ΑΓΓΛΙΑ

Παραίτηθηκε ο πρόεδρος της FA μετά από ρατσιστικά του σχόλια

Παρελθόν από την προεδρία της FA μετά από σχόλια που έκανε και θεωρήθηκαν ρατσιστικά, αποτελεί από τον Νοέμβριο του 2020 ο Γκρεγκ Καρλ
Παρελθόν από την προεδρία της FA μετά από σχόλια που έκανε και θεωρήθηκαν ρατσιστικά, αποτελεί από τον Νοέμβριο του 2020 ο Γκρεγκ Καρλ AP PHOTO/GREGORIO BORGIA, FILE

Παρελθόν από την προεδρία της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αποτελεί ο Γκρεγκ Καρλ, που επέλεξε τη λύση της παραίτησης μετά από σάλο που προκλήθηκε από ρατσιστικά του σχόλια στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Αλλαγή στην κεφαλή της ηγεσίας της αγγλικής FA, με τον Γκρεγκ Καρλ να αποχωρεί από τη θέση του προέδρου και να αναλαμβάνει καθήκοντα υπηρεσιακού ο Πίτερ ΜακΚόρμικ.

Αιτία μία ομιλία που έκανε ο 63χρονος επιχειρηματίας μπροστά σε ακροατήριο που απαρτιζόταν από μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου, με τον Κλαρκ να χρησιμοποιεί τον όρο "έγχρωμοι ποδοσφαιριστές" που θεωρείται εξαιρετικά προσβλητική έκφραση στο Ηνωμένο Βασίλειο και να κατηγορεί επίσης τους γεννημένους στην Ασία ποδοσφαιριστές για έλλειψη επαγγελματισμού.

Τα συγκεκριμένα σχόλια προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων και λίγη ώρα αργότερα φρόντισε να αναδιπλωθεί και να τα αποσύρει, ζητώντας συγγνώμη και υποβάλλοντας την παραίτησή του από το αξίωμά του, που έγινε αμέσως αποδεκτή.

"Τα ανεπίτρεπτα λόγια μου στο Κοινοβούλιο ήταν έλλειψη σεβασμού για το παιχνίδι και για όσους το παρακολουθούν, το εποπτεύουν και το διαχειρίζονται. Είμαι βαθύτατα θλιμένος που προσέβαλα διαφορετικές ποδοσφαιρικές κοινότητες.

Ευχαριστώ όλους τους φίλους και τους συναδέλφους μου για τις συμβουλές που μου έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια", τόνισε μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησής του ο Κλαρκ, που διατηρεί επίσης θέση αντιπροέδρου στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ