ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Προβάδισμα πρόκρισης για τον δικέφαλο

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό και έκανε άλμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Αμφισβητούμενο το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο "δικέφαλος", κατέρρευσε μετά το 2-0 το "τριφύλλι". (VIDEO)

Αγκαλιά με την πρόκριση στα ημιτελικά βρίσκεται ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του με 2-0 επί του Παναθηναϊκού το βράδυ της Τετάρτης στην Τούμπα.

Οι γηπεδούχοι έφτασε στη νίκη με καθαρό σκορ παίρνοντας προβάδισμα με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι ενώ έφτασαν σε δεύτερο γκολ με τον Βαρέλα στο δεύτερο μέρος.

Το τριφύλλι μετά το δεύτερο γκολ που δέχτηκε κατέρρευσε και ο Διούδης και η τύχη κράτησαν το σκορ στο 2-0 αφήνοντας κάποιες ελπίδες πρόκρισης στους πράσινους ενόψει της ρεβάνς.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης:

ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΟΚ

Ο Αμπέλ Φερέιρα άλλαξε αρκετά την μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος βάζοντας τους Πέλκα και Μπίσεσβαρ μαζί στο αρχικό σχήμα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, είχαν καλύτερη και γρηγορότερη κυκλοφορία και έψαξαν από νωρίς ένα γκολ. Αυτό δεν ήρθε στο 7' καθώς ο Λημνιός έκανε κακό κοντρόλ με αποτέλεσμα ο Διούδης να μπλοκάρει.

Οι πράσινοι απάντησαν με τη σειρά τους στο 15' όταν ο Κουρμπέλης έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Ζαχίντ, άλλαξε πορεία και ο Πασχαλάκης έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 34' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιεϊρίνια. Ένα πέναλτι όμως το οποίο ήταν αρκετά αμφισβητούμενο. Ο Πέλκας βρέθηκε μέσα στην περιοχή με τον Ινσούα να κλοτσάει τη μπάλα και αυτή να πηγαίνει στα πόδια του επιθετικού του ΠΑΟΚ που έπεσε. Ο Ελβετός ρέφερι έδειξε το πέναλτι. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ εκτέλεσε και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του νικώντας τον Διούδη.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με τις σωστές διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ για δεύτερη κίτρινη στον Πούγγουρα για φάουλ στον Λημνιό στο 43'.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει στο ματς και να φτάσει στην ισοφάριση ενώ ο Γιώργος Δώνης από το 54' έριξε στο παιχνίδι τον Νάγκι αντί του Χατζηγιοβάνη που τα είχε πάει εξαιρετικά ως εκείνο το σημείο.

Οι πράσινοι απείλησαν στο 55' με τον Ινσούα και εν συνεχεία στο 56' με διαδοχικά σουτ του Κουρμπέλη και του Νάγκι τα οποία όμως δεν έφεραν την ισοφάριση για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ μπήκε χωρίς αλλαγές στο δεύτερο παιχνίδι και προσπάθησε στο πρώτο τέταρτο να κρατήσει το υπέρ του 1-0 και να μη δεχτεί κάποιο τέρμα που θα έφερνε το ματς στα ίσια.

ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ

Ο Φερέιρα έκανε την πρώτη αλλαγή του ΠΑΟΚ στο 62' με έναν παίκτη που έμελλε να είναι εκ των πρωταγωνιστών. Ο Λάμπρου πέρασε στο ματς αντί του Πέλκα και ήταν αρκετά δραστήριος. Αρχικά στο 63' από πλάγια αν και πέρασε τον Διούδη δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση.

Στο 71' ο νεαρός επιθετικός έφυγε τετ α τετ με τον Διούδη αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού τον νίκησε και έδιωξε σε κόρνερ με τον Λάμπρου να πιάνει το κεφάλι του από τη χαμένη ευκαιρία.

Ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΟΚ όμως βρήκε και δεύτερο γκολ. Μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια ο Βαρέλα πήρε την καρφωτή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη πανηγυρίζοντας έξαλλα το γκολ του μπροστά από τη θύρα 4.

Ο ΔΙΟΥΔΗΣ ΕΙΠΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟΥ

Μετά το 2-0 ο Παναθηναϊκός ήταν σαν να κατέρρευσε και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα και να τελειώσει την πρόκριση. Αρχικά στο 80' ο Λάμπρου δεν βρήκε καλά τη μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Διούδη αν και πεσμένος να μπλοκάρει τη μπάλα.

Ενώ έξι λεπτά αργότερα και πάλι ο Λάμπρου μετά από ωραία σέντρα του Μπίσεσβαρ πήρε την κεφαλιά και ο Διούδης με εξαιρετική επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ και κράτησε το 2-0.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Τούμπας"

Διαιτητής: Σάντρο Σέρερ (Ελβετία)

Βοηθοί: Σλάνταν Γιοσίποβιτς (Ελβετία), Μπέκιμ Ζογκάι (Ελβετία)

4ος: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

VAR: Φεντάι Σαν (Ελβετία)

AVAR: Αλεσάντρο Ντούντιτς (Ελβετία)

Γκολ: 34' Βιεϊρίνια, 72' Βαρέλα

Κίτρινες: 8' Πέλκας, 43' Μίσιτς, 90+2' Βαρέλα/23' Πούγγουρας

Κόκκινες:

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Πέλκας (62' Λάμπρου), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι (81' Άκπομ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Ανουάρ (77' Δώνης), Μπουζούκης (81' Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (54' Νάγκι), Μακέντα.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ