STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων 1-3: Ανατροπή στη βροχή με Ιωαννίδη

O Φατιόν πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον ΠΑΣ
O Φατιόν πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον ΠΑΣ EUROKINISSI

Ο Απόλλων έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Ιωαννίδη, έκανε την ανατροπή και επικράτησε 3-1 του ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες, υπό καταρρακτώδη βροχή. (VIDEO)

Ο Απόλλων Σμύρνης απέδρασε με το "διπλό" απ' τους Ζωσιμάδες, επικρατώντας 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα για τη 14η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την "Ελαφρά Ταξιαρχία" ο Νίκος Ιωαννίδης, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι για το 1-1 και ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή της ομάδας του, πετυχαίνοντας το 2-1 στο 72ο λεπτό, ενώ ο Τσιλούλης ήταν εκείνος που έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα στο 83'.

Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου πήραν... ρεβάνς για την ήττα με 2-1 απ' τον ΠΑΣ στο πρώτο γύρο, ενώ προσπέρασε τον αντίπαλό της στη βαθμολογία, ανεβαίνοντας στην 8η θέση.

Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΠΑΣ ΚΙ Η ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Η αναμέτρηση άρχισε ιδανικά για τον ΠΑΣ, αφού μόλις στο 7ο λεπτό πήρε το προβάδισμα στο σκορ χάρη σε αυτογκόλ του Χρήστου Λισγάρα. Ο Χουάν Ντομίνγκεθ έκανε τη σέντρα, ο Σάντι Κρίζμαν επιχείρησε το γύρισμα και ο αμυντικός του Απόλλωνα, στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Χρήστος Ελευθεριάδης είχε ρίξει... προειδοποιητική βολή, αλλά ο Ντάβινο Βέρχουλστ απέκρουσε εντυπωσιακά την μπάλα.

Ο ΠΑΣ διατήρησε τον έλεγχο και πίεσε για δεύτερο γκολ, επιχειρώντας κυρίως μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν τον Βέρχουλστ, ενώ στο 35ο λεπτό ο Κρίζμαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφη προσπάθεια και σουτ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ύστερα από χρήση του VAR, καθώς ο Κροάτης έκανε επιθετικό φάουλ στον Διαμαντή Χουχούμη. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κρίζμαν απείλησε ξανά, αλλά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα είπε ξανά "όχι" στον αντίπαλό του.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Απόλλων έφτασε στην ισοφάριση, εκμεταλλευόμενος την εξυπνάδα του Νίκου Ιωαννίδη. Ο επιθετικός της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, με τον Νώντα Παντελάκη να τον ανατρέπει και τον Στέφανο Κουμπαράκη να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Άντονι Φατιόν ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Χουτεσιώτη, ισοφαρίζοντας σε 1-1, στο 43ο λεπτό.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, ο Απόλλων μπήκε καλύτερα στο δεύτερο, πήρε τον έλεγχο και έχασε μία αξιόλογη ευκαιρία στο 54ο λεπτό με τον Κολ, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και με... μπροστάρη τον Κρίζμαν, είχαν δύο καλές στιγμές, αλλά ο Βέρχουλστ αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Την στιγμή που ο ΠΑΣ θέλησε να ανακτήσει τον έλεγχο, ο Απόλλων βρήκε την ευκαιρία να "χτυπήσει" στην κόντρα επίθεση με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ιωαννίδη. Στο 72ο λεπτό, ο Σλίβκα έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Ιωαννίδης κέρδισε τη μονομαχία από τον Εραμούσπε, απέφυγε και τον Χουτεσιώτη που είχε βγει μακριά από το τέρμα του και πλάσαρε προ κενής εστίας για το 1-2.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η "Ελαφρά Ταξιαρχία" εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αμυντικών των γηπεδούχων και έφτασε και σε τρίτο γκολ στο 83ο λεπτό με τον Τσιλούλη, ο οποίος είχε περάσει λίγο νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ