ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το πλάνο των μεταγραφών του Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι προσθέτοντας 6 με 8 ποιοτικούς ποδοσφαιριστές σε όλες του τις γραμμές, ώστε να διεκδικήσει μέχρι τέλος το πρωτάθλημα την επόμενη αγωνιστική περίοδο

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη (02/06) προκειμένου να ξεκινήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός για τον ΠΑΟΚ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Μέχρι τότε αναμένεται να υπάρχει εξέλιξη στο θέμα του αθλητικού διευθυντή που αναζητά ο ΠΑΟΚ και με τον οποίο θα συνεργαστεί ο Ρουμάνος τεχνικός για να υλοποιηθεί ο προγραμματισμός για την επόμενη ημέρα. Ο Λουτσέσκου, όπως στην προηγούμενη θητεία του στον ΠΑΟΚ, θα έχει λόγο στις μεταγραφές και γνωρίζοντας ήδη τις ανάγκες που υπάρχουν θα κάνει τις εισηγήσεις του. Από εκεί και πέρα ο νέος τεχνικός διευθυντής θα είναι αυτός που θα αναλάβει να τις υλοποιήσει.

Σε ό,τι αφορά στις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνουν αρκετές προσθήκες ενίσχυσης και μάλιστα ποιοτικές. Ο στόχος άλλωστε είναι ξεκάθαρος για την επόμενη σεζόν και είναι ο ΠΑΟΚ να κάνει πρωταθλητισμό στην Ελλάδα και όσο μπορεί καλύτερη πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι θέσεις που χρειάζονται ενίσχυση

Ήδη πριν από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου είχαν προκύψει ανάγκες σε συγκεκριμένες θέσεις. Για παράδειγμα στους ακραίους μπακ είναι δεδομένο ότι χρειάζεται ενίσχυση, από την στιγμή μάλιστα που δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει στην Τούμπα ο Ράχμαν Μπάμπα. Ξεκινώντας λοιπόν από τα μετόπισθεν είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για την απόκτηση ακραίων αμυντικών.

Στη μεσαία γραμμή ο Λουτσέσκου αρέσκεται να παίζει με χαφ που δεν είναι καθαρόαιμοι "κόφτες", αλλά μπορούν να συμμετέχουν και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και να βοηθούν στην κυκλοφορία της μπάλας. Παίκτες του στιλ του Στέφαν Σβαμπ και του Ομάρ Ελ Καντουρί περισσότερο παρά σε αυτό του Ντόουγκλας Αουγκούστο. Λογικά η επιστροφή του Ρουμάνου στην Τούμπα θα αποτελέσει έναν ακόμη λόγο ώστε ο Μαροκινός να προτιμήσει να μείνει στην Τούμπα, ωστόσο θα πρέπει να αναμένονται ανακατατάξεις στις θέσεις "6" και "8".

Ο ΠΑΟΚ επί Λουτσέσκου έπαιζε με πλάγιους επιθετικούς, με καθαρόαιμα εξτρέμ τουλάχιστον στη μια από τις δύο πλευρές του γηπέδου. Στο ρόστερ του Δικεφάλου δεν υπάρχουν ακραίοι επιθετικοί με τον ΠΑΟΚ να στηρίζεται σε Άντριγια Ζίβκοβιτς και Χρήστο Τζόλη στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Λογικά το καλοκαίρι ο Δικέφαλος θα ψάξει για έναν τουλάχιστον ποιοτικό εξτρέμ ώστε να μπορεί ο Λουτσέσκου να εφαρμόσει το αγαπημένο του 4-2-3-1.

Για την κορυφή της επίθεσης του ο ΠΑΟΚ έχει ενεργό το συμβόλαιο του Κάρολ Σβιντέρσκι -ο οποίος αποκτήθηκε στην πρώτη θητεία του Ρουμάνου για να καλύψει το κενό του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς- που λήγει το καλοκαίρι του 2022 . Ο Σβιντέρσκι ήδη έχει ξεκινήσει προπονήσεις με την Εθνική Πολωνίας και οι συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του θα γίνουν μετά το EURO.

Ο δανεισμός του Κρμέντσικ έχει ουσιαστικά τελειώσει με τον Τσέχο να έχει και αυτός υποχρεώσεις για το EURO και την Μπριζ στην οποία ανήκουν τα δικαιώματα του να περιμένει προτάσεις.

Η απόκτηση ενός τουλάχιστον φορ μοιάζει να είναι μονόδρομος και μάλιστα φαίνεται ότι όχι μόνο θα είναι από τις πρώτες κινήσεις που θα γίνουν, αλλά και αυτή στην οποία θα επενδυθούν αρκετά χρήματα.

Σε δύο χρονικά κύκλους οι 6 μέχρι και 8 μεταγραφές

Συμπερασματικά και με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν ο ΠΑΟΚ θα κάνει το καλοκαίρι 6 με 8 ποιοτικές μεταγραφές, ρίχνοντας αρκετά χρήματα στην αγορά. Και αυτό διότι είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο στόχος είναι την επόμενη σεζόν ο Δικέφαλος να κάνει πρωταθλητισμό και να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο.

Λογικά οι μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν θα χωριστούν σε δύο χρονικά κύκλους. Στον πρώτο θα γίνει η προσπάθεια για την απόκτηση παικτών που θα καλύψουν άμεσες ανάγκες που υπάρχουν στο ρόστερ ενόψει και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ομάδας και όσο προχωρά το καλοκαίρι θα έρχονται και άλλοι που θα προσθέτουν ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα στην ομάδα.

Το σίγουρο είναι ότι καλοκαίρι αυτό και χωρίς τον βραχνά του Financial Fair Play ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί δυναμικά για την ενίσχυση του.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ