ΕΒΕΡΤΟΝ

Τέλος ο Λάμπαρντ από την Έβερτον

Ο Φρανκ Λάμπαρντ στην αναμέτρηση της Έβερτον με την Άρσεναλ
Ο Φρανκ Λάμπαρντ στην αναμέτρηση της Έβερτον με την Άρσεναλ © 2022 DAVID CLIFF / AP IMAGES

Η ήττα από την Γουέστ Γαμ που άφησε την Έβερτον στην 19η θέση της Premier League αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο της, με τη διοίκηση των ζαχαρωτών να αποφασίζει την απομάκρυνσή του Άγγλου προπονητή.

Η Έβερτον πραγματοποιεί άσχημη πορεία από την αρχή της φετινής σεζόν ωστόσο η ελεύθερη πτώση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα είναι και αυτή που έφερε το τέλος της συνεργασίας της με τον Φρανκ Λάμπαρντ.

Τα ζαχαρωτά έχασαν με 2-0 στο Λονδίνο από την Γουέστ Χαμ το απόγευμα του Σαββάτου γνωρίζοντας την όγδοη ήττα τους στα εννέα τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Άγγλο προπονητή να χάνει την εμπιστοσύνη της διοίκησης ελέω της 19ης θέσης της ομάδας στη βαθμολογία (και της μίας μόνο νίκης στα 14 τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις) και να βλέπει την πόρτα της εξόδου την Δευτέρα (23/01).

Ο "Λαμπς" μίλησε μέσα στο Σαββατοκύριακο τόσο με τον ιδιοκτήτη Μοσίρι όσο και με τον πρόεδρο Κένραϊτ και τον διευθυντή ποδοσφαίρου, Κέβιν Τέλγουελ, και αποδέχτηκε πως θα χρειαστούν αλλαγές μετά την τελευταία ήττα, με την "Daily Mail" αναφέρει πως ο Άγγλος προπονητής πλήρωσε το μάρμαρο για τον τραγικό απολογισμό των 15 βαθμών μετά από 20 ματς πρωταθλήματος. Λίγο μετά ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από την Έβερτον.

Όσον αφορά στη διάδοχη κατάσταση, η διοίκηση των μπλε βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του για τη συνέχεια της σεζόν ενώ προς το παρόν θα αναλάβουν τα ηνία ο θρύλος του συλλόγου, Λέιτον Μπέινς, που είναι επικεφαλής της Κ18 της Έβερτον και ο Πολ Τάιτ που είναι προπονητής της Κ21 της Έβερτον.

TAGS ΕΒΕΡΤΟΝ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ