CHAMPIONS LEAGUE

Παρί - Μπάγερν 0-1: Βαυαρική απόδραση από το Παρίσι και προβάδισμα πρόκρισης με Κομάν

Bayern's Kingsley Coman celebrates wiyth teammates after scoring his side's second goal during the Bundesliga soccer match between Bayern Munich and VfL Bochum 1848 at the Allianz Arena in Munich, Germany, Saturday, Feb.11, 2023. (AP Photo/Andreas Schaad)
Bayern's Kingsley Coman celebrates wiyth teammates after scoring his side's second goal during the Bundesliga soccer match between Bayern Munich and VfL Bochum 1848 at the Allianz Arena in Munich, Germany, Saturday, Feb.11, 2023. (AP Photo/Andreas Schaad) © 2022 ANDREAS SCHAAD / AP IMAGES

Η Μπάγερν Μονάχου πήρε μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, καθώς επικράτησε 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρκ Ντε Πρενς χάρη στο γκολ του Κομάν στο 53'. Δοκάρι ο Τσούπο Μότινγκ, δεν μέτρησαν δύο γκολ του Εμπαπέ.

Η Μπάγερν έφυγε με τη νίκη από το Παρκ Ντε Πρενς, έκανε το πρώτο βήμα και έχει ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Oι Βαυαροί επικράτησαν 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν χάρη στο γκολ του Κινγκσλέ Κομάν στο 53ο λεπτό.

Οι Βαυαροί που στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν καλύτεροι, είχαν και δοκάρι με τον Τσούπο Μότινγκ. Οι Παριζιάνοι μετά την είσοδο του λαβωμένου Εμπαπέ πίεσαν, με τον Γάλλο σούπερ σταρ να σκοράρει στο 83', αλλά το γκολ του να ακυρώνεται οριακά για οφσάιντ του Μέντες. Αποβλήθηκε στο 90+2 ο Παβάρ.

Η ρεβάνς της Allianz Arena ανάμεσα στην Μπάγερν και την Παρί θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Μπάγερν ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο. Οι Βαυαροί κυκλοφορούσαν και προσπαθούσαν να βρουν χώρους προς την περιοχή της Παρί. Οι Παριζιάνοι κατά κύριο λόγο αμύνονταν και προσπαθούσαν να τρέξουν στην κόντρα, όταν τους δινόταν η ευκαιρία.

Οι Βαυαροί είχαν πρώτη τελική στο πρώτο λεπτό με σουτ του Τσούπο Μότινγκ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές τελικές κυρίως έξω από την περιοχή. Στο 30' είχαν ξανά καλή στιγμή με κεφαλιά του Καμερουνέζου φορ, ενώ στο 43' μία βολίδα του Κίμιχ σταμάτησε στην αγκαλιά του Ντοναρούμα.

Η πρώτη τελική της Παρί σημειώθηκε στο 45ο λεπτό. Ο Μέσι εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο τείχος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό στο δεύτερο μέρος. Η Μπάγερν αξιοποιώντας την υπεροχή της ήταν εκείνη που πήρε το προβάδισμα. Ο Αλάμπα έκανε το γέμισμα στην περιοχή από τα αριστερά. Ο Κομάν έπιασε στο δεύτερο δοκάρι το πλασέ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, με ευθύνη και του Ντοναρούμα, ο οποίος δεν μπόρεσε να διώξει.

Οι Βαυαροί συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι, όμως αυτή τη φορά ο Ιταλός τερματοφύλακας ήταν σωτήριος, ενώ την ίδια ώρα ο Γκαλτιέ έριξε στο ματς και τον Εμπαπέ για να αλλάξει την κατάσταση.

Στο 63' ο Μουζιάλα ανέβηκε εξαιρετικά από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα προς το πρώτο δοκάρι. Ο Τσούπο Μότινγκ έπιασε το σουτ, όμως ο Ντοναρούμα με τα ακροδάχτυλα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στη συνέχεια ο Ιταλός απέκρουσε και κεφαλιά του Παβάρ.

Μετά το 74ο λεπτό η Παρί Σεν Ζερμέν άσκησε ασφυκτική πίεση με την είσοδο του Εμπαπέ να της δίνει άλλον αέρα. Ο Γάλλος σούπερ σταρ βρέθηκε απέναντι από τον Ζόμερ αριστερά της περιοχής, ωστόσο ο Ελβετός απέκρουσε. Στη συνέχεια της φάσης ο Νεϊμάρ έκανε δύο σουτ μέσα στην περιοχή. Ο Ζόμερ έπιασε το δεύτερο, με τον εκτεθειμένο Εμπαπέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και το γκολ να μην μετράει.

Στο 83' η Μπάγερν καρδιοχτύπησε ξανά. Η Παρί βρήκε δίχτυα με τον Εμπαπέ, έπειτα από το γύρισμα του Μέντες. Ωστόσο, μετά την εξέταση από το VAR το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Μέντες ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης, όταν έπαιρνε την μπάλα από τον Νεϊμάρ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν συνέχιζε να έχει την απόλυτη υπεροχή και πατούσε πανεύκολα στην περιοχή της Μπάγερν. Όμως πότε οι παίκτες των γηπεδούχων ήταν άστοχοι, πότε ο νεοαποκτηθέντας Ζόμερ φώναζε ένα ηχηρό παρών.

Μάλιστα στο 90+4' αποβλήθηκε και ο Παβάρ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα στον Μέσι. Κάπως έτσι, οι Βαυαροί διατήρησαν το προβάδισμά τους και στη ρεβάνς της Allianz Arena μπροστά στο κοινό τους θα έχουν το αβαντάζ.

  • ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Χακίμι (46' Κιμπεμπέ), Ράμος, Μαρκίνιος, Βεράτι, Νεϊμάρ, Ντανίλο (75' Βιτίνια), Μέντες, Σολέρ (57' Εμπαπέ), Μέσι, Ζαΐρ-Έμερί (57' Ρουίζ)
  • ΜΠΑΓΕΡΝ: Ζόμερ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Παβάρ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ (90' Στάνισιτς), Κομάν (75' Γκνάμπρι), Τσούπο-Μότινγκ (76' Μίλερ), Κανσέλο (46' Ντέιβις), Μουζιάλα (87' Χράφενμπερχ)
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ