ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Προχωράει στην επόμενη πίστα του Κυπέλλου ο Δικέφαλος

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό (17/01, 17:00, COSMOTE SPORT 5 HD) την ώρα που οι πιθανοί του αντίπαλοι παλεύουν ακόμη για την παρουσία στους "8".

Ο ΠΑΟΚ δίνει το απόγευμα της Τετάρτης (17/01, 17:00, COSMOTE SPORT 5 HD, LIVE από SPORT24) το πρώτο του παιχνίδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό και θέλει αν δεν μπορεί να εξασφαλίσει την παρουσία του στους "4" της διοργάνωσης, να πάρει προβάδισμα πρόκρισης.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ταξίδεψε στις Σέρρες χωρίς τον Ντομινίκ Κοτάρσκι, με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να παίρνει μέχρι τώρα τα παιχνίδια του Κυπέλλου αλλά και χωρίς τον τραυματία Βιεϊρίνια και τον Λύρατζη που οδεύει προς την Τρίπολη και τον Αστέρα.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, που δεν έχει ακόμη στη διάθεσή του τους Εκόνγκ και Σαμάτα, λόγω Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, θα κάνει, όπως συνηθίζει, αλλαγές, στη λογική να κρατά όλους τους παίκτες του ενεργοποιημένους.

Εκεί που δεν έχει και πολλά περιθώρια είναι στο δεξί άκρο της άμυνας όπου λογικά θα ξεκινήσει και πάλι ο Ζόαν Σάστρε, με τον Ράφα Σοάρες να καλύπτει το αριστερό. Στα στόπερ, το σημερινό θα είναι το πρώτο παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ θα παίξει με δυο αριστεροπόδαρους κεντρικούς αμυντικούς, καθώς ο Τόμας Κεντζιόρα θα μείνει στον πάγκο.

Στην αποστολή επέστρεψε, για πρώτη φορά μέσα στο 2024 ο Ιβάν Νάσμπεργκ, ωστόσο το πιθανότερο είναι το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας του Δικεφάλου να αποτελείται από τους Κουλιεράκη και Μιχαηλίδη, εκτός και αν ο προπονητής του ΠΑΟΚ αποφασίσει να δώσει άλλη μια ευκαιρία στον Νορβηγό.

Τριάδα με "Ντέλια", Τάισον και Ζίβκοβιτς

Στην μεσαία γραμμή είναι η σειρά των Σβαμπ και Τσιγγάρα να πάρουν φανέλα βασικού και στην τριάδα των χαφ αναμένεται να βρίσκεται στη βασική ενδεκάδα, για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του, ο Άντριγια Ζίβκοβιτς.

Ο Κωνσταντέλιας θα είναι στο "δέκα" με τον Τάισον αριστερά και μαζί με τον Σέρβο θα συνθέσουν μια τριάδα που είναι ιδιαίτερα παραγωγική. Θέση στην τριάδα των μεσοεπιθετικών διεκδικεί και ο Μάρκος Αντόνιο, που αγωνίστηκε ως δεκάρι στο προηγούμενο παιχνίδι κυπέλλου στον Βόλο.

Στην κορυφή της επίθεσης λογικά θα ξεκινήσει ο Μπράντον Τόμας με τον Τζίμα να έρχεται από τον πάγκο.

Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δείξει φέτος, σε Ελλάδα και Ευρώπη, ότι έχει τον τρόπο να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του δίνονται να... εξομαλύνει το πρόγραμμα του.

Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και στο σημερινό παιχνίδι με τον Πανσερραικό, παίρνοντας ένα αποτέλεσμα που θα του δίνει προβάδισμα πρόκρισης και αν είναι δυνατόν να δώσει διαδικαστικό χαρακτήρα στην ρεβάνς της Τούμπας.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ