FOOTBALL ANALYSIS

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ολιβέιρα vs Μπακαμπού, η κόντρα των killers των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ολιβέιρα vs Μπακαμπού, η κόντρα των killers των δύο ομάδων
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Τούμπα (5/2, 20:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) και το βάρος πέφτει πάνω στους κεντρικούς επιθετικούς, Νέλσον Ολιβέιρα και Σεντρίκ Μπακαμπού. Η σύγκριση των δύο killers με τη βοήθεια της Opta.

Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός αναμετρώνται την Κυριακή (5/2, 20:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με πάρα πολύ μεγάλη βαθμολογική σημασία, καθώς καμία εκ των δύο ομάδων δεν θέλει να έχει απώλειες.

Ο Δικέφαλος και οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο κατόπι της πρωτοπόρας ΑΕΚ (47 β.) και του δεύτερου Παναθηναϊκού (45 β.). Έχουν από 42 βαθμούς η κάθε ομάδα, θέλουν να συνεχίσουν νικηφόρα και να πάρουν κεφάλι απέναντι στον αντίπαλό τους.

Τα φώτα της αναμέτρησης πέφτουν στους φορ των δύο ομάδων, τον Νέλσον Ολιβέιρα και τον Σεντρίκ Μπακαμπού. Είναι οι παίκτες που κουβαλούν ιδιαίτερο βάρος, καθώς γνωρίζουν πως η απόδοσή τους μπορεί να καθορίσει ολόκληρο το παιχνίδι. Πάμε να δούμε με τη βοήθεια της Opta/Stats Perform τη σύγκριση των δύο ποδοσφαιριστών.

Ο Ολιβέιρα το απαραίτητο "εργαλείο" του Λουτσέσκου

Ο Νέλσον Ολιβέιρα είναι από τα πιο σημαντικά γρανάζια στον μηχανισμό του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ολιβέιρα δεν σκοράρει απλώς, αλλά βοηθάει γενικότερα την ομάδα του κατεβαίνοντας πιο χαμηλά, ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας του.

Οι τελικές και τα xGoals του Νέλσον Ολιβέιρα
Οι τελικές και τα xGoals του Νέλσον Ολιβέιρα

Φυσικά είναι ένας δεινός σκόρερ. Ο Πορτογάλος φορ έχει πετύχει επτά γκολ, ενώ έχει συνολικά 45 τελικές, τις περισσότερες μέσα από την περιοχή. Η συνολική τους "αξία" είναι 5.63xG.

Ο Μπακαμπού έχει κερδίσει τη φανέλα του βασικού

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού έχει κερδίσει τη μάχη στη θέση του κεντρικού επιθετικού και είναι ο βασικός φορ του Μίτσελ μπροστά από τον Γιουσέφ ελ Αραμπί, ο οποίος χρησιμοποιείται κυρίως ως αλλαγή.

Οι τελικές και τα xGoals του Σεντρίκ Μπακαμπού
Οι τελικές και τα xGoals του Σεντρίκ Μπακαμπού

Ο Μπακαμπού κινείται και εκτελεί μέσα από την περιοχή και έχει πετύχει εννέα γκολ. Συνολικά έχει 33 τελικές, με τις πέντε εξ αυτών εκτός "κουτιού". Η συνολική τους αξία είναι 5.11xG.

Η σύγκριση των δύο φορ

Βλέπουμε πως ο 31χρονος κεντρικός επιθετικός του Ολυμπιακού έχει πετύχει εννέα γκολ, δύο περισσότερα από τον Πορτογάλο φορ του ΠΑΟΚ (7), ενώ και οι δύο έχουν σκοράρει μία φορά από την άσπρη βούλα.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ολιβέιρα vs Μπακαμπού, η κόντρα των killers των δύο ομάδων

Στον τομέα της απειλής, οι δύο παίκτες δεν διαφέρουν πολύ. Ο Μπακαμπού υπερτερεί ελαφρώς με 0.39xG ανά 90λεπτο, με τον Ολιβέιρα να έχει 0.32xG. Παράλληλα, υπάρχει ισορροπία στις τελικές, καθώς και οι δύο έχουν 2.9 ανά 90λεπτό.

Πιο δραστήριος ο Ολιβέιρα

Ο Νέλσον Ολιβέιρα είναι πιο δραστήτιος στα παιχνίδια του με τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα ο Πορτογάλος φορ έχει 31.1 ενέργειες με την μπάλα ανά 90λεπτο, περισσότερες από τον Σεντρίκ Μπακαμπού, ο οποίος έχει 20.7.

Άλλωστε ο επιθετικός του Δικεφάλου έχει την τάση να γυρίζει πιο πίσω και να παίρνει την μπάλα, σε σχέση με τον επιθετικό των Ερυθρόλευκων που ψάχνει τρόπο να τροφοδοτηθεί από τους συμπαίκτες του.

Κάπως έτσι εξηγείται το γεγονός ότι ο Ολιβέιρα έχει 6.1 κουβαλήματα, ενώ 3.9 ο Μπακαμπού. Πάντως, ακόμη κι έτσι, μέσα στην περιοχή είναι το ίδιο δραστήριοι, με 4.8 ενέργειες ανά 90λεπτο αμφότεροι.

Οι δύο ποδοσφαιριστές θα είναι η "αιχμή" του δόρατος για Λουτσέσκου και Μίτσελ. Ένα γκολ τους είναι ικανό να κάνει τη διαφορά και γι' αυτό τον λόγο, το φορτίο που κουβαλούν είναι μεγάλο.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ