STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 2-3: Πρώτη νίκη στα playoffs, μένει ζωντανή για την Ευρώπη

Ο Ρότα πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Ρότα πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα INTIME

Η ΑΕΚ πέρασε με τους Ζωσιμάδες, επικρατώντας με 3-2 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στα playoffs. Κριχόβιακ, Ρότα και Αραούχο (έφτασε τα 12 γκολ), ήταν οι σκόρερ για την Ένωση, ενώ ο Περέα στο 52' και το 90' πέτυχε δύο γκολ για τους Ηπειρώτες.

Η ΑΕΚ πέτυχε την πρώτη της νίκη στα playoffs, επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-3 στους Ζωσιμάδες. Οι παίκτες του Οφρυδόπουλου αν και πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο, πήραν μια αγχωτική νίκη, καθώς ο ΠΑΣ πάλεψε να πάρει κάτι από το παιχνίδι μέχρι το φινάλε.

Για τους παίκτες της Ένωσης σκόρερ χρίστηκαν ο Κριχόβιακ, ο Ρότα και ο Αραούχο, που έφτασε τα 12 γκολ (τα περισσότερα που έχει πετύχει με τη φανέλα της ΑΕΚ σε μια σεζόν), ενώ για τον ΠΑΣ και τα δύο γκολ τα σημείωσε ο Περέα έπειτα από δύο ασίστ του Σάλιακα.

Η Ένωση άνοιξε το σκορ με τον Κριχόβιακ στο τέταρτο λεπτό, στην πρώτη της τελική της στο ματς. Ο Τσούμπερ μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή των Ηπειρωτών και έκανε το γύρισμα προς τον Αραούχο, αλλά ο Κάργας δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα. Αυτή στρώθηκε στον Πολωνό μέσο, ο οποίος από κοντά έκανε το 1-0 με ωραίο πλασέ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο ΠΑΣ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με τον Σάλιακα στο 24', ωστόσο ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR για οφσάιντ στον Περέα. Ο Κολομβιανός πρόλαβε τον Στάνκοβιτς στην έξοδο και αφού απέφυγε με τούνελ τον Ρότα και έκανε τη σέντρα από τα αριστερά. Ο Σάλιακας πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και νίκησε τον Στάνκοβιτς. Ο Κολομβιανός ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης.

Ο Ρότα εξιλεώθηκε για την κακή αντίδραση στη φάση του ακυρωθέντος γκολ του ΠΑΣ, με το γκολ που σημείωσε ο ίδιος στο 45+1'. Ο Τσούμπερ τροφοδότησε τον διεθνή ακραίο αμυντικό και αυτός αφού απέφυγε τον Πίρσμαν με ωραία προσποίηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και μείωσε στο σκορ με τον Περέα ατο 52'. Ο Γκαρντάβσκι έδωσε στον Σάλιακα στα δεξιά, αυτός έκανε το γύρισμα προς την περιοχή και ο Περέα με δυνατό σουτ νίκησε τον Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ πέτυχε ένα ακόμα γκολ στο 69', στην πρώτη της τελική στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έπειτα από εκπληκτική κάθετη του Κριχόβιακ και αφού σταμάτησε την κίνησή του, γιατί νόμιζε ότι ήταν οφσάιντ έκανε το γύρισμα προς τον Αραούχο και αυτός από κοντά έκανε το 3-1, με την κόντρα που έβαλε ο Εραμούσπε να τον βοηθά.

Ο ΠΑΣ αν και αρχικά πάγωσε με το γκολ του Αραούχο πήρε μέτρα στο γήπεδο στην προσπάθειά του να πάρει κάτι από το παιχνίδι, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν απλά να μειώσει σε 2-3. Πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι για τον ΠΑΣ, καθώς ο Σάλιακας έκανε μια υπέροχη σέντρα από τα δεξιά και ο Περέα, αφού νίκησε τον Σβάρνα στον αέρα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς στο 90', με τον Αυστριακό κίπερ να έχει μερίδιο ευθύνης.

Με τέσσερις αλλαγές η ενδεκάδα της ΑΕΚ και 4-3-3, επέστρεψε στη δράση ο Κόντε

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος παρέταξε την Ένωση σε σχηματισμό 4-3-3 και με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη. Ο Στάνκοβιτς κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ο Μήτογλου αντικατέστησε τον Βράνιες, ενώ ο Χατζισαφί έπαιξε αντί του Μοχαμάντι στο αριστερό άκρο της άμυνας. Η τέταρτη αλλαγή ήταν ο Μάνταλος, αντί του Άμραμπατ.

Για τον ΠΑΣ, ο Ηρακλής Μεταξάς επανέφερε στην ενδεκάδα τον Ντομίνγκεθ που απουσίαζε με τον Παναθηναϊκό, ενώ στη δράση επέστρεψε και ο Πέδρο Κόντε μετά από επτά μήνες, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή.

Τα γκολ απελευθέρωσαν την Ένωση στο πρώτο μέρος

Το γρήγορο γκολ του Κριχόβιακ έλυσε τα πόδια των παικτών του Οφρυδόπουλου. Στα πρώτα 15 λεπτά έλεγξαν πλήρως το παιχνίδι και απείλησαν αρκετά τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει ένα ακόμα γκολ, αν ο Αραούχο εκτελούσε καλύτερα μέσα από την περιοχή στο 13'.

Μετά το 15' ο ΠΑΣ πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο την επόμενη "καλή στιγμή' στο παιχνίδι είχε ξανά η ΑΕΚ. Στο 22ο λεπτό σε φάση διαρκείας στα καρέ του Λοντίγκιν, ο ο Σιμάνσκι έκανε το γύρισμα προς τη μικρή περιοχή και ο Αραούχο αφού έκανε το κοντρόλ, δοκίμασε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να πηγαίνει λίγο πάνω από τα δοκάρια του κίπερ του ΠΑΣ.

Οι παίκτες του Ηρακλή Μεταξά πέτυχαν ένα πολύ όμορφο γκολ με τον Σάλιακα, όμως ο Περέα που έκανε μια εκπληκτική ενέργεια ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης. Μάλιστα κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί και σε άλλες περιπτώσεις, κυρίως με τον Σάλιακα και τον Πίρσμαν από τις πτέρυγες.

Μετά το 30' η ΑΕΚ ισορρόπησε και απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Λιβάι Γκαρσία στο 38' και το 44', αναγκάζοντας τον Λοντίγκιν σε μια εκπληκτική επέμβαση στην δεύτερη τελική. Ωστόσο βρήκε το γκολ με τον Ρότα και απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων.

Πάλεψε στο τέλος ο ΠΑΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ ξεκίνησε πιο δυνατά και βρήκαν το γκολ με τον Περέα στην πρώτη τους τελική. Μάλιστα οι παίκτες του Ηρακλή Μεταξά, κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους στο πρώτο κομμάτι, κρατώντας ακίνδυνη την Ένωση.

Το παιχνίδι είχε πολύ λίγες τελικές στο δεύτερο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνουν η μία την άλλη, ειδικά στο πρώτο κομμάτι του ημιχρόνου. Η ΑΕΚ όπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο, πέτυχε γκολ στην πρώτη της τελική στο ματς. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτή έγινε στο 69ο λεπτό.

Μάλιστα ο Οφρυδόπουλος μετά το 3-1 άλλαξε τον σχηματισμό σε 3-5-2, κάτι που δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα, καθώς ο Σβάρνας ήταν αυτός που είχε υπό την επιτήρησή του τον Περέα στο 3-2. Οι πολλές αλλαγές και οι αλλαγές συστημάτων δεν άφησαν στις δύο ομάδες να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες.

Το γκολ του Αραούχο πάγωσε προσωρινά τους παίκτες του ΠΑΣ στα πρώτα λεπτά μετά το γκολ του Αραούχο, οι οποίοι στο τέλος βρήκα το ψυχικό σθένος και κατάφεραν να μειώσουν σε 3-2, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.

Τα πιο σημαντικά γεγονότα του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ