ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων του Δικεφάλου στους "16" του Conference League

Ο Βαγγέλης Παυλίδης πανηγυρίζει γκολ της Άλκμααρ με τους συμπαίκτες του στο Conference League
Ο Βαγγέλης Παυλίδης πανηγυρίζει γκολ της Άλκμααρ με τους συμπαίκτες του στο Conference League @ 2021 PATRICK POST / AP IMAGES

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους "16" του Europa Conference League και το SPORT24 σάς παρουσιάζει τα προφίλ των υποψηφίων αντιπάλων του Δικεφάλου, τους οποίους γνώριζε μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Μίντιλαντ μέσω της διαδικασίας των πέναλτι και τσέκαρε το εισιτήριό του για τη φάση των "16" του Europa Conference League.

Ο Δικέφαλος γνώριζε από πριν τις υποψήφιες αντιπάλους, καθώς οι ισχυροί της συγκεκριμένης φάσης, είναι οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στους οκτώ ομίλους της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Ο μοναδικός περιορισμός που υπάρχει στη συγκεκριμένη φάση είναι να ανήκουν οι ομάδες στην ίδια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, επομένως ο Δικέφαλος μπορεί να αγωνιστεί με όλες τις ομάδες, ακόμα και με την Κοπεγχάγη, με την οποία έπαιξε στη φάση των ομίλων.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει τα προφίλ των υποψηφίων αντιπάλων του Δικεφάλου. Έναν από αυτούς θα βγάλει η κληρωτίδα στην κλήρωση της Παρασκευής (25/02, 14:00) κλήρωση της Νιόν.

ΛΑΣΚ

Προπονητής: Αντρέας Βίλαντ
Αστέρι: Σάσα Χόρβαθ

Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η ΛΑΣΚ δεν είναι σε πολύ καλό φεγγάρι. Είναι στην 8η θέση της κανονικής διάρκειας της αυστριακής Bundesliga, ενώ κινδυνεύει να μείνει εκτός playoffs για να διεκδικήσει Ευρώπη, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να δώσει βάρος στο πρωτάθλημα. Στον όμιλο τερμάτισε πρώτη, αφήνοντας πίσω της τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, την Ελσίνκι και την Αλασκέρτ.

Οι παίκτες της ΛΑΣΚ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν στο Conference League
Οι παίκτες της ΛΑΣΚ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν στο Conference League @ 2021 LISA LEUTNER / AP IMAGES



Γιατί δεν τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η ΛΑΣΚ δεν αποκλείεται να επιλέξει να συνεχίσει καλά στην Ευρώπη, στην οποία τερμάτισε αήττητη στους ομίλους. Οι Αυστριακοί έχουν ίδια νοοτροπία με τους Γερμανούς και δεδομένα δεν εγκαταλείπουν εύκολα διοργανώσεις. Από τη λίστα των υποψηφίων αντιπάλων δεν παύει να είναι μια καλή αντίπαλος για τον Δικέφαλο.

Γάνδη


Προπονητής: Χέιν Βανχάζεμπρουκ
Αστέρι: Ταρίκ Τισουντάλι

Γιατί την θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Γάνδη είναι στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στο βελγικό πρωτάθλημα και προσπαθεί να πάρει το εισιτήριο για τα playoffs του πρωταθλήματος και να μην οδηγηθεί στα playoffs για το μοναδικό εισιτήριο για το Conference. Έχει αποκλειστεί από την ημιτελική φάση του Κυπέλλου στην έδρα της από την Μπριζ. Στον όμιλο τερμάτισε στην πρώτη θέση, πάνω από τις Παρτιζάν, Ανόρθωση και Φλόρα Ταλίν.

Οι παίκτες της Γάνδης πανηγυρίζουν ένα γκολ που πέτυχαν κόντρα στην Παρτιζάν
Οι παίκτες της Γάνδης πανηγυρίζουν ένα γκολ που πέτυχαν κόντρα στην Παρτιζάν @ 2021 DARKO VOJINOVIC / AP IMAGES



Γιατί δεν τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Τα τελευταία χρόνια η Γάνδη έχει μια καλή παρουσία στην Ευρώπη, ενώ οι βελγικές ομάδες είναι ανεβασμένες τα τελευταία χρόνια, όπως φαίνεται στη βαθμολογία της UEFA. Η Γάνδη πέραν του Ταρίκ Τισουντάλι (13 γκολ, 4 ασίστ), έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα (27 γκολ σε 28 παιχνίδια), με την πρωτοπόρο να έχει δεχθεί 22, Ουνιόν Σεν - Σιλουάζ.

Ρόμα


Προπονητής: Ζοζέ Μουρίνιο
Αστέρι: Νικολό Τζανιόλο

Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Ρόμα δεν διανύει την καλύτερη περίοδό της. Παρά την έλευση του Ζοζέ Μουρίνιο τα αρνητικά αποτελέσματα έχουν προκαλέσει κρίση στην ομάδα. Η Ρόμα είναι στην όγδοη θέση στο πρωτάθλημα και εκτός κυπέλλου από την Ίντερ στα προημιτελικά. Στο Europa Conference League τερμάτισε πρώτη στον όμιλο, πάνω από Μπόντο Γκλιμτ, Ζόρια και ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Οι παίκτες της Ρόμα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν στη Serie A
Οι παίκτες της Ρόμα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν στη Serie A @ 2022 GREGORIO BORGIA / AP IMAGES



Γιατί δεν τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Γιατί η Ρόμα ακόμα και αν είναι σε κακή κατάσταση δεν πρέπει να υποτιμηθεί ποτέ, καθώς διαθέτει πολύ ποιοτικό ρόστερ. Τζανιόλο, Έιμπραχαμ, Πελεγκρίνι, Μχιταριάν και Βερετού είναι κάποια από τα ονόματα που ξεχωρίζουν. Επιπλέον η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η μοναδική δίοδος των Ρωμαίων για να βγουν Ευρώπη, αν δεν καταφέρουν να κερδίσουν ένα εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος.

Αλκμάαρ


Προπονητής: Πάσκαλ Γιάνσεν
Αστέρι: Βαγγέλης Παυλίδης


Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Άλκμααρ είναι μία ομάδα που βρίσκεται σε καλό... φεγγάρι. Είναι στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 45 βαθμούς και στοχεύει ακόμη ψηλότερα, με τον πρώτο στόχο να είναι η 3η θέση. Αυτή η κατάσταση μπορεί να δημιουργήσει ένα αβαντάζ στον Δικέφαλο, καθώς η ολλανδική ομάδα θα έχει στο κεφάλι της την Eredivisie. Οι Ολλανδοί άφησαν πίσω τους στον όμιλο τις Ράντερς, Γιάμπλονετς και Κλουζ.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης πανηγυρίζει γκολ της Άλκμααρ με τους συμπαίκτες του στο Conference League
Ο Βαγγέλης Παυλίδης πανηγυρίζει γκολ της Άλκμααρ με τους συμπαίκτες του στο Conference League @ 2021 PATRICK POST / AP IMAGES


Γιατί δεν τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Όπως είπαμε είναι σε τρομερή φόρμα. Στους ομίλους του Conference League τερμάτισε πρώτη χωρίς να ηττηθεί. Συγκεκριμένα, έχει να ηττηθεί γενικά σε όλες τις διοργανώσεις από τις 7 Νοεμβρίου όταν έχασε από τη Φέγενορντ. Οι Ολλανδοί έχουν επίσης και τον Παυλίδη σε φόρμα, καθώς έχει σκοράρει γενικά δέκα γκολ.

Φέγενορντ


Προπονητής: Άρνε Σλοτ
Αστέρι: Μπρίαν Λίνσεν


Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Φέγενορντ ανήκει στην ίδια... κατηγορία με την Άλκμααρ. Δηλαδή, βρίσκεται στην 3η θέση του πρωταθλήματος στο -1 από τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και στο -6 από την κορυφή. Επομένως, ίσως η Eredivisie οδηγήσει το μυαλό των Ολλανδών σε άλλα μονοπάτια μακριά από το Europa Conference League. Επίσης τον πρώτο αγώνα θα χάσει ο πρώτης της σκόρερ, Γκους Τιλ. Η Φέγενορντ άφησε πίσω της τη Σλάβια Πράγας, την Ουνιόν και τη Μακάμπι Χάιφα.

Οι παίκτες της Φέγενορντ πανηγυρίζουν ένα γκολ που σημείωσαν στο Conference League
Οι παίκτες της Φέγενορντ πανηγυρίζουν ένα γκολ που σημείωσαν στο Conference League @ 2021 PETER DEJONG / AP IMAGES


Γιατί δεν τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Φέγενορντ είναι μία πολύ δυνατή ομάδα. Τερμάτισε πρώτη και αήττητη στον όμιλο της στο Conference League, ενώ με 55 γκολ έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα της. Η Φέγενορντ έχει επίσης τον Μπρίαν Λίνσεν, ο οποίος είναι δεύτερος σκόρερ με 11 γκολ και δευτερος στις ασίστ με 7.

Κοπεγχάγη


Προπονητής: Γες Θόρουπ
Το αστέρι: Πεπ Μπίελ


Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Η Κοπεγχάγη είναι ένας αντίπαλος γνωστός στον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος αντιμετώπισε τους Δανούς στον όμιλο του Europa Conference League και κατάφερε να τους νικήσει 2-1 εκτός έδρας, ενώ ηττήθηκε με το ίδιο σκορ στην Τούμπα. Επομένως, ο ΠΑΟΚ μπορεί να προτιμήσει να παίξει με έναν αντίπαλο που ξέρει και έχει καταφέρει να νικήσει ήδη μία φορά. Τέλος, τροχοπέδη για την Κοπεγχάγη μπορεί να αποτελέσει το γεγονός πως μάχεται για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.

Ο Γιοχάνεσον πανηγυρίζει γκολ της Κοπεγχάγης κόντρα στην Λίνκολν | 25 Νοεμβρίου 2021
Ο Γιοχάνεσον πανηγυρίζει γκολ της Κοπεγχάγης κόντρα στην Λίνκολν | 25 Νοεμβρίου 2021 @2021 JAVIER FERGO/AP IMAGES


Γιατί δεν τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Ό,τι ισχύει για τον ΠΑΟΚ, ισχύει και για την Κοπεγχάγη. Οι Δανοί ξέρουν τις αδυναμίες του Δικεφάλου και μπορούν να τις εκμεταλλευτούν. Η Κοπεγχάγη δεν παύει να είναι μία ποιοτική ομάδα, ίσως και η κορυφαία στη χώρα της με τον Πεπ Μπίελ να είναι το αστέρι των Δανών, καθώς έχει σκοράρει οκτώ γκολ και έχει μοιράσει έξι ασίστ. Άλλωστε στο Πάρκεν οφείλει σε μεγάλο βαθμό την ήττα της από τον Δικέφαλο, γιατί έμεινε πολύ νωρίς με παίκτη λιγότερο.

Ρεν


Προπονητής: Μπρούνο Ζενέσιο
Αστέρι: Γκαετάν Λαμπόρντ

Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Το βασικό στοιχείο στο οποίο θα υπερτερούσε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Ρεν είναι η εμπειρία. Οι Γάλλοι διαθέτουν μια εξαιρετική ομάδα με πλούσιο ταλέντο, αλλά ο μικρός μέσος όρος των περισσότερων ποδοσφαιριστών αποτελεί θεωρητικά μειονέκτημα σε τέτοια ματς. Επιπρόσθετα η απώλεια του Καμαβινγκά το περασμένο καλοκαίρι ήταν σημαντική και δύσκολο να αναπληρωθεί. Οι Γάλλοι άφησαν πίσω τους τη Φίτεσε, την Τότεναμ και τη Μούρα.

Οι παίκτες της Ρεν πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Φίτεσε
Οι παίκτες της Ρεν πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Φίτεσε @ 2021 JEREMIAS GONZALEZ / AP IMAGES



Γιατί δεν τη θέλει: Η Ρεν είναι μία ομάδα η οποία βασίζεται κυρίως σε ένα στοιχείο που λείπει από τον ΠΑΟΚ και αυτό είναι η ταχύτητα. Η ομάδα του Ζενέσιο αποτελεί ένα γνήσιο τέκνο του γαλλικού ποδοσφαίρου και σε συνδυασμό με τον νεανικό ενθουσιασμό που διαθέτουν οι παίκτες αρέσκεται στο να βάζει σε ένα ταχύτατο ρυθμό στα παιχνίδια της. Παράλληλα, είναι μια ομάδα η οποία πετυχαίνει πολλά γκολ και εάν βρει κενούς χώρους κάνει τη ζημιά. Βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και απέχει μόλις έξι βαθμούς από τη δεύτερη που οδηγεί στο Champions League, δείγμα του ότι έχει κάνει εξαιρετική πορεία.

Βασιλεία

Προπονητής: Γκιγιέρμο Αμπασκάλ (υπηρεσιακός)
Αστέρι: Σεμπαστιάνο Εσπόσιτο

Γιατί τη θέλει ο ΠΑΟΚ: Δίχως αμφιβολία οι Ελβετοί είναι μια καλή ομάδα η οποία ωστόσο έχασε πρόσφατα το μεγάλο αστέρι της. Ο Αρτούρ Καμπράλ έφυγε για την Φιορεντίνα στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου για να αντικαταστήσει τον Βλάχοβιτς και το κενό του σίγουρα είναι σημαντικό αφού πρόκειται αφού σε 31 ματς μετρούσε 27 γκολ ο Βραζιλιάνος.
Μέχρι στιγμής η ομάδα του πρώην προπονητή του Βόλου, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και είναι δέκα βαθμούς μακριά από την κορυφή και την Ζυρίχη με τις πολλές ισοπαλίες (10 σε 22 ματς) να της έχουν κοστίσει. Οι Ελβετοί άφησαν πίσω τους στον όμιλο την Καραμπάγκ, την Ομόνοια και την Καϊράτ Αλμάτι.

Ο Γκιγέ Αμπασκάλ
Ο Γκιγέ Αμπασκάλ EUROKINISSI



Γιατί δεν τη θέλει: Είναι ένα σύνολο το οποίο δύσκολα μπορεί κάποιος να το καταβάλει. Διαθέτει μια σκληροτράχηλη ομάδα η οποία δύσκολα χάνει. Παράλληλα, έχει την καλύτερη άμυνα στην Ελβετία παρά το γεγονός ότι τρώει περίπου ένα γκολ ανά ματς (25 γκολ παθητικό σε 22 ματς). Την ίδια ώρα ο Αμπασκάλ γνωρίζει καλά τον ΠΑΟΚ από τη θητεία του στην Ελλάδα και αυτό μπορεί να παίξει το ρόλο του.

Παρακολουθήστε την Game Night για τη μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ:

TAGS ΠΑΟΚ CONFERENCE LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ