ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα δεδομένα για τον Αλί Σαματά και το συμβόλαιο του βασικού στόχου για την επίθεση

Ο Εμπουανά Σαματά της Άστον Βίλα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Τότεναμ για την Premier League 2019-2020 στο "Βίλα Παρκ", Μπέρμιγχαμ | Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020
Ο Εμπουανά Σαματά της Άστον Βίλα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Τότεναμ για την Premier League 2019-2020 στο "Βίλα Παρκ", Μπέρμιγχαμ | Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 © 2020/RUI VIEIRA/AP IMAGES

Ο Αλί Σαματά μένει, όπως όλα δείχνουν, ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε και υπογράφει τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, ως ο αντικαταστάτης του Νέλσον Ολιβέιρα στη γραμμή κρούσης του Δικεφάλου.

Διαδικαστικές φαίνεται πως είναι οι λεπτομέρειες που απομένουν για την αποδέσμευση του Αλί Σαματά από την Φενέρμπαχτσε, που θα ανοίξει το δρόμο για τη μεταγραφή του Τανζανού επιθετικού στον ΠΑΟΚ.

Ο 30χρονος φορ έχει συμφωνήσει σε όλα με τους ανθρώπους του Δικεφάλου για τριετές συμβόλαιο με τις ετήσιες αποδοχές του να φτάνουν στο 1 εκατομμύριο ευρώ – αντίστοιχες δηλαδή με αυτές που είχε ο Νέλσον Ολιβέιρα- και αυτό που απομένει είναι να λυθεί το συμβόλαιο του με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης.

Η Φενέρμπαχτσε απέκτησε τον Σαματά το καλοκαίρι του 2021 πληρώνοντας 6 εκατομμύρια, ποσό που είχε οριστεί ως buy out στο συμβόλαιο δανεισμού του από την Άστον Βίλα για τον δανείσει τις δυο επόμενες σεζόν σε Αντβέρπ και Γκενκ.

Η Γκενκ στην οποία αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν δεν ενεργοποίησε την ρήτρα για την εξαγορά των δικαιωμάτων του και έτσι ο παίκτης ήταν αναγκασμένος να επιστρέψει στην Τουρκία όπου δεν υπολογίζεται. Ο Σαματά ήταν αποφασισμένος να αποχωρήσει από την Φενέρ και ο ΠΑΟΚ του πρόσφερε τη διέξοδο που αναζητούσε.

Ο Σαματά έκανε στην Γκενκ τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του και αυτές ήταν που του άνοιξαν τον δρόμο για την Premier League με την Άστον Βίλα τον Γενάρη του 2020 να βγάζει από τα ταμεία της 10,5 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει.

Η αλήθεια είναι ότι μετά την εξάμηνη περίπου παρουσία του στην Αγγλία η καριέρα του Τανζανού άρχισε να έχει καθοδική πορεία, την οποία δεν κατάφερε να αντιστρέψει ούτε με την επιστροφή του ως δανεικός στην βελγική ομάδα την περασμένη σεζόν. Με 6 γκολ και μια ασίστ σε 36 συμμετοχές η επιθετική του συγκομιδή δεν ήταν τέτοια που θα έβαζε την Γκενκ στην λογική να αγοράσει το συμβόλαιο του από την Φενέρμπαχτσε. Βέβαια σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Βέλγιο τα δεδομένα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν ο Σαματά επέστρεφε ως ελεύθερος στην αγορά.

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ υπό την πίεση και του χρόνου κινήθηκε αποφασιστικά στην περίπτωση του Τανζανού και συμφώνησε μαζί πριν ακόμη πάρει την "ελευθέρας" του από τη Φενέρμπαχτσε. Κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα με τον παίκτη να γίνεται, όπως όλα δείχνουν η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή του Δικεφάλου.

Στην Τούμπα ευελπιστούν ότι το θέμα θα κλείσει σύντομα και οι επαφές του με την ομάδα του δεν θα γίνουν σίριαλ. Έτσι ώστε τις επόμενες 48 ώρες να έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του και να ενσωματωθεί στην αποστολή που θα έχει ξεκινήσει προετοιμασία στην Ολλανδία.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ