STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1: Το έφερε τούμπα με τρομερή γκολάρα του Σάστρε

Ο Σάστρε πανηγυρίζει γκολ του στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Ο Σάστρε πανηγυρίζει γκολ του στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ INTIME

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό επικρατώντας 2-1 με ανατροπή για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten. Άνοιξε το σκορ ο Παλάσιος (6'), ο Ίνγκασον ισοφάρισε στο 77', την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Σάστρε (88').

Ο ΠΑΟΚ έφυγε με τη νίκη από τη μάχη με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ο Δικέφαλος επικράτησε 2-1, αν και ήταν πίσω στο σκορ για εβδομήντα ολόκληρα λεπτά. Οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ με τον Παλάσιος στο 6'.

Ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε, ειδικά στο β' μέρος μετά από δύο αναγκαστικές αλλαγές (Λούντκβιστ-Αλεξανδρόπουλος). Ο ΠΑΟΚ πατούσε στην περιοχή των πρασίνων και κατάφερε να φέρει "τούμπα" το ματς. Ο Ίνγκασον ισοφάρισε στο 77ο λεπτό, ενώ ο Σάστρε χάρισε τη νίκη στην ομάδα του στο 88'.

Στην βαθμολογία ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 44 πόντους είναι στην 2η θέση, στο -9 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Στην 6η θέση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός με 32 βαθμούς και συνεχίζει τη μάχη του για τα playoffs.

Ο Ίνγκασον έφερε το ματς στα ίσα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ρυθμό, αλλά και με ένταση ανάμεσα στους πάγκους των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ είχε και μία αλλαγή, καθώς ο Μπίσεσβαρ αντικατέστησε τον Τόμας Μουργκ, με τον Λουτσέσκου να βασίζεται πάνω στον Σουριναμέζο. Μετά τα πρώτα λεπτά, ο ρυθμός έπεσε. Η πρώτη στιγμή άξια αναφοράς ανήκε στον ΠΑΟΚ με τον Αουγκούστο από τα αριστερά να κόβει στον Μπίσεσβαρ. Εκείνος πλάσαρε με τη μία, αλλά πάνω από τα δοκάρια στο 59'.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Λουτσέσκου συνέχισε τις αλλαγές στο 64', με τον Αουγκούστο να οπισθοχωρεί στη θέση του Τσιγγάρα, κεντρικά πίσω από τον Άκπομ πήγε ο Μπίσεσβαρ και ο Μίτριτσα αριστερά, ενώ ο Σίντκλεϊ αντικατέστησε τον Βιεϊρίνια. Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος διατηρούσε το προβάδισμά του προχώρησε επίσης σε δύο αλλαγές. Ο Αλεξανδρόπουλος τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Αγιούμπ, ο οποίος αγωνίστηκε έπειτα από τις 21 Απριλίου του 2021, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Γκατσίνοβιτς αντί του Ιωαννίδη.

Ο ΠΑΟΚ είχε την μπάλα, κυκλοφορούσε και από τις δύο πλευρές, έφτανε συχνά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, που είχε οπισθοχωρήσει. Στο 77ο λεπτό ο Δικέφαλος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για την ισοφάριση. Ο Ζίβκοβιτς από αριστερά τα αριστερά προσπάθησε να γυρίσει προς τη μικρή περιοχή. Η μπάλα κόντραρε στον Γκατσίνοβιτς και άλλαξε πορεία, έφτασε στον Ίνγκασον και ο Ισλανδός έκανε το 1-1. Ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να αντιδράσει στην ισοφάριση περνώντας τους Χατζηγιοβάνη και Καρλίτος στον αγωνιστικό χώρο στο 80'.

Ο Σάστρε πέτυχε την ανατροπή

Στο 85ο λεπτό ο ΠΑΟΚ χτύπησε ξανά την πόρτα του Παναθηναϊκού. Έπειτα από φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στην αγκαλιά του Μπρινιόλι. Στο 88' ο Δικέφαλος έφερε το ματς τούμπα. Ο Σάστρε έκανε εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε εκτός εστίας. Όμως, είχε περάσει την γραμμή, με τους παίκτες των γηπεδούχων να πανηγυρίζουν έντονα.

Μάλιστα, η φάση είχε ξεκινήσει από τα πόδια του Σάστρε, ο οποίος τροφοδότησε τον Ζίβκοβιτς, πριν να πάρει πίσω την μπάλα για να σκοράρει. Στις καθυστερήσεις ο διαιτητής έδειξε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ για τάκλιν του Σάντσες στον Μίτριτσα. Ωστόσο, έπειτα από εξέταση στο VAR πήρε πίσω το αρχικό του σφύριγμα και έτσι το 2-1 έμεινε έως το φινάλε.

Γκολ με το καλησπέρα με Παλάσιος

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με 4-2-3-1 με τον Τσόλακ στην κορυφή της επίθεσης, τον Μουργκ βασικό και τον Βιεϊρίνια με τον Ζίβκοβιτς στα αριστερά. Με την ίδια διάταξη παρατάχθηκε και ο Παναθηναϊκός με τους Ιωαννίδη και Λούντκβιστ στη βασική ενδεκάδα. Οι πράσινοι είχαν ως αρχικό πλάνο να χτυπήσουν πάνω στον Βιεϊρίνια, με τον ΠΑΟΚ να παίζει κυρίως από την πλευρά του Πορτογάλου.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που από νωρίς στο παιχνίδι κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο παιχνίδι. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ με χαμηλή πάσα στον Παλάσιος δεξιά, αυτός άλλαξε με τον Πέρεθ. Ο Αργεντινός πήρε ξανά την μπάλα, την τσίμπησε προ του Ζίβκοβιτς και με βολέ με το εξωτερικό νίκησε τον Πασχαλάκη στην κλειστή γωνία του στο 6ο λεπτό. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη "κομπίνα" του Παναθηναϊκού μετά από 22 αγωνιστικές και πρώτο ουσιαστικά γκολ από στημένο για τους πράσινους.

Στη συνέχεια η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έχοντας πάρει το γρήγορο γκολ που ήθελε πήγε το παιχνίδι στα δικά του μέτρα. Στο 16ο λεπτό ο Αϊτόρ είχε στιγμή με το αριστερό στο 16ο λεπτό, ενώ στο 28' ο Σάντσες πήρε κεφαλιά "ψαράκι", με τον Πασχαλάκη να διώχνει εντυπωσιακά.

Δοκάρι Τσόλακ και ανάπτυξη κυρίως από τα αριστερά ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος

Ο ΠΑΟΚ είχε καλή στιγμή να ισοφαρίσει στο 25ο λεπτό. Μετά από κόρνερ με πάσα από δεξιά, ο Σάστρε έδωσε στον Μουργκ κι αυτός σήκωσε την μπάλα. Ο Τσόλακ έπιασε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά η προσπάθειά του βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 31ο λεπτό οι πράσινοι "φώναξαν" για πέναλτι.

Ο Αουγκούστο έδωσε στον Τσιγγάρα, ο Αϊτόρ προσπάθησε να γίνει κάτοχος της μπάλας. Ο Έλληνας μέσος απομάκρυνε με τάκλιν, αλλά πήρε μαζί και το πίσω πόδι του Ισπανού. Ο διαιτητής είδε τη φάση στο video αποφασίζοντας ότι είχε προηγηθεί διώξιμο. Ο Παναθηναϊκός με ανάρτησή του στο Twitter διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του Τρεϊμάνις.

Ο ΠΑΟΚ δημιουργούσε κυρίως από τα αριστερά με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Παναθηναϊκός στο 35' έχασε τον Λούντκβιτς, ένας σημαντικός παίκτης για τα στημένα των πρασίνων, με τον Βιτάλ να περνάει στη θέση του. Στο 40ο λεπτό παραλίγο να σημειωθεί το αυτογκόλ. Μετά από σέντρα από αριστερά, ο Βέλεθ έδωσε προς τα πίσω ώστε να μπλοκάρει ο Μπρινιόλι, ,όμως ο Ιταλός είναι πιο μπροστά και η μπάλα πέρασε από πάνω του, αλλά πρόλαβε.

Μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ απείλησε, αλλά δεν βρήκε απάντηση. Στο 45+1' ο Τσόλακ έπιασε ένα εντυπωσιακό εναέριο γυριστό με την μπάλα να φεύγει άουτ. Ο Δικέφαλος πατούσε συχνότερα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ωστόσο απειλούσε κυρίως από στημένα.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

Μη χάσετε την Game Night στις 21:30 για το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός κι όλη την ποδοσφαιρική δράση της 22ης αγωνιστικής.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ