ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τι συμβαίνει με τον Κούρτιτς και γιατί ο Λουτσέσκου δημοσιοποίησε το θέμα

Ο Γιασμίν Κούρτιτς
Ο Γιασμίν Κούρτιτς INTIME SPORTS

Η επιθυμία του Γιασμίν Κούρτιτς να καθορίσει, με νέο συμβόλαιο, το ποδοσφαιρικό του μέλλον, η στάση του ΠΑΟΚ και οι Σειρήνες από την Ιταλία.

Το θέμα που έχει δημιουργηθεί στον ΠΑΟΚ με τον Γιασμίν Κούρτιτς δεν είναι χθεσινό, ούτε φυσικά αποτελεί την αιτία για το πατατράκ του Δικεφάλου στη Σόφια.

Βγήκε όμως στην επιφάνεια με την αναφορά του Ραζβάν Λουτσέσκου σε αυτό αμέσως μετά την ήττα από την Λέφσκι. Ο Ρουμάνος τεχνικός αφού εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν τον ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα ανέφερε χαρακτηριστικά: "Υπάρχει και ένα ακόμη πρόβλημα με τον Κούρτιτς που ελπίζω να λυθεί αυτή την εβδομάδα. Ένα πρόβλημα ανάμεσα σε εμάς και σε εκείνον".

Διάσταση απόψεων σχετικά με το μέλλον του

Τι τρέχει με τον περυσινό πρώτο σκόρερ του Δικεφάλου; Η πρώτη ανάγνωση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί λέει ότι υπάρχει αυτή την στιγμή μια διάσταση απόψεων ανάμεσα στον παίκτη και την ομάδα σχετικά με το μέλλον του.

Ο Κούρτιτς αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ με δανεισμό από την Πάρμα που ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι και λήγει το επόμενο του 2023. Ταυτόχρονα με την λήξη του δανεισμού, εκπνέει και το συμβόλαιο του με την ιταλική ομάδα, το οποίο έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο ΠΑΟΚ και ο παίκτης θα μείνει ελεύθερος σε ηλικία 34,5 ετών.

Είναι, λοιπόν, σε μεγάλο βαθμό λογικό ο Σλοβένος μέσος, έχοντας πραγματοποιήσει στον ΠΑΟΚ την πλέον παραγωγική σεζόν της καριέρας του με 18 γκολ και 3 ασίστ να θεωρεί ότι τώρα είναι η στιγμή να βρει ένα νέο συμβόλαιο μεγαλύτερης διάρκειας από αυτό που έχει σήμερα και που ίσως να είναι και το τελευταίο της καριέρας του.

Στον ΠΑΟΚ ωστόσο δεν ήταν -και δεν φαίνεται να είναι και τώρα- διαθέσιμοι να συζητήσουν μαζί του για την επέκταση του συμβολαίου του, που είναι και ένα από τα μεγαλύτερα σε αποδοχές που πληρώνει αυτή τη στιγμή ο Δικέφαλος. Κάτι που στην πράξη αποδεικνύει ότι είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι δύσκολα θα μπορεί να επαναλάβει και φέτος μια σεζόν αντίστοιχη της περυσινής.

Οι σειρήνες από την Ιταλία

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο προέκυψε και το ενδιαφέρον ομάδων από την Ιταλία με πρώτη την Πίζα που του προσφέρει μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες συμβόλαιο 2+1 χρόνου.

Ο Κούρτιτς φαίνεται ότι "ψάχνεται", αν και όπως προκύπτει από το περιβάλλον του για να επιστρέψει στην Ιταλία θα ήταν για μια ομάδα από την μεγάλη κατηγορία. Και η αλήθεια είναι ότι το όνομα του, συμφώνα με δημοσιεύματα βρίσκεται στις λίστες ομάδων όπως η Σπέτσια και η Σαμπντόρια.

Σε κάθε περίπτωση όμως για να "σπάσει" ο δανεισμός του από την Πάρμα θα πρέπει να συναινέσει και ο ΠΑΟΚ. Για την ώρα και με την προοπτική ότι έρχονταν τα παιχνίδια με τη Λέφσκι οι άνθρωποι του Δικεφάλου απέφυγαν να μπουν σε συζητήσεις με τον παίκτη για το μέλλον. Κάτι που προκάλεσε αβεβαιότητα και νεύρα στον, έτσι και αλλιώς θερμόαιμο, Σλοβένο.

Ο τρόπος που έδειξε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε στον αγώνα με την Λέφσκι, οι αντιδράσεις του ακόμη και όταν ήταν να μπει αλλαγή στο παιχνίδι και κυρίως οι αναφορές του προπονητή του "στο πρόβλημα που υπάρχει με τον Κούρτιτς" δείχνει ότι το γυαλί δεν απέχει πολύ από το να ραγίσει.

Και αυτό μόλις δυο μήνες περίπου από τότε που ο ΠΑΟΚ διέψευδε σενάρια περί αποχώρησης του παίκτη από την ομάδα, τον οποίο και χαρακτήριζε ως έναν από τους "βασικούς πυλώνες" της για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ