ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ

Παρί: Μουρίνιο, Γκαγιάρδο και Γκαλτιέ στη λίστα υποψηφίων αν απολυθεί ο Ποτσετίνο

Ο Ζοζέ Μουρίνιο
Ο Ζοζέ Μουρίνιο © 2021 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Ο Ζοζέ Μουρίνιο βρίσκεται ψηλά στη λίστα των υποψηφίων προπονητών σε περίπτωση απόλυσης του Μαουρίσιο Ποτσετίνο από την Παρί. Μαρσέλο Γκαγιάρδο και Κριστόφ Γκαλτιέ τα υπόλοιπα ονόματα.

Η θέση του Μαουρίσιο Ποτσετίνο στην Παρί είναι επισφαλής και ήδη ο σύλλογος φέρεται να έχει κάνει τις πρώτες επαφές με υποψήφιους αντικαταστάτες του προπονητή των πρωταθλητών Γαλλίας.

Ο Λουίς Κάμπος αναμένεται να ανακοινωθεί ως ο επόμενος άνθρωπος που θα κάνει κουμάντο στα αγωνιστικά ζητήματα, υπό τον τίτλο του αθλητικού συμβούλου του προέδρου, στη θέση του Λεονάρντο. Ο Πορτογάλος είναι φίλος του Ζοζέ Μουρίνιο. όπως και ο Αντέρο Ενρίκε, πρώην αθλητικός διευθυντής του συλλόγου και νυν αθλητικός διευθυντής της λίγκας του Κατάρ, ο οποίος συμβουλεύει τη βασιλική οικογένεια (και ιδιοκτήτες της Παρί) τόσο για το εγχώριο πρωτάθλημα όσο και για άλλα θέματα αθλητικής ανάπτυξης.

Τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος φέρονται να προωθούν τον Special One για το ρόλο του προπονητή της Παρί σε περίπτωση που ο Νασέρ αλ Κελαϊφί αποφασίσει να απομακρύνει τον Ποτσετίνο, ύστερα από τη συνάντηση που θα έχουν οι δυο τους πολύ σύντομα.

Στη λίστα των υποψηφίων βρίσκεται ένας άλλος Αργεντινός προπονητής, ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο, ο οποίος από το 2014 έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στη Ρίβερ Πλέιτ και κατά καιρούς το όνομά του έχει συνδεθεί με υπερατλαντικό ταξίδι. Εντός των ημερών έχει προγραμματιστεί συνάντηση για τον 46χρονο τεχνικό, που αποτελεί κι αυτός βασικό υποψήφιο, ειδικά από τη στιγμή που στο ρόστερ παραμείνει ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Κάμπος έχει ακόμα μία σπουδαία επιλογή στο μπλοκάκι του, έναν προπονητή με τον οποίο συνεργάστηκε νωρίτερα στη Λιλ, τον Κριστόφ Γκαλτιέ. Ο 55χρονος προπονητής οδήγησε στην κατάκτηση της Ligue 1 τους "λιλουά" την περσινή σεζόν και φέτος ανέλαβε τη Νις, την οποία παραλίγο να βγάλει στο Champions League. Σύμφωνα με την Equipe, Γκαλτιέ και Κάμπος έχουν συνομιλήσει αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες, αν και ο Γάλλος προπονητής διέψευσε το δημοσίευμα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλες επιλογές, οι οποίες ενδέχεται να ανέβουν ψηλά στη λίστα, αν δεν ευοδωθούν οι περιπτώσεις των βασικών υποψηφίων. Ο Ζινεντίν Ζιντάν πάντα θα βρίσκεται στα υπόψιν, όσο είναι ελεύθερος, ακόμα κι αν απορρίπτει τις προσεγγίσεις της Παρί, ενώ με τον Κάμπος στο "τιμόνι", οι δύο τελευταίοι πρωταθλητές Πορτογαλίας, ο Ρούμπεν Αμορίμ της Σπόρτινγκ και ο Σέρζιο Κονσεϊσάο της Πόρτο θα βρίσκονται στο μικροσκόπιο.

TAGS ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LIGUE 1 ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ