ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τα ανοικτά ζητήματα που περιμένουν τον διάδοχο του Ρέμπε

Ο Χρήστος Τζόλης με τη φανέλα του ΠΑΟΚ
Ο Χρήστος Τζόλης με τη φανέλα του ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε αναζήτηση νέου αθλητικού διευθυντή που το καλοκαίρι θα έχει να διαχειριστεί εκτός των πολλών ανοικτών ζητημάτων και το project που ακούει στο όνομα Χρήστος Τζόλης.

Με τον Όλαφ Ρέμπε να διεκπεραιώνει τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν επιστρέψει στη Γερμανία για να αναλάβει τη Νυρεμβέργη, ο ΠΑΟΚ είναι σε αναζήτηση του επόμενου αθλητικού διευθυντή.

Η επιλογή όπως και όλες οι προηγούμενες θα είναι της οικογένειας Σαββίδη, η οποία καλείται να αποφασίσει όχι μόνο ποιος θα είναι αυτός που θα αναλάβει την θέση που χηρεύει μετά την αποχώρηση του Γερμανού, αλλά και τον γενικότερο τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ.

Να αποφασίσει δηλαδή αν ο νέος αθλητικός διευθυντής θα έχει ρόλο στρατηγικό ή απλά διεκπεραιωτικό σε σχέση με τον προγραμματισμό και τη δημιουργία της επόμενης ομάδας. Γιατί η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα οι περισσότεροι από τους τεχνικούς διευθυντές περισσότερο ως εκτελεστικοί λειτουργούσαν.

Όπως όλα δείχνουν και ο επόμενος αθλητικός διευθυντής θα προέρχεται από το εξωτερικό και το θέμα είναι πόσο μεγάλη ευχέρεια κινήσεων θα του δοθεί.

Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι ο διάδοχος του Ρέμπε θα έχει πολλά και σημαντικά ζητήματα να διαχειριστεί το ερχόμενο καλοκαίρι. Ποια είναι τα ανοικτά ζητήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν:

* Η ανανέωση του συμβολαίου ή όχι του Ομάρ Ελ Καντουρί που εκπνέει στο τέλος της σεζόν.

* Οι δανεισμοί των Κρμέντσικ και Μπάμπα. Αν ο ΠΑΟΚ αποφασίσει ότι θέλει να τους κρατήσει θα πρέπει να διαπραγματευτεί με Μπριζ και Τσέλσι αντίστοιχα.

* Η υπόθεση Πασχαλάκη: Το κλίμα για τον Έλληνα τερματοφύλακα έχει γίνει πολύ βαρύ στην Τούμπα μετά και τα γεγονότα στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη. Το συμβόλαιο του Πασχάλη λήγει το καλοκαίρι του 2022 ο παίκτης όπως είναι λογικό έχει τάσεις φυγής μετά από όσα έγιναν και η περίπτωση θα απασχολήσει έντονα το Δικέφαλο το επόμενο χρονικό διάστημα.

* Το ξεκαθάρισμα του ρόστερ: Την επόμενη σεζόν πολλοί ποδοσφαιριστές, ανάμεσα στους οποίους και ο Άντριγια Ζίβκοβιτς θα μπαίνουν στο τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους. Ο επόμενος αθλητικός διευθυντής, σε συνεργασία με τον προπονητή και φυσικά την ιδιοκτησία θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποιους από αυτούς θα στηριχθούν και ποιους θα βγάλουν στη βιτρίνα για να παραχωρήσουν το καλοκαίρι.

* Η εξαιρετική περίπτωση του Χρήστου Τζόλη: Ήδη ο ΠΑΟΚ έχει αντιληφθεί ότι το ενδιαφέρον ομάδων από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο. Το καλοκαίρι αναμένεται να καταφτάσουν στην Τούμπα προτάσεις για το παιδί- θαύμα του Δικεφάλου που θα πρέπει να αξιολογηθούν ώστε ο ΠΑΟΚ να αποκομίσει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος.

Και μόνο η περίπτωση του Τζόλη θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για το διάδοχο του Όλαφ Ρέμπε. Θα πρέπει ο επόμενος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ να έχει την κατάλληλη ατζέντα με επαφές στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί το πολύ μεγάλο πρότζεκτ που είναι για το Δικέφαλο ο 19χρονος επιθετικός.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ