STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Λύτρωση με Καντουρί στο 90+1'

O Καντουρί πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ κόντρα στον ΠΑΣ
O Καντουρί πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ κόντρα στον ΠΑΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ στην Τούμπα με τον Εραμούσπε, αλλά ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση με τον Σβιντέρσκι στο 52' και στη νίκη (2-1) με τον Καντουρί στο 90+1'. Με 10 παίκτες από το 57' οι Ηπειρώτες λόγω αποβολής του σκόρερ. (VIDEOS)

Την τέταρτη νίκη του στα ισάριθμα πρώτα του ματς στον πάγκο του ΠΑΟΚ πανηγύρισε ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Δικέφαλος έμεινε πίσω στο σκορ από το γκολ του Εραμούσπε, ισοφάρισε με τον Σβιντέρσκι στο 52ο λεπτό - ενδιάμεσα στο 57' αποβλήθηκε ο Αργεντινός στόπερ του ΠΑΣ και σκόρερ του πρώτου γκολ - και λυτρώθηκε από το γκολ του Καντουρί στο 90+1'.

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣ ΗΤΑΝ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος. Δεν έβγαλε φάσεις, δεν είχε δημιουργία και η κεντρική του γραμμή έμοιαζε μπερδεμένη. Σε αυτό εστίασε κι ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος δεν σταμάτησε να δίνει οδηγίες στους Βιεϊρίνια, Μουργκ, Σβαμπ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δικέφαλος είχε να δείξει μόνο μια αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο, παρά το γεγονός ότι έφτασε σε περισσότερες (επτά) τελικές. Αυτή του Εσίτι, ο οποίος έκανε το σουτ μετά από σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΣ, αλλά ο Χουτεσιώτης απομάκρυνε.

Πριν από αυτή τη φάση η ομάδα των Ιωαννίνων είχε φροντίσει να τιμωρήσει τον ΠΑΟΚ για τη νωθρή του εικόνα. Ο Εραμούσπε, ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός της ομάδας, ξεκίνησε και τελείωσε τη φάση.

Έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Λεό, ο οποίος έφυγε από αριστερά και σκόραρε μέσα από την περιοχή ανοίγοντας το σκορ. Δύο τελικές είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα (η δεύτερη του Καρτάλη με σαφώς λιγότερες πιθανότητες), η μία στα δίχτυα.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο ΓΚΑΡΣΙΑ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ

Ο Πάμπλο Γκαρσία είδε την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ, η οποία αποτυπώθηκε και στατιστικά.

Έτσι στο ημίχρονο προχώρησε σε τριπλή αλλαγή. Πέρασε μέσα Τζόλη, Μπίσεσβαρ και Καντουρί, έξω Βιεϊρίνια, Εσίτι και Μουργκ.

Ο Πορτογάλος έδειξε ότι θα χρειαστεί χρόνος - πρώτο ματς από την επιστροφή του ήταν - μέχρι να βρει τον πρότερο ρυθμό του και μάλιστα ο Γκαρσία στις πρώτες του δηλώσεις μετά από το ματς αυτό υποστήριξε.

Ο Δικέφαλος ενισχύθηκε σε επιθετικότητα, διάθεση και έβγαλε ορμή. Έφτασε σχετικά γρήγορα στην ισοφάριση με τον Κάρολ Σβιντέρρσκι στο 52ο λεπτό.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο ΚΑΝΤΟΥΡΙ ΛΥΤΡΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

Στο 57ο λεπτό οι συνθήκες έγιναν ακόμη πιο ευνοϊκές για τον ΠΑΟΚ, καθώς αποβλήθηκε ο Εραμούσπε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα από την αποβολή του Αργεντινού στόπερ και σκόρερ του πρώτου γκολ της αναμέτρησης.

Ο Δικέφαλος είχε την ευκαιρία να φτάσει γρήγορα στο 2-1. Στο 59ο λεπτό ο Περέιρα βγήκε ωραία από αριστερά, γύρισε στον Τζόλη, ο οποίος έκανε το σουτ με το αριστερό εντός περιοχής, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι "ξύπνησαν" προς το τέλος και λυτρώθηκαν από τον Ομάρ Ελ Καντουρί. Στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου εκτελέστηκε το φάουλ, ο Τσόλακ έπιασε την πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Κρέσπο τη δεύτερη και ο Μαροκινός με ωραίο γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Καντουρί λύτρωσε τον ΠΑΟΚ που "έπαιξε με τη φωτιά" και αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Πάμπλο Γκαρσία στα ισάριθμα πρώτα του ματς ως πρώτος προπονητής της πρώτης ομάδας.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΟΚ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ