CHAMPIONS LEAGUE

Παρί - Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Άνοιξε λογαριασμό ο Μέσι, πήραν τη νίκη οι Γάλλοι

Μέσι και Γκείγ πανηγυρίζουν στην αναμέτρηση της Παρί με την Μάντσεστερ Σίτι | 28 Σεπτεμβρίου 2021
Μέσι και Γκείγ πανηγυρίζουν στην αναμέτρηση της Παρί με την Μάντσεστερ Σίτι | 28 Σεπτεμβρίου 2021 © 2021 AP PHOTO/MICHEL EULER

Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε 2-0 της Μάντσεστερ Σίτι με τον Λιονέλ Μέσι να ανοίγει λογαριασμό με τους Γάλλους με ένα γκολ μετά από ωραία συνεργασία με τον Εμπαπέ. Οι Άγγλοι είχαν αρκετές χαμένες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν το σκορ αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Με το πρώτο γκολ του Λιονέλ Μέσι με την Παρί οι Γάλλοι κέρδισαν 2-0 τη Μάντσεστερ Σίτι, πήραν την πρώτη τους νίκη στο φετινό Champions League και έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς στον πρώτο όμιλο. Οι Άγγλοι είχαν αρκετές καλές στιγμές στο παιχνίδι τουλάχιστον για να ισοφαρίσουν και δικαιούνταν ένα γκολ. Παρόλα αυτά έφυγαν από το Παρίσι χωρίς ούτε έναν βαθμό σε μια δύσκολη εβδομάδα για αυτούς με τρία σερί εκτός έδρας ντέρμπι σε Αγγλία και Champions League.

Το ματς ήταν αρκετά ενδιαφέρον με ωραίες φάσεις και για τις δύο ομάδες και αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το 2-0 από τον Αργεντινό καθώς από το 74' και μετά όταν ο Μέσι πέτυχε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Μπήκε καλύτερα η Παρί, άνοιξε το σκορ στο 8'

Η Παρί μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και είχε την υπεροχή από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Μπόρεσε μάλιστα να πάρει προβάδισμα στο 8' με ένα τέρμα που ήρθε από τον Γκέιγ και όχι από κάποιον αστέρα της όπως οι Μέσι, Νεϊμάρ, Εμπαπέ.

Συγκεκριμένα ο Γάλλος φορ έκανε την παράλληλη πάσα προς το ύψος του πέναλτι με τον Βραζιλιάνο να κάνει τσαφ και τη μπάλα να φτάνει στον Γκέιγ ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Απίστευτη χαμένη διπλή ευκαιρία

Οι Άγγλοι άρχισαν να ανεβαίνουν μετά το πρώτο εικοσάλεπτο και να απειλούν την εστία του Ντοναρούμα στο ντεμπούτο του στο Champions League με τους Γάλλους. Στο 26' μάλιστα η Μάντσεστερ Σίτι έχασε διπλή ευκαιρία με δύο δοκάρια σε δύο δευτερόλεπτα. Ο Στέρλινγκ πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία έφτασε στον Μπερνάρντο Σίλβα ο οποίος από κοντά σε κενή εστία σούταρε και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν, πότε με τους Ζοάο Κανσέλο, πότε με τον Μπερνάρντο Σίλβα να απειλούν τον Ντοναρούμα αλλά χωρίς αποτέλεσμα και με τον Ιταλό να αποκρούει ότι πήγαινε προς την εστία του. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ντε Μπρόινε στο 37'.

Η Παρί απάντησε στο 38' όταν σε μια όμορφη αντεπίθεση τελικός αποδέκτης ήταν ο Ερέρα ο οποίος έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον Έντερσον να διώχνει σε κόρνερ.

Φάσεις η Μάντσεστερ, γκολ η Παρί με τον Μέσι

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο χωρίς αλλαγές και με την Μάντσεστερ Σίτι να απειλεί πρώτη με σουτ του Μαχρέζ μέσα από την περιοχή αλλά ο Ντοναρούμα να διώχνει ενώ την ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ του Ντε Μπρόινε λίγο αργότερα.

Η Παρί απείλησε με τον Νεϊμάρ στο 65' όταν ο Βραζιλιάνος έφυγε από τα δεξιά της επίθεσης, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε εκτός της εστίας του Έντερσον.

Ο Γκουαρντιόλα προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα για την ομάδα του και πέρασε τον Φόντεν αντί του Γκρίλις αλλά και πάλι η Μάντσεστερ Σίτι δεν μπόρεσε να σκοράρει. Απείλησε μόνο στο 71' με το σουτ του Ντε Μπρόινε να φεύγει εκτός εστίας του Ντοναρούμα.

Αντίθετα οι γηπεδούχοι με τον Λιονέλ Μέσι να θυμίζει κάτι από τον Μέσι της Μπαρτσελόνα έφτασαν στο 2-0 στο 74' όταν ο Αργεντινός έκανε την κούρσα από τα δεξιά, έδωσε στον Εμπαπέ αυτός του έστρωσε τη μπάλα με το τακουνάκι και ο Μέσι με ωραίο σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Βεράτι (79' Βαϊνάλντουμ), Ερέρα, Μέντες, Γκέιγ (90' Ντανίλο), Εμπαπέ, Νεϊμάρ, Μέσι.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Μαχρέζ, Γκρίλις (68' Φόντεν), Στέρλινγκ (79' Ζεζούς).

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου του Champions League

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ