CHAMPIONS LEAGUE

Παρί - Μακάμπι Χάιφα 7-2: Ομάδα επτά αστέρων με σούπερ σόου από Μέσι, Εμπαπέ και Νεϊμάρ

Παρί - Μακάμπι Χάιφα 7-2: Ομάδα επτά αστέρων με σούπερ σόου από Μέσι, Εμπαπέ και Νεϊμάρ
@2022 ARMANDO FRANCA/AP IMAGES

Η Παρί ήταν καταιγιστική στο 1ο μέρος, συνέτριψε με το εκκωφαντικό 7-2 τη Μακάμπι Χάιφα και σφράγισε με θριαμβευτικό τρόπο την πρόκρισή της στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League.

Όταν οι Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ έχουν κέφια, λίγες είναι οι ομάδες που μπορούν να της αντισταθούν όχι μόνο στην Γαλλία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη και αυτό ακριβώς αποδείχτηκε περίτρανα το βράδυ της Τρίτης (25/10).

Η Μακάμπι Χάιφα ταξίδεψε στο Παρίσι με στόχο να κοντράρει όσο γίνεται περισσότερο την πανίσχυρη αντίπαλό της όμως αυτό ήταν αδύνατο, με τον Γάλλο, τον Βραζιλιάνο και τον Αργεντινό να κάνουν πράματα και θάματα και με τέσσερα υπέροχα γκολ να βάζουν θεμέλια μίας άνετης νίκης, που ήρθε τελικά για την ομάδα τους με το εντυπωσιακό 7-2.

Το ματς

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ χρησιμοποίησε και τα τρία "φονικά" όπλα του στην επίθεση απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα και οι Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ και Κιλιάν Εμπαπέ προσέφεραν ένα χορταστικό ποδοσφαιρικό θέαμα στο απαιτητικό κοινό του "Παρκ Ντε Πρενς", πετυχαίνοντας συνολικά τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος και μοιράζοντας... εφιάλτες στους Ισραηλινούς.

Το 1-0 ήρθε μόλις στο 19ο λεπτό, με τον Εμπαπέ να στρώνει τη μπάλα στον Μέσι και τον Αργεντινό σούπερ σταρ να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοέν με το εξωτερικό του αριστερού ποδιού του.

Το αποτέλεσμα αυτό έμεινε μέχρι το ημίωρο όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πάτησαν εκ νέου γκάζι και βρήκαν δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα μέσα σε τρία λεπτά.

Στο 32' ήταν η σειρά του Εμπαπέ να χριστεί σκόρερ με άψογο πλασέ που έστειλε τη μπάλα και πάλι στο αριστερό παράθυρο, ενώ στο 35' "εξαφανίστηκε" η μπάλα μέσω ταχύτατης αντεπίθεσης, με τον Μέσι να τροφοδοτεί τον Νεϊμάρ και τον Βραζιλιάνο να εκτελεί, έχοντας σύμμαχο και το αριστερό δοκάρι (3-0).

Στο 38ο λεπτό η Μακάμπι Χάιφα μείωσε το σκορ σε 3-1 με κεφαλιά του Σεκ και αναθάρρησε, όμως στο 45' ο Μέσι φρόντισε να της υπενθυμίσει ποιος είναι το αφεντικό στο παιχνίδι, γράφοντας το 4-1 με θαυμάσιο αριστερό πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Μακάμπι Χάιφα να δηλώνει ξανά "παρούσα" επιθετικά αφού όπως και στο πρώτο βρήκε δίχτυα με τον ίδιο παίκτη (Σεκ) και με τον ίδιο τρόπο (κεφαλιά), όμως η μείωση του σκορ σε 4-2 στο 50' το μόνο που έκανε ήταν να... τσαντίσει τους γηπεδούχους, που απάντησαν στους Ισραηλινούς με άλλα τρία γκολ.

Στο 64' η Παρί έβγαλε ταχύτατη αντεπίθεση, με τον Χακίμι να βρίσκει με σέντρα ακριβείας τον Εμπαπέ και εκείνον με πλασέ βγαλμένο από videogame να γράφει το 5-2, ενώ στο 67' έγινε το 6-2 με αυτογκόλ του Γκόλντμπεργκ.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 84' όταν ο Σολέρ διαμόρφωσε το τελικό 7-2, με τους Παριζιάνους να παίρνουν πανηγυρικά το εισιτήριο για τους "16" και να έχουν πλέον μοναδικό άγχος να πάρουν την πρωτιά, την οποία διεκδικούν μαζί με την Μπενφίκα.

ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Χακίμι, Ράμος, Μαρκίνιος (79' Κιμπεμπέ), Μπερνάτ, Βιτίνια (79' Έμερι), Ρουίθ (83' Σαράμπια), Σάντσες (68' Σολέρ), Μέσι, Νεϊμάρ, Εμπαπέ (79' Εκιτικέ)

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ: Κοέν, Σεκ, Μπατουμπίνσικα, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (70' Μεναχέμ), Μοχάμεντ (83' Αράντ), Λαβί, Φανί (70' Μέιρ), Ατζίλι (65' Ντέιβιντ), Τσερί, Πιερό (83' Ρουκαβίτσια)

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

  • Παρί - Μακάμπι Χάιφα 7-2 (19' 45' Μέσι, 32' 64' Εμπαπέ, 35' Νεϊμάρ, 67' αυτ. Γκόλντμπεργκ, 84' Σολέρ / 38' 50' Σεκ)
  • Μπενφίκα - Γιουβέντους 4-3 (17' Αντόνιο Σίλβα, 28' πεν. Ζοάο Μάριο, 35' 50' Ράφα Σίλβα / 21' Βλάχοβιτς, 77' Μίλικ, 79' ΜακΚένι)

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

  • 02/11 22:00 Γιουβέντους - Παρί
  • 02/11 22:00 Μακάμπι Χάιφα - Μπενφίκα
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ