ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το 13άρι που ψάχνει ο Λουτσέσκου για την πρόκριση

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του θα προσπαθήσουν στο παιχνίδι με την Κλαμπ Μπριζ να πετύχουν την υπέρβαση και να φέρουν τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στους 4 του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ θέλει την Πέμπτη (18/4, 22:00, COSMOTE SPORT 3HD, LIVE SPORT24) να γράψει ιστορία και να προκριθεί για πρώτη φορά στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Για να τα καταφέρει θα πρέπει να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 στην Μπριζ και να πετύχει την 11η φετινή ευρωπαϊκή του νίκη. Για πρώτη φορά φέτος ο ΠΑΟΚ έφτασε σε διψήφιο αριθμό νικών στην Ευρώπη αλλά για να σπάσει το ταβάνι του θα πρέπει να βελτιώσει το ρεκόρ του.

Ιστορία στην διοργάνωση γράφει και ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχοντας φτάσει στις 12 νίκες στο Conference League, στη φάση των ομίλων και στα νοκ αουτ που ακολουθούν και χωρίς αυτές που έχει πετύχει με την ομάδα του στα προκριματικά του καλοκαιριού.

Ο 55χρονος τεχνικός με τον οποίο ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει για δεύτερη φορά στα προημιτελικά του Conference είναι από τους πλέον επιτυχημένους προπονητές στην μικρή, η αλήθεια είναι ιστορία της διοργάνωσης.

Από τους πιο πετυχημένους του Conference ο Λουτσέσκου

Δυο μόνο προπονητές έχουν πετύχει περισσότερες νίκες από τον Ρουμάνο τεχνικό στη διοργάνωση. Ο Βιντσέντζο Ιταλιάνο της Φιορεντίνα που μπορεί να βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ αν η ομάδα της Θεσσαλονίκης περάσει την Κλαμπ Μπριζ και πρώην τεχνικό της Άλκμααρ ο Πασκάλ Γιάνσεν.

Οι δυο τους έχουν πανηγυρίσει από 14 νίκες στο Conference League με τον Ιταλό να έχει και 6 ισοπαλίες και 4 ήττες σε 24 παιχνίδια, ενώ ο Γιάνσεν που δεν έχει πλέον ομάδα τις δικές του 14 νίκες τις πέτυχε σε 26 αγώνες έχοντας ακόμη 3 ισοπαλίες και 9 χαμένα παιχνίδια.

Εκτός του προπονητή του ΠΑΟΚ 12 νίκες έχουν ο Χάιν Βανχάζεμπρουκ της Γάνδης που έχει δώσει τα περισσότερα παιχνίδια από κάθε άλλον τεχνικό στην τρίτη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ (28 τον αριθμό) αλλά και ο Ντέιβιντ Μόγιες που πέρυσι πήρε το τρόπαιο με το εκπληκτικό ρεκόρ των 12 νικών και μιας ισοπαλίας με τη Γουέστ Χαμ.

Ο Λουτσέσκου που έχει πει πολλές φορές ότι δεν κοιτά τους αριθμούς συνεχίζει να γράφει ιστορία στον πάγκο του ΠΑΟΚ και αν θέλει να προσθέσει άλλη μια σελίδα σε αυτήν θα πρέπει την Πέμπτη να πιάσει… 13άρι.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ