ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα ματς σταθμοί και οι παίκτες κλειδιά στις 100 νίκες του Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου INTIME SPORTS

Οι μεγαλύτερες από τις 100 νίκες του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ και οι παίκτες που ήταν περισσότερο επιδραστικοί σε αυτές

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε στις 100 νίκες ως προπονητής του ΠΑΟΚ με αυτή που πέτυχε η ομάδα του σε βάρος της Λαμίας, στο 100ο παιχνίδι πρωταθλήματος του Ρουμάνου τεχνικού στον πάγκο του Δικεφάλου.

Ο Λουτσέσκου, που δικαίως θεωρεί ότι είναι ο πλέον επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ χρειάζεται άλλες 21 νίκες προκειμένου να ξεπεράσει τις 120 νίκες του Άγγελου Αναστασιάδη και να γίνει ο πρώτος πολυνίκης τεχνικός του Δικεφάλου. Βέβαια ο Ρουμάνος χρειάστηκε 159 για να φτάσει στις 100 νίκες ενώ ο απολογισμός των 120 νικών του Μακεδόνα τεχνικού έγινε σε 213 αγώνες στην άκρη του πάγκο του ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ πανηγύρισε 32 νίκες τη σεζόν 2017-18 που ήταν και η πρώτη του στην Τούμπα, 36 φορές την επόμενη που ήταν και η σεζόν του μοναδικού νταμπλ στην ιστορία του Δικεφάλου. Πέρυσι κέρδισε 29 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και η χθεσινή νίκη με την Λαμία ήταν η 3η στην φετινή σεζόν.

Οι πέντε σταθμοί των 100 νικών

  1. Η πρώτη νίκη του Λουτσέσκου δεν ξυπνά και ιδιαίτερα ευχάριστες αναμνήσεις στους φίλους του Δικεφάλου. Και αυτό διότι δεν ήταν αρκετή ώστε η ομάδα τους να αποφύγει το κάζο του αποκλεισμού από την Έστερσουντ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο ντεμπούτο του στον πάγκο του ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-1 τους Σουηδούς στην Τούμπα ωστόσο ηττήθηκε στο δεύτερο παιχνίδι με 2-0 και αποκλείστηκε από το Europa League .
  2. Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε και στην 1η και στην 100η νίκη του Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ; Μα φυσικά ο «αγαπημένος» του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Σουριναμέζος ήταν βασικός σε εκείνο το ντεμπούτο του Ρουμάνου στον αγώνα με την Έστερσουντ και χθες στο παιχνίδι με την Λαμία. Γεγονός που μόνο περίεργο δεν είναι αν σκεφτεί κανείς ότι ο Μπίσεσβαρ στην πολυετή καριέρα του έχει συνεργαστεί με 25 συνολικά προπονητές και αυτός που τον έχει χρησιμοποιήσει περισσότερες φορές είναι ο Λουτσέσκου. Ο Μπίσεσβαρ έχει αγωνιστεί 127 παιχνίδια υπό τις οδηγίες του 53χρονου τεχνικού με απολογισμό 15 γκολ και 21 ασίστ.
  3. Για να κερδίσει μια ομάδα χρειάζεται γκολ και έτσι ήταν σημαντική η βοήθεια που πήρε για να φτάσει στις 100 νίκες ο προπονητής του Δικεφάλου από δυο κυρίως ποδοσφαιριστές ήταν σημαντική. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς που σκόραρε 45 γκολ για τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου και ο Γιασμίν Κούρτιτς άλλα 20 είναι οι παίκτες που έχουν πετύχει τα περισσότερα γκολ για τον Ρουμάνο τεχνικό.
  4. Η μεγαλύτερη σε σκορ νίκη του στο πρωτάθλημα ήταν το 5-0 σε βάρος του Λεβαδειακού στην Τούμπα την περίοδο 2017-18 και στο κύπελλο το 6-0 στα Σπάτα απέναντι στον Αήττητο το τελευταίο για το 2018. Εκείνο το παιχνίδι μάλιστα ήταν το τελευταίο που σκόραρε με την φανέλα του ΠΑΟΚ – πετυχαίνοντας μάλιστα και χατ τρικ- ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.
  5. Στην Ευρώπη τις μεγαλύτερες σε έκταση– χωρίς να είναι πάντως και οι πιο σημαντικές- νίκες του ο Λουτσέσκου ως προπονητής του ΠΑΟΚ τις πέτυχε μακριά από την Τούμπα. Το 3-0 επί της Βασιλείας στην Ελβετία για τα προκριματικά του Champions League το καλοκαίρι του 2018 ήταν μια από αυτές, μαζί με το 4-1 στη Λευκορωσία επί της ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ για τους ομίλους του Europa League στο καλύτερο παιχνίδι του Λέο Ζαμπά με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει συμβόλαιο – ισχυρό μάλιστα - με τον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και λογικά θα καταφέρει να γίνει αυτός ο πλέον πολυνίκης προπονητής του ΠΑΟΚ. Το ότι έχει ήδη γράψει το όνομα του στην Ιστορία του Δικεφάλου είναι δεδομένο…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ