ΓΑΛΛΙΑ

Η Παρί Σεν Ζερμέν προκρίθηκε χάρη στα πέναλτι στον τελικό Κυπέλλου Γαλλίας

Από την αναμέτρηση της Παρί κόντρα στη Λιόν
Από την αναμέτρηση της Παρί κόντρα στη Λιόν AP

Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Γαλλίας κόντρα στη διαδικασία των πέναλτι, όπου επικράτησαν με 6-5, με το σκορ της κανονικής διάρκειας να ολοκληρώνεται 2-2 (VIDEOS).

Η Μονπελιέ υποδέχθηκε την Παρί Σεν Ζερμέν για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την πρόκριση μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, όπου επικράτησαν με 6-5, με το σκορ της κανονικής διάρκειας να λήγει 2-2.

Υπενθυμίζεται ότι το άλλο ζευγάρι του ημιτελικού είναι ανάμεσα στη Μονακό και τη Ρουμίγι Βαλιέρ (ομάδα τέταρτης κατηγορίας της Γαλλίας).

Οι Παριζιάνοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος και δεν άργησαν να βρουν δίχτυα. Οι παίκτες του Ποτσετίνο αναπτύχθηκαν πολύ ωραία, με τον Γκεγιέ να βγάζει κάθετη στην πλάτη της άμυνας με τον Εμπαπέ να εκμεταλλεύεται την ταχύτητά του, να μπαίνει πρώτος στην περιοχή και να εκτελεί τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με ωραίο τελείωμα.

Οι παίκτες του Ντερ Ζακαριά προσπάθησαν να αντιδράσουν και τα κατάφεραν με τον Λαμπόρντ στο 45'. Ο Γάλλος επιθετικός πήρε την πάσα από τον Φερί και με ένα δυνατό σουτ εντός περιοχής από πού δύσκολη γωνία κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο και σε αυτό έπαιξε ρόλο ότι οι Παριζιάνοι κατάφεραν να βρουν δίχτυα και πάλι πολύ νωρίς.

Οι παίκτες της Παρί έκλεψαν την μπάλα στο δικό τους μισό, ο Ραφίνια έψαξε με βαθιά μεταβίβαση τον Εμπαπέ και αυτός μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, απέφυγε με ωραία ντρίμπλα τον προσωπικό του αντίπαλο και εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 83' η Μονπελιέ έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια. Ο Λαμπόρντ υποδέχθηκε μια ωραία μπαλιά τρύπα στην περιοχή των Παριζιάνων, έκανε την παράλληλη πάσα κοντά στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Ντελόρ με κοντινή προβολή έφερε το παιχνίδι στα ίσια το, οποίο διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας.

Στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι και οι δύο ομάδες ευστόχησαν στα πέντε πρώτα πέναλτι, με τον Σάμπια να χάνει το έκτο πέναλτι και τον Κεάν με εύστοχη εκτέλεση να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και την Παρί στον τελικό του κυπέλλου Γαλλίας.

Μονπελιέ: Μπερτό, Κονγκρέ, Χίλτον, Μολέ (87' Ντόλι), Σουκέ (46' Μαβιντιντί), Φερί (68' Λε Ταλέκ), Σάμπια, Ρίστιτς, Λαμπόρντ, Σαβανιέρ, Ντελόρ

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Φλορέντσι (86' Νεϊμάρ), Μαρκίνιος, Ντιαλό, Μπάκερ, Παρέδες, Γκεγιέ (81' Ντανίλο), Ραφίνια (72' Ντράξλερ), Σαράμπια (73' Ντι Μαρία), Εμπαπέ (82' Κεάν), Ικάρντι

Photo Credits: Associated Press

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ