ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το προφίλ της Μπεϊτάρ που θα αντιμετωπίσει ο δικέφαλος στο 2ο προκριματικό του Europa Conference League

Ο Ίον Νικολαέσκου της Μπεϊτάρ πανηγυρίζει ένα γκολ του
Ο Ίον Νικολαέσκου της Μπεϊτάρ πανηγυρίζει ένα γκολ του PRINT SCREEN

Η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ θα βρεθεί στο διάβα του ΠΑΟΚ στο 2ο προκριματικό του Europa Conference League με την καυτή έδρα και τον διεθνή σέντερ φορ από τη Μολδαβία, Ίον Νικολαέσκου, να αποτελούν το φόβητρο για τον δικέφαλο.

Η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ που θα βρεθεί στο διάβα του ΠΑΟΚ στον 2ο γύρο των προκριματικών του Europa Conference League είναι η κάτοχος του Κυπέλλου Ισραήλ, το όγδοο στην ιστορία της, ενώ έχει κατακτήσει ακόμη έξι πρωταθλήματα και δύο Σούπερ Καπ στο Ισραήλ.

Τερμάτισε στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε και στο φινάλε της σεζόν της επιβλήθηκε τιμωρία αφαίρεσης 3 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, αποκλεισμός από το Κύπελλο Ισραήλ της επόμενης περιόδου αλλά και αποκλεισμός από το Conference League λόγω της απρεπής συμπεριφοράς των οπαδών της ομάδας στον τελικό του Κυπέλλου.

Εν τέλει και μετά από έφεση της ομάδας, η πρωτόδικη απόφαση που είχε να κάνει με τη συμμετοχή της στο Europa League άλλαξε και για αυτό και τοποθετήθηκε κανονικά στην κληρωτίδα.

Η Μπεϊτάρ έγινε περισσότερο γνωστή στην Ελλάδα καθώς είναι η ομάδα στην οποία έπαιζε ο Λιβάι Γκαρσία και από εκεί τον αγόρασε η ΑΕΚ ενώ στο παρελθόν στο σύλλογο του Ισραήλ έχει παίξει και ο Μπόρις Κλέιμαν.

Προπονητής του συλλόγου είναι ο 52χρονος Ισραηλινός τεχνικός, Γιόσι Αμπουκάσις και αρχηγός της ομάδας είναι ο επίσης Ισραηλινός 32χρονος μέσος Ορίφ Κριάφ, ο οποίος αγωνίζεται από το 2018 στην Μπεϊτάρ έχοντας 12 γκολ και πέντε ασίστ σε 242 συμμετοχές.

Από τα μεγάλα της αστέρια είναι ο Μολδαβός διεθνής σέντερ φορ Ίον Νικολαέσκου ο οποίος στο πρόσφατο Μολδαβία - Πολωνία έβαλε δύο τέρματα και οδήγησε την ομάδα του σε μεγάλη νίκη επί της ομάδας του Φερνάντο Σάντος για τα προκριματικά του Euro 2024.

Η ομάδα από το Ισραήλ είναι αυτή με τους περισσότερους και πιο ένθερμους οπαδούς σύμφωνα με όσα αναφέρουν στη γειτονική χώρα και ουκ ολίγες φορές, όπως στον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου, έχουν προκαλέσει προβλήματα στο σύλλογο με τη συμπεριφορά τους.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ