σκορ με δυνατό αριστερό σουτ.

Ακίνδυνος στην αντίπαλη περιοχή ο Απόλλωνας

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Πίρσμαν με τη φανέλα των Ηπειρωτών στα δύο χρόνια παρουσίας του στην ομάδα, με τον ΠΑΣ να κρατάει τα ηνία και στο 37' να έχει μία ακόμα καλή στιγμή, με το σουτ του Περέα εντός περιοχής που έφυγε άουτ.

Από την πλευρά του ο Απόλλωνας απείλησε στο 41' με σουτ του Κραγιόπουλου που εξουδετέρωσε ο Λοντίγκιν, με το φινάλε του πρώτου μέρους να βρίσκει πάντως την ελαφριά ταξιαρχία χωρίς ούτε μία ενέργεια στην αντίπαλη περιοχή έναντι 13 των γηπεδούχων, γεγονός που αποτυπώθηκε στον αριθμό τελικών προσπαθειών και στο σκορ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τον Μάρκο Γκρότε να κάνει δύο αλλαγές με το καλημέρα και να μετατρέπει το 3-5-2 του πρώτου 45λεπτου σε 4-4-2 ωστόσο ούτε οι Μαρτίνες και Πάρα αλλά ούτε και οι Τσιλούλης και Γιακιμόβσκι μπόρεσαν να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας τους προς το καλύτερο, ειδικά από τη μέση και μπροστά.

Τα πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες ήταν ο κανόνας σε ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι από το 46' μέχρι το 75', με τους δύο γκολκίπερ να είναι θεατές και να χρειάζεται μία ανύποπτη φάση για να σηκωθούν ξανά στο πόδι οι θεατές στους "Ζωσιμάδες".

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Εραμούσπε σκόραρε, ο Τσιλούλης όχι

Αυτή έλαβε χώρα στο 77ο λεπτό όταν η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Πάρα μετά από σέντρα του Μπρένερ και ο διαιτητής Ευαγγέλου έδειξε χωρίς δισταγμό την άσπρη βούλα, με τον Εραμούσπε να νικάει τον Βέρχουλστ και να γράφει το 2-0 για τους Ηπειρώτες στο 79ο λεπτό.

Το γκολ αυτό ουσιαστικά έριξε τίτλους τέλους στο ματς, με τον Απόλλωνα να προσπαθεί στο τελευταίο δεκάλεπτο να βρει ένα γκολ όμως στο επικίνδυνο σουτ του Παπαγεωργίου στο 87', ο Λοντίγκιν ήταν σε ετοιμότητα και έβγαλε σε κόρνερ.

Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι κυνήγησαν μέχρι τέλους το γκολ της τιμής και έφτασαν μία ανάσα από το να πετύχουν, όταν ο Τσιλούλης τρύπωσε στην αντίπαλη άμυνα και εκμεταλλευόμενος την ασυννενοησία των Λοντίγκιν και Κάργα, κέρδισε το πέναλτι.

Ο ίδιος παίκτης έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα και πήρε φόρα για να μειώσει στο 90+5' και στην τελευταία φάση του ματς, όμως ο Λοντίγκιν δεν του επέτρεψε να πάρει αυτή την ελάχιστη χαρά της μείωσης του σκορ, πέφτοντας στη δεξία γωνία του και μπλοκάροντας, για να κρατήσει το 2-0 για την ομάδα του.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ