ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Με Βιεϊρίνια ξεκινά ο προγραμματισμός

O Βιεϊρίνια στο ΠΑΟΚ - ΠΑΣ
O Βιεϊρίνια στο ΠΑΟΚ - ΠΑΣ EUROKINISSI SPORTS

Η συμφωνία για την παραμονή του αρχηγού του ΠΑΟΚ, Αντρέ Βιεϊρίνια, για έναν ακόμη χρόνο, μετά με την πρόσφατη ανανέωση του Κρέσπο, αποτελεί βάση για τον Δικέφαλο της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η προφορική συμφωνία του Ιβάν Σαββίδη με τον Βιεϊρίνια για την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών και την επόμενη αγωνιστική περίοδο επιβεβαίωσε τις καλές σχέσεις ανάμεσα στον ισχυρό άνδρα του Δικεφάλου και τον αρχηγό της ομάδας.

Σχέσεις που έφτασαν σε οριακό σημείο το περασμένο καλοκαίρι αλλά αποκαταστάθηκαν πλήρως με την επιστροφή του Πορτογάλου στον ΠΑΟΚ μετά από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Στην πραγματικότητα το γεγονός ότι οι δύο του έδωσαν τα χέρια για την ανανέωση του συμβολαίου του Βιεϊρίνια δείχνει ότι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θεωρεί ότι έχει ακόμη πράγματα να προσφέρει στον ΠΑΟΚ.

Κάτι που αποδεικνύεται και με την παρουσία του στα παιχνίδια του Δικεφάλου με τον αρχηγό να αγωνίζεται όπου η ομάδα του τον έχει ανάγκη και να δίνει λύσεις στον προπονητή του.

Άλλωστε και με τον Πάμπλο Γκαρσία οι σχέσεις του Βιεϊρίνια είναι οι καλύτερες δυνατές και αποτελεί στήριγμα για τον Ουρουγουανό το γεγονός ότι θα έχει τον Πορτογάλο στη διάθεση του και την επόμενη σεζόν που λογικά θα είναι εντελώς διαφορετική από τη φετινή.

Η συμφωνία με το Βιεϊρίνια και η πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του Άνχελ Κρέσπο είναι δύο σημαντικά βήματα στον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν, από τα πολλά που θα πρέπει να γίνουν καθώς τα θέματα που παραμένουν ανοικτά είναι ακόμη πολλά.

ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Το μοναδικό συμβόλαιο πλέον που λήγει το καλοκαίρι και παραμένει σε εκκρεμότητα είναι αυτό του Ομάρ Ελ Καντουρί. Οι συζητήσεις με το Μαροκινό που ξεκίνησαν στην αρχή της σεζόν, όταν ο παίκτης ήταν βασικός και αναντικατάστατος έχουν "παγώσει" εδώ και καιρό και το θέμα της παραμονής του παραμένει ανοικτό.

Υπάρχουν βέβαια και τα ανοικτά ζητήματα των δανεικών Κρμέντσικ και Μπάμπα με την περίπτωση του Γκανέζου, που την Κυριακή (21/2) έκανε το ντεμπούτο με τη φανέλα του Δικεφάλου, να μοιάζει περισσότερο εύκολη. Και αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν προκύψει από την Τσέλσι, υπάρχει πρόβλεψη που θα επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να παρατείνει για έναν ακόμη χρόνο το δανεισμό του σε περίπτωση που φυσικά το επιθυμεί με ευνοϊκούς όρους.

Από την άλλη η περίπτωση του Κρμέντσικ είναι περίπλοκη όχι τόσο γιατί δεν υπάρχει ρήτρα εξαγοράς των δικαιωμάτων του από την Μπριζ. Αυτό περισσότερο συμβαίνει διότι οι Βέλγοι "ορέγονται" τον Χρήστο Τζόλη και μοιάζει δεδομένο ότι θα χρησιμοποιήσουν ως "ατού" τον Τσέχο στην προσπάθεια που θα κάνουν για να τον αποκτήσουν. Και στη δική του περίπτωση φαίνεται πως στον ΠΑΟΚ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να προκύψει ανανέωση του δανεισμού του παίκτη για μια ακόμη σεζόν. Το ατού του Δικεφάλου έχει να κάνει με την επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή να συνεχίζει την καριέρα του στην Τούμπα, την οποία μάλιστα την έχει εκφράσει και δημόσια.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ

Από εκεί και πέρα όμως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αποφασίσει το καλοκαίρι τι σκοπεύει να κάνει με τους παίκτες που την επόμενη σεζόν θα μπουν στην τελευταία χρονιά των συμβολαίων τους που είναι πολλοί και κάποιοι από αυτούς σημαντικοί. Ποιους θα προσπαθήσει να ανανεώσει και ποιους θα προτιμήσει να παραχωρήσει το καλοκαίρι προκειμένου να αποκομίσει οφέλη από ενδεχόμενη αποχώρηση τους;

Ποιοι είναι οι παίκτες που θα πρέπει να κριθούν; Άντριγια Ζίβκοβιτς, Καγκάβα, Κρέσπο (που ανανέωσε μέχρι το 2022), Ίνγκασον, Σβιντέρσκι, Ζίβκο Ζίβκοκιτς, Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Σβαμπ, Ουάρντα και Τσιγγάρας. Μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών και οι δυο βασικοί τερματοφύλακες απαιτούν προγραμματισμό.

Ο ΠΑΟΚ, που λογικά δεν θα έχει και πίεση από το Financial Fair Play, να βρεθεί και πάλι στη δύσκολη θέση να παραχωρεί ποδοσφαιριστές σε τιμή χαμηλότερη από αυτήν που θα ήθελε μόνο και μόνο επειδή αυτοί θα μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους. Κάτι που του κόστισε το περασμένο καλοκαίρι στις περιπτώσεις των Πέλκα, Άκπομ και Λημνιού.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ