CHAMPIONS LEAGUE

Παρί - Νιούκαστλ 1-1: Ο Εμπαπέ διέσωσε τους Γάλλους με πέναλτι στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων

PSG's Lee Kang-in, right, celebrates after scoring the opening goal with Kylian Mbappe during the French League One soccer match between Paris Saint Germain and Montpellier at Parc des Princes stadium in Paris, France, Friday, Oct. 3, 2023. (AP Photo/Aurelien Morissard)
PSG's Lee Kang-in, right, celebrates after scoring the opening goal with Kylian Mbappe during the French League One soccer match between Paris Saint Germain and Montpellier at Parc des Princes stadium in Paris, France, Friday, Oct. 3, 2023. (AP Photo/Aurelien Morissard) AP PHOTO / AURELIEN MORISSARD

Η Νιούκαστλ ετοιμαζόταν για... νταμπλ στις νίκες επί της Παρί, όμως με το πέναλτι που πήραν οι Γάλλοι κι εκτέλεσε εύστοχα ο Κιλιάν Εμπαπέ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, παρέμειναν από πάνω στη βαθμολογία του 6ου ομίλου του Champions League.

Η Νιούκαστλ παραλίγο να πάγωσει την Παρί για δεύτερη φορά στον 6ο όμιλο του Champions League, όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Κιλιάν Εμπαπέ με εκτέλεση πέναλτι στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας 1-1 στο "Παρκ ντε Πρενς" για την 5η αγωνιστική.

Ο Αλεξάντερ Ίσακ σημείωσε το τέρμα των Άγγλων, όμως με την ισοπαλία η Παρί παρέμεινε από πάνω κι έχει προβάδισμα πρόκρισης.

Η Παρί επιχείρησε να πάρει τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά και τα κατάφερε, απέναντι σε μία πρόθυμη Νιούκαστλ. Ο Ουσμάν Ντεμπελέ ήταν ο πρώτος παίκτης που απείλησε την εστία του Νικ Πόουπ, με την άμυνα των φιλοξενουμένων να έχει αρκετή δουλειά.

Εξαίρεση οι αντεπιθέσεις των Άγγλων, που ήταν επικίνδυνες με τους Παριζιάνους να έχουν ανέβει αρκετά μέτρα και να έχουν αφήσει κενούς χώρους. Μάλιστα, στο 24' μια κακή επέμβαση του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα έδωσε την ευκαιρία στον αμαρκάριστο Αλεξάντερ Ίσακ να παγώσει τη γαλλική πρωτεύουσα δίνοντας προβάδισμα στη Νιούκαστλ.

Ο Λουίς Ενρίκε δεν έκανε κάποια αλλαγή στην ανάπαυλα κι έδειξε εμπιστοσύνη στους παίκτες του, όπως και ο Έντι Χάου, ο οποίος μάλιστα δεν έκανε αλλαγή σε κανένα σημείο του αγώνα και τον ολοκλήρωσε με την ίδια ενδεκάδα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και απείλησαν μία φορά ακόμα με τον Εμπαπέ, μέχρι να μπει στον αγώνα ο Μπραντλέ Μπαρκολά και να πάρει τη θέση του συμπαίκτη του στα αριστερά. Ο Γάλλος σούπερ σταρ μετατοπίστηκε στον άξονα και η διάταξη δούλεψε καλύτερα.

Ο 21χρονος επιθετικός έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες, με τον Πόουπ να του λέει "όχι" στην πρώτη και στη δεύτερη να αστοχεί από κοντά αλλά και πολύ αριστερά και η πίεση εις βάρος των Άγγλων αυξανόταν όσο κυλούσε ο χρόνος.

Οι Παριζιάνοι είχαν εγκατασταθεί στο γήπεδο των φιλοξενουμένων και ορισμένοι εξ αυτών ακόμα και στην περιοχή, με συνέπεια ο συνωστισμός να προκαλέσει αρκετές περίεργες φάσεις. Ένα χέρι που ζήτησαν οι Γάλλοι στο 69' ελέγχθηκε από τον VAR και ο αγώνας συνεχίστηκε, όμως δεν συνέβη το ίδιο με τη φάση του 5ου λεπτού των καθυστερήσεων.

Σε μία σέντρα του Ντεμπελέ μέσα από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο σώμα και μετά στο απλωμένο χέρι του Τίνο Λιβραμέντο, ο VAR κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση σε replay, με συνέπεια τον καταλογισμό πέναλτι. Ο Εμπαπέ σκόραρε από τη βούλα στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων και εν τέλει κράτησε απαράλλαχτη την απόσταση των δύο ομάδων στη βαθμολογία μία αγωνιστική πριν από το τέλος.

  • ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Ερναντέζ, Ντανίλο (85' Ράμος), Σκρίνιαρ, Χακιμί, Ρουίθ, Ουγκάρτε (62' Βιτίνια), Λι (82' Ασένσιο), Ντεμπελέ, Κολό Μουανί (62' Μπαρκολά), Εμπαπέ
  • ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Πόουπ, Τρίπιερ, Λασέλς, Σερ, Λιβραμέντο, Μάιλι, Γκιομαράες, Ζοέλιντον, Αλμιρόν, Ίσακ, Γκόρντον

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο

  • Παρί - Νιούκαστλ 1-1 (90+8' πέν. Εμπαπέ / 24' Ίσακ)
  • Μίλαν - Ντόρτμουντ 1-3 (37' Τσουκουέζε / 10' πέν. Ρόις, 59' Μπάινοου Γκίτενς, 69' Αντεγέμι)

Όλο το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

  • Μίλαν - Νιούκαστλ 0-0
  • Παρί - Ντόρτμουντ 2-0 (49' πέν. Εμπαπέ, 58' Χακιμί)
  • Ντόρτμουντ - Μίλαν 0-0
  • Νιούκαστλ - Παρί 4-1 (17' Αλμιρόν, 39' Μπερν, 50' Λονγκστάφ, 90+1' Σχαρ - 56' Ερνταντέζ)
  • Παρί - Μίλαν 3-0 (32' Εμπαπέ, 53' Κολό Μουανί, 89' Λι)
  • Νιούκαστλ - Ντόρτμουντ 0-1 (45' Νμέτσα)
  • Ντόρτμουντ - Νιούκαστλ 2-0 (26' Φίλκρουγκ, 79' Μπραντ)
  • Μίλαν - Παρί 2-1 (12' Λεάο, 50' Ζιρού / 9' Σκρίνιαρ)
  • Παρί - Νιούκαστλ 1-1 (90+8' πέν. Εμπαπέ / 24' Ίσακ)
  • Μίλαν - Ντόρτμουντ 1-3 (37' Τσουκουέζε / 10' πέν. Ρόις, 59' Μπάινοου Γκίτενς, 69' Αντεγέμι)
  • 13/12 22:00 Ντόρτμουντ - Παρί
  • 13/12 22:00 Νιούκαστλ - Μίλαν
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ