LIGUE 1

Παρί - Σεντ Ετιέν 3-1: Ο ασταμάτητος Εμπαπέ και ο... σερβιτόρος Μέσι

Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει γκολ με την Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Μονακό | 12 Δεκεμβρίου 2021
Ο Κιλιάν Εμπαπέ πανηγυρίζει γκολ με την Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Μονακό | 12 Δεκεμβρίου 2021 @2021 CHRISTOPHE ENA/AP IMAGES

Ο Κιλιάν Εμπαπέ σημείωσε δύο γκολ από ασίστ του Λιονέλ Μέσι και δημιούργησε το τρίτο στη νίκη με ανατροπή της Παρί επί της Σεντ Ετιέν για τη Ligue 1.

Η Παρί προερχόταν από ήττα κόντρα στη Ναντ και ήθελε να αποδείξει πως όταν έχει ταυτόχρονα τους Κιλιάν Εμπαπέ, Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ στην ενδεκάδα, αυτό συμβαίνει για καλό, έστω κι αν εκτός έδρας έχει 0/3 με τους τρεις αστέρες φέτος. Η Σεντ Ετιέν της προκάλεσε καρδιοχτύπι, αλλά τελικά τα αστέρια της μίλησαν, με πρώτο και καλύτερο τον Εμπαπέ, ο οποίος με δύο γκολ και μια ασίστ διαμόρφωσε το 3-1 στο "Παρκ ντε Πρενς" για την 26η αγωνιστική της Ligue 1.

Ο Ντενίς Μπουάνγκα σόκαρε τους γηπεδούχους στο 16' ύστερα από λάθος του Ντανίλο, με την Παρί να έχει την μπάλα στα πόδια αλλά να μην είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Στο 42ο λεπτό όμως, μία απίθανη κάθετη του Μέσι στον Εμπαπέ έφερε την ισοφάριση. Με την έναρξη του 2ου μέρους, ο Αργεντινός έκανε ένα σόλο προς την αντίπαλη περιοχή, την κατάλληλη στιγμή άφησε την μπάλα στον Εμπαπέ, ο οποίος έκανε την ανατροπή. Ήταν η δέκατη ασίστ της σεζόν του Αργεντινού, έκτη μέσα στο 2022 και 325η συνολικά, "σερβίροντας" γκολ στα τελευταία πέντε παιχνίδια του. Ταυτόχρονα, το γκολ του Εμπαπέ ήταν το υπ' αριθμόν 156 σε όλες τις διοργανώσεις με το σύλλογο, πιάνοντας τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στη 2η θέση της λίστας των αρχισκόρερ (μπροστά μόνο ο Έντινσον Καβάνι με 200 γκολ).

Ο 23χρονος Γάλλος ήταν αρκετά ορεξάτος και λίγα λεπτά αργότερα με μια τριβέλα έστρωσε στον Ντανίλο για να διορθώσει το λάθος του, κάνοντας το 3-1. Οι "στεφανουά" προσπάθησαν να απαντήσουν και έχασαν ορισμένες ευκαιρίες να αυξήσουν ξανά την ανησυχίας των πρωτοπόρων, όμως δεν βρήκαν κάποιο γκολ και το σκορ έμεινε ως είχε.

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Ligue 1

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

TAGS LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ