FOOTBALL ANALYSIS

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ντεσπόντοφ vs Μασούρας, ίδιοι αλλά διαφορετικοί

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ντεσπόντοφ vs Μασούρας, ίδιοι αλλά διαφορετικοί

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ και ο Γιώργος Μασούρας είναι δύο πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα την φετινή σεζόν. Η σύγκριση των δύο μεσοεπιθετικών πριν απ' τη μάχη στην Τούμπα.

Την Κυριακή (18/2, 20:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) στην Τούμπα θα γίνει μεγάλη μάχη. Λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη των playoffs, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Μία αναμέτρηση, ένα ντέρμπι με τόσο μεγάλη βαθμολογική σημασία. Ο ΠΑΟΚ είναι στην κορυφή με 51 πόντους και θέλει να διατηρηθεί εκεί, ενώ ο Ολυμπιακός είναι 4ος με 44 και θα ψάξει τρόπο να πλησιάσει στην πρώτη θέση.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καταστρώνουν τα πλάνα τους ενόψει της αναμέτρησης. Δύο κομβικοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα τους τη φετινή σεζόν είναι οι Κίριλ Ντεσπόντοφ και Γιώργος Μασούρας.

Περισσότερες γκολ και ασίστ σε λιγότερα λεπτά ο Ντεσπόντοφ

Οι δύο ποδοσφαιριστές τοποθετούνται κυρίως στην ίδια θέση, δηλαδή στην δεξιά πλευρά της επίθεσης, ωστόσο έχουν διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Ο Ντεσπόντοφ κινείται περισσότερο πάνω στην πλευρά, ενώ ο Μασούρας αγωνίζεται κοντά στον φορ και συμπεριφέρεται ως δεύτερος επιθετικός.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε την σύγκριση των επιδόσεων των δύο ποδοσφαιριστών. Με γαλάζια είναι οι κατηγορίες που υπερτετεί ο κάθε παίκτης.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ντεσπόντοφ vs Μασούρας, ίδιοι αλλά διαφορετικοί

Με πρώτη ματιά, παρατηρούμε πως ο Ντεσπόντοφ έχει πετύχει ένα περισσότερο γκολ από τον Μασούρα. Οκτώ φορές έχει βρει αντίπαλα δίχτυα ο Βούλγαρος παίκτης και επτά ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Παράλληλα, ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ έχει έξι ασίστ έναντι τεσσάρων του Μασούρα.

Όλα αυτά, με τον Ντεσπόντοφ να έχει και λιγότερα λεπτά συμμετοχής. Δηλαδή, 1075 λεπτά έχει αγωνιστεί ο ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου και 1.460 λεπτά ο παίκτης του Ολυμπιακού.

Τα κοινά ανάμεσα σε Μασούρα και Ντεσπόντοφ

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, ο Μασούρας και ο Ντεσπόντοφ έχουν παρόμοια νούμερα και προσφέρουν το ίδιο στις ομάδες τους. Αρχικά είναι το ίδιο απειλητικοί, με τον Βούλγαρο μεσοεπιθετικό να έχει 0.31xG ανά 90' και τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού 0.32 ανά 90'.

Μάλιστα, έχουν και παρόμοιες τελικές, 2.1 ανά 90' ο Ντεσπόντοφ και 2.2 ο Μασούρας. Παράλληλα, δημιουργούν σχεδόν το ίδιο, με τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ να έχει 1.8 key passes ανά 90' και τον παίκτη του Ολυμπιακού 1.9.

Ακόμη και οι ενέργειές τους είναι παρόμοιες. Δηλαδή, 43.7 ενέργειες ανά 90' έχει ο Ντεσπόντοφ και 45.7 ο Μασούρας. Η παρουσία τους στην αντίπαλη περιοχή είναι επίσης παρόμοια. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ έχει 5.4 ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή ανά 90' και 5.8 ο Μασούρας.

Οι διαφορές τους σε κάποιες κατηγορίες σχετίζονται με τον τρόπο παιχνιδιού τους. Για παράδειγμα, ο Ντεσπόντοφ έχει 9.1 κουβαλήματα μπάλας ανά 90' έναντι 7.2 του Μασούρα. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Βούλγαρος παίζει περισσότερο στην πλευρά του, ενώ ο παίκτης του Ολυμπιακού συγκλίνει προς τον άξονα.

Άλλωστε, αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ο Μασούρας έχει περισσότερες ανακτήσεις. 3.7 ανά 90' έχει ο μεσοεπιθετικός των ερυθρόλευκων και 2.9 ο παίκτης του Δικεφάλου.

Ο Ντεσπόντοφ και ο Μασούρας είναι ίδιοι, αλλά και διαφορετικοί. Οι επιδόσεις τους σε πλήθος κατηγοριών μοιάζουν, ωστόσο κινούνται με άλλον τρόπο στο γήπεδο και συνεισφέρουν από άλλη βάση τις ομάδες τους.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ