ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το προφίλ της Λέφσκι, αντιπάλου στο 2ο προκριματικό του Conference League

ΠΑΟΚ: Το προφίλ της Λέφσκι, αντιπάλου στο 2ο προκριματικό του Conference League
YOUTUBE

Η κυπελλούχος Βουλγαρίας Λέφσκι είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, χωρίς να του προκαλεί τρόμο, με εξαίρεση τον προπονητή της, Στάνιμιρ Στοΐλοφ.

Η Λέφσκι βρέθηκε στο δρόμο του ΠΑΟΚ για το 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Οι κυπελλούχοι Βουλγαρίας δεν αποτελούν φόβητρο και δεν έχουν το ρόστερ να ανταγωνιστούν στα ίσια το "δικέφαλο", με συνέπεια να αποτελούν το αουτσάιντερ στο ζευγάρι.

Τι έκανε πέρυσι

Η Λέφακι άργησε να πάρει μπροστά την περσινή σεζόν και μέχρι την 18η αγωνιστική δεν είχε καταφέρει να ανέβει πάνω από την 8η θέση του πρωταθλήματος. Εν τέλει, κατάφερε να φτάσει μέχρι την 5η θέση και να συνεχίσει την ανοδική πορεία στα playoffs, τερματίζοντας 4η, 27 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρηα Λουντογκόρετς αλλά μόλις 6 πίσω από τη 2η ΤΣΣΚΑ Σόφιας και εκτός θέσεων στην Ευρώπη.

Το ευρωπαϊκό "εισιτήριο" κατακτήθηκε μέσω του κυπέλλου, όπου είχε εντυπωσιακή πορεία, αρχίζοντας από τη φάση των 32 και σημειώνοντας μόνο νίκες. Μάλιστα, στα ημιτελικά αντιμέτωπισε σε δύο αγώνες τη Λουντογκόρετς και την υπέταξε δύο φορές, με 3-2 εκτός έδρας και 1-0 στη Σόφια. Στον τελικό, στο ντέρμπι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, πήρε το τρόπαιο με 1-0 χάρη σε γκολ του Ίλιαν Στεφάνοφ.

Οι παίκτες που ξεχωρίζουν

Ο Μπιλάλ Μπαρί αποκτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 για 25.000 ευρώ από την Μοντάνα και ο Μαροκινός επιθετικός έχει εξελιχθεί σε λίρα εκατό για τη Λέφσκι. Με δέκα γκολ και δύο ασίστ σε 36 αγώνες, ο 24χρονος ποδοσφαιριστής "τράβηξε" στα δύσκολα τη βουλγαρική ομάδα, χωρίς να έχει σοβαρά στηρίγματα στην επίθεση. Ο Γκιόργκι Μιλάνοφ έχει την εμπειρία στα δεξιά, αλλά δεν έπιασε ποτέ αντίστοιχη απόδοση.

Τα νεαρά ταλέντα

Η ένδεια του ρόστερ έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα να χρησιμοποιήσει αρκετούς νεαρούς παίκτες την περσινή σεζόν, όπως ο 17χρονος τερματροφύλακας Πλάμεν Αντρέεφ που έπαιξε σε 10 αγώνες, ο 17χρονος αμυντικός μέσος Αντοάν Στογιάνοφ που έπαιξε σε 13 παιχνίδια, όσα και ο συνομίλικός του επιθετικός μέσος Ασέν Μίτκοφ. Ο δε 18χρονος δεξιός εξτρέμ Μαρίν Πετκόφ ήταν βασικός σε 35 αγώνες και σημείωσε 6 γκολ (2 ασίστ), ενώ ο 19χρονος επιθετικός Μαρτίν Πετκόφ έπαιξε σε 19 παιχνίδια χωρίς να σκοράρει. Δύο αγώνες πήρε ακόμα και ο 16χρονος επιθετικός Πρέσλαβ Μπάτσεφ.

Ο Στάνιμιρ Στοΐλοφ μοναδική ελπίδα για κάτι καλό

Η πορεία της Λέφσκι θα μπορούσε να είναι χειρότερη βάσει ρόστερ την περσινή σεζόν, αν στον πάγκο δεν υπήρχε ένας από τους κορυφαίους Βούλγαρους προπονητές των τελευταίων ετών. Ο Στάνιμιρ Στοΐλοφ έχει την εμπειρία από την τριπλή θητεία του ως παίκτης και αργότερα ως προπονητής (εκεί άρχισε την καριέρα του το 2004). ΄φτασε σε σημείο να αναλάβει δύο φορές την εθνική Βουλγαρίας και μία την εθνική Καζακστάν, ενώ το 2011 ήταν προπονητής στην Ανόρθωση.

Στη Λέφσκι επέστρεψε το περσινό καλοκαίρι και λόγω των οικονομικών προβλημάτων, άφησε ελεύθερους πιο έμπειρους παίκτες με υψηλό συμβόλαιο και άρχισε να αξιοποιεί νεαρούς από τις ακαδημίες. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό, αφού κατάφερε να εμφυσήσει στο ρόστερ ποδόσφαιρο κατοχής και ελέγχου της μπάλας.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ