ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το διαζύγιο Δικεφάλου – Λουτσέσκου θα γίνει ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, δυστυχώς

EUROKINISSI

Δεν είναι κάπως κουτό να σοκαριζόμαστε επειδή ο ΠΑΟΚ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα συνεχίσουν μαζί; Η ουσία σε αυτό το τεράστιο θέμα είναι πως η ζωή συνεχίζεται με τεράστιο ποδοσφαιρικό και όχι κους κους ενδιαφέρον για τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές.

Ο ΠΑΟΚ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είναι ποια μαζί και όποιος σοκαρίστηκε ας ανατρέξει σε όλα όσα γράφτηκαν για το νέο μοντέλο διοίκησης στους ασπρόμαυρους για να καταλάβει και να παρηγορηθεί επειδή η συγκεκριμένη απόφαση δεν προέκυψε τώρα.

Δηλαδή, ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται στα χαμένα για να ψάξει προπονητή. Έχει καταλήξει. Θα ήταν αφελές να πιστέψουμε ότι το… νέο μοντέλο διοίκησης και ο Ραζβάν θα συμβάδιζαν. Η αλλαγή πλεύσης θα σήμαινε πως ο Ρουμάνος θα έπρεπε να μπει σε γυάλα και τις 100 δουλειές που έκανε για τον ΠΑΟΚ να τις έκαναν άλλοι.

Ε, πώς θα γίνει αυτό; Ο Λουτσέσκου ήταν τα πάντα για την ομάδα θέλοντας και μη. Προπονητής, διευθυντής, εκπρόσωπος, ψυχολόγος. Οι έξτρα εργασίες του Ραζβάν δεν αναφέρονται για να μειώσουν τους υπόλοιπους που κατείχαν τις συγκεκριμένες θέσεις, αφού γνώριζαν και οι ίδιοι το εκτόπισμα του συγκεκριμένου ανθρώπου, οπότε ακολουθούσαν το παλαιό μοντέλο πλέον.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μέχρι να συμβεί κάτι ανάλογο ή μεγαλύτερο από αυτά που προσέφερε στον ΠΑΟΚ, ήταν και θα είναι ο κορυφαίος προπονητής που έκατσε σε οποιοδήποτε πάγκο του συλλόγου. Ο Ραζβάν με την χρυσή συνεισφορά του Σαββίδη και των ικανοτήτων του φυσικά έκανε τον ΠΑΟΚ διεκδικητή, πρώτο και αήττητο.

Τεράστιο ενδιαφέρον 

Ο Λουτσέσκου επειδή μόνο περαστικός δεν ήταν από την Ελλάδα και ταυτίστηκε με το ποδόσφαιρο εδώ, σίγουρα θα μας απασχολεί η όποια απόφαση του για καιρό, χρόνια κιόλας. Διότι στο μυαλό όλων, κακά τα ψέματα ιντριγκάρει το σενάριο ο Ρουμάνος να καθίσει στον πάγκο άλλης ελληνικής ομάδας.

Προς ώρας παίζεται με επιτυχία η “Ημέρα Αποκαλύψης”, άρα ο τρανός Στίβεν Σπίλμπεργκ δεν χρειάζεται άλλη τροφή για να γράψει τα φανταστικά του έργα. Ο Λουτσέσκου αύριο το πρωί, όπως πιστεύουν κάποιοι, δεν θα πάει σε άλλη ελληνική ομάδα.

Αν επιστρέψει στα μέρη μας κάποια στιγμή (την πάμε πολύ μακριά τη βαλίτσα) θα το κάνει με ενδιάμεση στάση, τώρα δεν γίνεται διότι πολύ απλά σε όλες τις ομάδες, συμπεριλαμβανομένης και της Εθνικής εργάζονται άνθρωποι αξιοσέβαστοι και θα ήταν άκομψο έως και τρελό να πραγματοποιηθεί μια τέτοια κίνηση.

Τι συζητάμε όμως; Πάμε παρακάτω στα ουσιαστικά, έστω και αν αναπόφευκτα θα ακουστούν και θα γραφτούν… τέρατα τους επόμενους μήνες.

Η επόμενη του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ, πια, δεν θα έχει καμία σχέση με την ομάδα των τελευταίων ετών. Οι άνθρωποι που θα τον τρέξουν, θεωρώ πως ήδη δουλεύουν τον απογαλακτισμό από τον Ρουμάνο. Δεν γίνεται δηλαδή να πορευτεί η ομάδα με μια ανάμνηση. Ο κόσμος, βέβαια, θα χρειαστεί αποτελέσματα στο χορτάρι για να πειστεί ότι ο Λουτσέσκου είναι όντως ανάμνηση.

Επειδή, όμως, το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο άπαντες πρέπει να είναι οπλισμένοι με υπομονή, όπως ήταν η ΑΕΚ που στο κρίσιμο σημείο με τον Νίκολιτς, ύψωσε έναν τεράστιο κυματοθραύστη μπροστά από την επιλογή της και δικαιώθηκε.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως στην Τούμπα θέλουν να αλλάξουν αγωνιστικό προφίλ και οι παίκτες να δουν και να ζήσουν μια διαφορετική κατάσταση που ενδεχομένως να τους ενεργοποιήσει νέα κίνητρα.

Κοντός ψαλμός. Είτε Πούσιτς λέγεται ο νέος προπονητής είτε κάπως αλλιώς, χρειάζεται καρύδια για να δουλέψει καθισμένος σε αυτή την ηλεκτρική καρέκλα. Σίγουρα ο εκλεκτός είναι πολύ θαρραλέος άνθρωπος για να πάρει πάνω του το φορτίο της άμεσης σύγκρισης.

Ο αθλητισμός, όμως, είναι στυγνός και ειδικά το ποδόσφαιρο. Έχει αποδειχθεί ότι τις μοιρολατρίες και τα φαντάσματα όποιος τα ασπάζεται χάνεται. Απαιτείται εξέλιξη…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ