ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Πρωτιά, μεταγραφές και…Κόπα Άφρικα

ΠΑΟΚ: Πρωτιά, μεταγραφές και…Κόπα Άφρικα
Ο κεντρικός αμυντικός, Ουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ, πανηγυρίζει νίκη του ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Πώς το Κύπελλο Εθνών Αφρικής μπορεί να επηρεάσει τον προγραμματισμό του ΠΑΟΚ στις μεταγραφές του Γενάρη και το ενδεχόμενο να γίνει κίνηση στα στόπερ μετά την κλήση του Εκόνγκ στην Εθνική Νιγηρίας.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μια ακόμη νίκη στην Αθήνα με αντίπαλο την Κηφισιά (21/12, 20:00) για να κάνει Χριστούγεννα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και να κλείσει ιδανικά το 2023.

Τα μεταγραφικά θα απασχολήσουν τους ανθρώπους του Δικεφάλου μετά το παιχνίδι της Πέμπτης και όπως είναι λογικό παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Το θέμα της ποιοτικής αναβάθμισης στο δεξί άκρο της άμυνας παραμένει στο προσκήνιο χωρίς, ωστόσο, κάποια από τις περιπτώσεις που εξετάζουν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ να έχει, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, προχωρήσει και να πλησιάζει σε οριστικό επίπεδο.

Όλα δείχνουν ότι θα γίνει κίνηση για έναν ακόμη δεξιόποδαρο μπακ, που θα επιφέρει και διαφοροποιήσεις στο γκρουπ των ακραίων αμυντικών του Δικεφάλου που αριθμητικά τουλάχιστον καλύπτουν τη θέση.

Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Σάστρε είναι αυτοί που εναλλάσσονται μέχρι τώρα στο δεξί άκρο της άμυνας. Υπάρχει και ο Λύρατζης, με τη μικρότερη από όλους συμμετοχή, που όπως φαίνεται θα είναι και αυτός που θα παραχωρηθεί με δανεισμό.

Ζήτημα στα στόπερ με την κλήση του Εκόνγκ στην Εθνική Νιγηρίας

Ωστόσο ζήτημα προκύπτει και στα στόπερ. Ο Ουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ, μετά από ένα διάστημα που έμεινε εκτός, επέστρεψε στις κλήσεις της Εθνικής Νιγηρίας – τουλάχιστον στην προεπιλογή- και αν οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του στο Κόπα Άφρικα θα πάψει να είναι διαθέσιμος από τις αρχές του Γενάρη. Το πόσο θα λείψει θα εξαρτηθεί από τη πορεία των Σούπερ Αετών στη διοργάνωση.

Η ενδεχόμενη απουσία του Εκόνγκ, συνδυαζόμενη και από το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των "ασπρόμαυρων", δημιουργούν σκέψεις για το αν πρέπει να γίνει και μια κίνηση για το κέντρο της άμυνας.

Εφόσον ο Εκόνγκ παραμείνει στις επιλογές του Πεσέιρο, τότε ο ΠΑΟΚ θα μείνει για όσο διάστημα η Νιγηρία διεκδικεί το Κόπα Άφρικα με ένα δεξιοπόδαρο, και αυτόν κατά ανάγκη- κεντρικό αμυντικό τον Τόμας Κεντζιόρα και τους τρεις αριστεροπόδαρους Κουλιεράκη, Μιχαηλίδη και Νάσμπεργκ.

Η αλήθεια είναι ότι ήδη ο Πολωνός είναι αυτός που επιλέγεται από τον Ραζβάν Λουτσέσκου στα πιο σημαντικά παιχνίδια, ωστόσο μια ενδεχόμενη απουσία του Νιγηριανού για μεγάλο διάστημα θα είναι σημαντική.

Μια κίνηση θα μπορούσε πολύ πιο εύκολα αν το φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον Ιβάν Νάσμπεργκ, από την Σκανδιναβία ή το MLS μετατραπεί σε επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Νορβηγού στόπερ.

Τα δεδομένα με Σαμάτα και Μπάμπα

Όπως και να έχει το Κόπα Άφρικα θα βάλει εμπόδια στον προγραμματισμό του Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς δεδομένη μοιάζει να είναι η συμμετοχή του Αλί Σαμάτα με την Εθνική Τανζανίας, που και αυτή θα μειώσει τις επιλογές στην επίθεση.

Από την άλλη θα είναι πολύ σημαντική, ίσως και περισσότερο από τις άλλες δυο, μια ενδεχόμενη απουσία του Ράχμαν Μπάμπα. Ο Γκανέζος πάντως δεν ήταν στις τελευταίες κλήσεις της Εθνικής του ομάδας και οι σχέσεις του με την Ομοσπονδία της χώρας του δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές.

Το τι θα προκύψει σε περίπτωση κλήσης του για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής πάντως, κανείς δεν μπορεί να το προδικάσει.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ