ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΦΗ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΦΗ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Και πάλι με την πλάτη στον τοίχο ο Αμπέλ Φερέιρα που βρίσκεται στο επίκεντρο σκληρής κριτικής μετά την ήττα και την κακή εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Πάμπλο Γκαρσία και οι ευθύνες των παικτών.

Για μια ακόμη φορά στη διάρκεια της φετινής σεζόν ο Αμπέλ Φερέιρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Η εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των playoffs και η ήττα από τον Ολυμπιακό δεν προκάλεσε μόνο λαϊκά δικαστήρια έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας, αλλά έφερε και πάλι έντονο προβληματισμό και εντός της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και η οικογένεια Σαββίδη θα πρέπει να αποφασίσει την επόμενη ημέρα του Δικεφάλου μετά από μια χρονιά που κινδυνεύει πλέον άμεσα να χαθεί εντελώς.

Η εύκολη, για πολλούς, λύση είναι η αποχώρηση με κάθε κόστος του Αμπέλ Φερέιρα και η προώθηση στην πρώτη ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία. Μια τέτοια κίνηση ωστόσο θα πρέπει να αναλυθεί με όλα τα δεδομένα της.

Και το πιο σημαντικό από αυτά δεν έχει να κάνει με το αν έχει κλονιστεί ή όχι ακόμη η εμπιστοσύνη της οικογένειας Σαββίδη στον Πορτογάλο τεχνικό. Αυτό που θα πρέπει να μπει πρώτα στη ζυγαριά είναι η εκτίμηση για το αν ο Πάμπλο Γκαρσία είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα. Αν δηλαδή είναι αποφασισμένοι ότι επόμενος προπονητής του ΠΑΟΚ θα είναι ο Ουρουγουανός και δεν θα "καεί" ως υπηρεσιακός ως το τέλος της φετινής περιόδου που εξελίσσεται άσχημα.

Πάντα τα τελευταία χρόνια, ο Ιβάν Σαββίδης έχει δείξει ότι δεν προτιμά τις εύκολες λύσεις στα ζητήματα που προκύπτουν με τον εκάστοτε προπονητή. Και τον Ίβιτς στήριξε όταν ο Σέρβος χρειαζόταν στήριξη και τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και τον Αμπέλ Φερέιρα στις κρίσεις που προέκυψαν στη διάρκεια της σεζόν και δεν ήταν και λίγες.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την άλλη πλευρά, είναι γεγονός ότι επικρατεί και εντός ΠΑΟΚ έντονος προβληματισμός, αλλά αυτός δεν περιορίζεται μόνο προς τον Αμπέλ Φερέιρα. Η ευθύνη των ποδοσφαιριστών είναι εξίσου μεγάλη. Αυτό που προβληματίζει ίσως και περισσότερο από την κακή εμφάνιση από τον χθεσινό ΠΑΟΚ, ήταν η έλλειψη αντίδρασης από την πλευρά των παικτών. Η έλλειψη πίστης στο πλάνο του προπονητής και το ότι δεν εμπνέονται από τον Πορτογάλο - κάτι που είναι πλέον πασιφανές - δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία.

Το να "φαγωθεί" ο Αμπέλ Φερέιρα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως "άφεση αμαρτιών" προς τους ποδοσφαιριστές και αυτό είναι κάτι που στον ΠΑΟΚ θέλουν να αποφύγουν.

Όπως και να έχει, ο Δικέφαλος είναι μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, την ώρα μάλιστα που οι στόχοι μπορεί να είναι πλέον διαφορετικοί αλλά παραμένουν σημαντικοί. Θα είναι πισωγύρισμα αν ο ΠΑΟΚ χάσει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Η πρόκριση στο τελικό του Κυπέλλου παραμένει ανοικτή και ένα τρόπαιο θα είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για να κλείσει ο κύκλος αυτής της ομάδας και να ανοίξει ο κύκλος της επόμενης...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ