ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πάπου Γκόμες: Θετικός σε απαγορευμένη ουσία ο Αργεντινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ενδεχόμενο πρόωρου τέλους στην καριέρα του

Sevilla's Papu Gomez in action during the Spanish La Liga soccer match between Sevilla and Real Betis at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville, Spain, Sunday, March 14, 2021. (AP Photo/Mateo Villalba)
Ο Πάπου Γκόμες με τη φανέλα της Σεβίλλης σε ματς της La Liga @2023 AP IMAGES/MATEO VILLALBA

Άσχημη τροπή παίρνει η επαγγελματική καριέρα του Πάπου Γκόμες, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή με την εθνική Αργεντινής στα γήπεδα του Κατάρ να εντοπίζεται θετικός σε απαγορευμένη ουσία και την ποινή να τον ωθεί ουσιαστικά να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Μόλις τρεις εβδομάδες μετά την υπογραφή συμβολαίου με την ιταλική Μόντσα, ο Πάπου Γκόμες καλείται να αναπροσδιορίσει τα επαγγελματικά του πλάνα, καθώς τα νέα που έλαβε από τις αρχές αντι-ντόπινγκ ήταν δυσάρεστα, ενημερώνοντάς τον ότι του επιβλήθηκε αποκλεισμός δύο ετών από οποιαδήποτε ενασχόληση με τον αθλητισμό.

Ο πρώην παίκτης της Σεβίλλης βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2022, λίγες ημέρες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Όλα συνέβησαν σε μια προπόνηση της ισπανικής ομάδας, όταν γιατροί ήρθαν αιφνιδιαστικά για να πραγματοποιήσουν έλεγχο ντόπινγκ.

Σύμφωνα με την εκδοχή του ποδοσφαιριστή, είχε περάσει μια δύσκολη νύχτα λίγες μέρες νωρίτερα, γεγονός που τον οδήγησε στο να πάρει σιρόπι από έναν από τους γιους του, χωρίς πρώτα να συμβουλευτεί τον επικεφαλής γιατρό του συλλόγου.

Η υπόθεση αυτή φαίνεται πως αποτέλεσε και τον λόγο για τον οποίον η ομάδα της La Liga έλυσε την τελευταία μέρα των μεταγραφών το συμβόλαιό της με τον επιτελικό μέσο, με τον Πάπου Γκόμες εν τέλει να υπογράφει στη Μόντσα και να προλαβαίνει να παίξει 2 ματς με τον σύλλογο της Serie A τον Οκτώβριο.

Πλέον, με τον Αργεντινό να βρίσκεται σε ηλικία 35 ετών, το μέλλον του στο ποδόσφαιρο θα κριθεί από το εάν ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης και κατά πόσο θα μειωθεί η ποινή των δύο ετών.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ