ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα προφίλ Ρόζενμποργκ και Χαρτς, υποψηφίων αντιπάλων στα playoffs του Europa Conference League

Ο Ναθάνιελ Άτκινσον της Χαρτς σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπασακσεχίρ για τη φάση των ομίλων του Europa Conference League 2022-2023 στο "Φατίχ Τερίμ", Κωνσταντινούπολη | Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022
Ο Ναθάνιελ Άτκινσον της Χαρτς σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Μπασακσεχίρ για τη φάση των ομίλων του Europa Conference League 2022-2023 στο "Φατίχ Τερίμ", Κωνσταντινούπολη | Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 AP IMAGES

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη Ρόζενμποργκ ή τη Χαρτς αν φτάσει στα playoffs του Europa Conference League, για μια θέση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ρόζενμποργκ ή Χαρτς θα αποτελέσουν το τελευταίο εμπόδιο του ΠΑΟΚ μέχρι τους ομίλους του Europa Conference League. Αν ο "δικέφαλος" περάσει τη Χάιντουκ στον 3ο προκριματικό, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη νικήτρια από το ζευγάρι τους για μια θέση στους ομίλους.

Το προφίλ της Ρόζενμποργκ

Η πάλαι ποτέ κραταία ομάδα της Νορβηγίας έχει χάσει τα σκήπτρα τα τελευταία χρόνια από τη Μόλντε και την Μπόντο Γκλιμτ. Πέρυσι τερμάτισε στην 3η θέση αλλά σε απόσταση από τις δύο αντιπάλους της και φέτος έχει αρχίσει άσχημα τη σεζόν στην Eliteserien και βρίσκεται στην 9η θέση, με επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες, επτά ήττες και 23-25 τέρματα σε 18 αγώνες.

Η εποχή που ήταν μόνιμη πρωταθλήτρια έχει περάσει και από το 2018, όταν κατέκτησε τον 26ο τίτλο (ρεκόρ), το 12ο κύπελλο (επίσης ρεκόρ) και το τρίτο Superfinalen (επίσης ρεκόρ), δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει ξανά.

Η φετινή κακή εκκίνηση στη σεζόν οδήγησε στην απόλυση του Κιέτιλ Ρέκνταλ και στην πρόσληψη του Σβέιν Μάαλεν ως υπηρεσιακού τεχνικού από τα μέσα Ιουνίου. Η αλλαγή προπονητή άλλαξε και τον σχηματισμό, με τον Ρέκνταλ να προτιμάει τρεις στην άμυνα (3-4-3 ή 3-5-2), αλλά στα τελευταία παιχνίδια να γίνεται χρήση του 4-3-3.

Το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας είναι το γκολ, με εξαίρεση τον Όλε Κρίστιαν Σάτερ που έχει τέσσερα γκολ σε έξι αγώνες πρωταθλήματος. Αριστερά του έχει τον Τζέιντεν Νέλσον, τον πιο διαφημισμένο παίκτη, ο οποίος δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα μέχρι στιγμής, ενώ πολλά περιμένει η ομάδα και από τον επιθετικό μέσο Κάρλο Χόλσε.

Η εμπειρία του 36χρονου Περ Σίλιαν Σκιέλμπρεντ δεν δείχνει να αρκεί μέχρι στιγμής, ενώ οι πολύ χρήσιμοι Μάρκους Χένρικσεν και Γιόναταν Αουγκούστινσον έχουν τεθεί νοκ άουτ για μήνες λόγω ρήξης χιαστού.

Το προφίλ της Χαρτς

Θύμα του διπόλου της Σέλτικ με τη Ρέιντζερς, η Χαρτς έχει πανηγυρίσει μόνο τρία κύπελλα τα τελευταία χρόνια (1998, 2006, 2012). Τελευταίο (από τα τέσσερα) πρωτάθλημα κατακτήθηκε το 1960 και γι' αυτό έχει συμβιβαστεί με παρουσίες στην Ευρώπη ως επιτυχίες σε μία σεζόν.

Ούτε εκεί διαπρέπει, αφού οι παρουσίες σε φάση ομίλων είναι σπάνιες, με τελευταία την περσινή στο Europa Conference League, όπου τερμάτισε στην 3η θέση.

Στο περσινό πρωτάθλημα, οι "καρδιές" τερμάτισαν στην 4η θέση, με τη φόρμα τους να χαλάει στο τέλος της σεζόν, κάτι που οδήγησε στην απόλυση του Ρόμπι Νέιλσον, του προπονητή που τους επανέφερε στην Premiership και που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2022. Ο τεχνικός διευθυντής Στίβεν Νέισμιθ ανέλαβε υπηρεσιακός τεχνικός και συνεχίζει και φέτος, αλλά με τον βοηθό του και προπονητή των ακαδημιών, Φράνκι Μακαβόι, να αναλαμβάνει πρώτος τεχνικός στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, επειδή έχει το κατάλληλο δίπλωμα προπονητικής.

Ο πρωταγωνιστής της περσινής σεζόν, Λόρενς Σάνκλαντ, ο οποίος σημείωσε 28 γκολ (είχε και τέσσερις ασίστ) πέρυσι, παραμένει στο ρόστερ και θα ηγηθεί και της φετινής επίθεσης, αλλά δεν θα έχει στα αριστερά του τον Τζος Γκινέλι των 13 γκολ και επτά ασίστ, που έφυγε ως ελεύθερος για τη Σουόνσι.

Στο ρόστερ υπάρχει και ο κορυφαίος τερματοφύλακας της Σκωτίας τα τελευταία 20 χρόνια, ο Κρεγκ Γκόρντον, αλλά είναι τραυματίας και στα 40 του δεν υπολογίζεται ως βασικός.

Τη φετινή σεζόν άρχισε με νίκη εκτός έδρας 2-0 στην έδρα της Σεντ Τζόνστον και θα ακολουθήσουν τα παιχνίδια με Ρόζενμποργκ και τα εντός έδρας παιχνίδια με Κιλμάρνοκ και Πάρτικ Θισλ (για το League Cup) μέχρι τα playoffs.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ