FOOTBALL ANALYSIS

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Τόμας vs Ελ Κααμπί, δύο διαφορετικοί κεντρικοί επιθετικοί στο μικροσκόπιο

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Τόμας vs Ελ Κααμπί, δύο διαφορετικοί κεντρικοί επιθετικοί στο μικροσκόπιο

Τα φώτα θα πέσουν στους δύο κεντρικούς επιθετικούς του ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό (18/2, 20:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24). Η απόλυτη σύγκριση ανάμεσα σε Μπράντον Τόμας και Αγιούμπ Ελ Κααμπί

Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους (18/2, 20:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Παιχνίδι με τεράστια βαθμολογική σημασία, με τον Δικέφαλο να θέλει να διατηρηθεί στην κορυφή και τους ερυθρόλευκους να επιθυμούν να μειώσουν την απόστασή τους από την πρώτη θέση.

Όπως σε κάθε σπουδαίο παιχνίδι, έτσι και σε αυτό, τα φώτα πέφτουν στους δύο κεντρικούς επιθετικούς. Είναι εκείνοι που κουβαλούν μεγάλο βάρος, καθώς γνωρίζουν πως μπορούν να καθορίσουν ένα ντέρμπι. Ο Μπράντον Τόμας και ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πιθανότατα να βρεθούν στην αιχμή του... δόρατος.

Σκοράρει και απειλεί περισσότερο ο Ελ Κααμπί

Με τη βοήθεια της Opta/Stats Perform, μπορείτε να δείτε την σύγκριση των δύο ποδοσφαιριστών. Με γαλάζιο είναι η επίδοση που υπερτερεί ανά κατηγορία ο κάθε παίκτης. Μέσα από αυτό αποδεικνύεται ότι μιλάμε για δύο διαφορετικούς τύπους κεντρικών επιθετικών.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Τόμας vs Ελ Κααμπί, δύο διαφορετικοί κεντρικοί επιθετικοί στο μικροσκόπιο

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έχει πετύχει περισσότερα γκολ από τον Τόμας. Οκτώ φορές έχει βρει τα αντίπαλα δίχτυα ο Μαροκινός, πέντε ο Ισπανός, ενώ τα αγωνιστικά λεπτά τους είναι παρόμοια (Τόμας 1.022' - Ελ Κααμπί 1.098').

Ο Ελ Κααμπί είναι ξεκάθαρα ο πιο απειλητικός φορ της σύγκρισης. Εκτελεί περισσότερο, με 3.4 τελικές ανά 90' μπροστά από τις 2.5 του Τόμας, ενώ έχει και 0.53xG ανά 90', μπροστά από το 0.45xG. του επιθετικού του ΠΑΟΚ.

Ο Τόμας προσφέρει σε άλλους τομείς του παιχνιδιού

Ο Ελ Κααμπί έχει περισσότερο τον χαρακτήρα του φορ-εκτελεστή. Από την πλευρά του, ο Μπράντον Τόμας συνεισφέρει σε άλλους τομείς του παιχνιδιού. Για παράδειγμα είναι πιο δημιουργικός σε σχέση με τον φορ των ερυθρόλευκων, με δύο ασίστ έναντι καμίας του Μαροκινού.

Ο Μπράντον Τόμας επιπλέον έχει 1.1 key passes, δηλαδή πάσες που δημιουργούν ευκαιρίες, ανά 90', μόλις 0.3 ο Ελ Κααμπί. Ο 29χρονος Ισπανός έχει περισσότερες ανακτήσεις, 2.7 ανά 90' έναντι 1.4 του Μαροκινού, ενώ κουβαλάει και περισσότερο την μπάλα.

Συγκεκριμένα, ο Τόμας έχει 36.9 κουβαλήματα μπάλας ανά 90', ενώ ο Ελ Κααμπί 26.6. Συνολικά, ο Ισπανός είναι πιο δραστήριος με 36.9 ενέργειες ανά 90', με τον Μαροκινό να έχει 26.6. Ωστόσο, οι δύο τους έχουν παρόμοιες ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή, δηλαδή 5.6 ανά 90' ο παίκτης του ΠΑΟΚ, 5.9 ανά 90' ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.

Όπως προαναφέρθηκε, μιλάμε για δύο διαφορετικούς τύπους κεντρικού επιθετικού. Ο Μπράντον Τόμας μπορεί να γυρίσει πιο πίσω, να δημιουργήσει και να κουβαλήσει την μπάλα για να ανοίξει χώρους.

Από την άλλη ο Ελ Κααμπί είναι ο εκτελεστής που θα κοιτάξει κυρίως να τροφοδοτηθεί για να βρει το γκολ. Και οι δύο πολύτιμοι για τα πλάνα των προπονητών τους και μπορούν να παίξουν κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του ντέρμπι.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ