ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Οι σκέψεις του Λουτσέσκου για τον τελικό Κυπέλλου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό INTIME

Οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου στον αγώνα της Τρίτης (17/5) του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα έδειξαν σε μεγάλο βαθμό τα πλάνα του και για την αναμέτρηση του Σαββάτου (21/5, 20:00, COSMOTE SPORT 1 HD και Live από το SPORT24) στον τελικό Κυπέλλου.

Το τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στα playoffs με τον Παναθηναϊκό ήταν μάλλον αποκαλυπτικό για τις σκέψεις του Ραζβάν Λουτσέσκου ενόψει του τελικού Κυπέλλου (21/5, 20:00, COSMOTE SPORT 1 HD και Live από το SPORT24) με τους πράσινους στο ΟΑΚΑ.

Ο προπονητής του Δικεφάλου είχε την ευκαιρία να "τσεκάρει" την ετοιμότητα ποδοσφαιριστών, όπως ο Μπίσεσβαρ και ο Λύρατζης τους οποίους υπολογίζει ως βασικούς για το Σάββατο (21/5), να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμοι στον τελικό (Βιεϊρίνια, Ολιβέιρα, Ελ Καντουρί), αλλά και να ξεκουράσει αυτούς που το είχαν ανάγκη, όπως ο Κούρτιτς που έμεινε στον πάγκο αλλά και ο Κρέσπο που ήταν εκτός αποστολής.

Το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, που είναι και ο μοναδικός, εξαιρουμένου φυσικά του Γιάννη Μιχαηλίδη, του οποίου η ετοιμότητα δεν έχει "τσεκαριστεί" ακόμη. Ο Λουτσέσκου θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή τον Βραζιλιάνο που αν κληθεί να παίξει θα το κάνει χωρίς να έχει λεπτό συμμετοχής μετά από τον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης.

Εκτός πάντως συγκλονιστικού απροόπτου, πάντως αποκαλύφθηκαν πολλά από τα πλάνα του Λουτσέσκου και υπάρχει μια εικόνα για τους "σίγουρους", αυτούς που έχουν κλειδώσει μια θέση στην ενδεκάδα του τελικού και τα δυο τρία μικρά ή μεγάλα ερωτηματικά.

Αν υπάρχει ερωτηματικό στα μετόπισθεν αυτό έχει να κάνει με την ετοιμότητα του Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ πήρε για πρώτη φορά μετά τον αγώνα με τη Μαρσέιγ χρόνο συμμετοχής, αγωνιζόμενος μάλιστα στο δεξί άκρο της άμυνα του Δικεφάλου. Μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό δήλωσε μάλιστα ότι θέλει να βοηθήσει την ομάδα του στο τελικό ακόμη και χωρίς πόδι.

Ο Λουτσέσκου είναι αυτός που θα αποφασίσει αν θα τον ξεκινήσει ή αν θα τον χρησιμοποιήσει ως αλλαγή από τον πάγκο. Αν πάρει φανέλα βασικού θα είναι στη θέση του Σίντκλεϊ στα αριστερά με τον Λύτατζη στα δεξιά και τους Ίνγκασον και Κρέσπο μπροστά από τον Πασχαλάκη.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή εξαρτάται από τον Ντόουγκλας Αουγκούστο. Αν ήταν στο 100% ο Βραζιλιάνος η συζήτηση θα είχε να κάνει για το που θα μπορούσε να είναι περισσότερο αποδοτικός στις θέσεις 6-8 ή στο 10. Τώρα όμως φαίνεται ότι η συμμετοχή του θα κριθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και το πλάνο του Λουτσέσκου θεωρητικά πάντα ξεκινά από δίδυμο Κούρτιτς και Τσιγγάρα στα χαφ και ένα ερωτηματικό στο "δέκα".

Ποιος θα αγωνιστεί εκεί αν δεν τα καταφέρει ο Αουγκούστο; Το δίλλημα θα είναι ανάμεσα στον φορμαρισμένο τον τελευταίο καιρό Φιλίπε Σοάρες και τον Ομάρ Ελ Καντουρί που ξεπέρασε την θλάση του αγωνίστηκε στα δυο τελευταία παιχνίδια αλλά στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό αποκόμισε ένα σπασμένο δάκτυλο.

Από εκεί και πέρα "κλειδωμένη" μοιάζει να είναι η παρουσία Άντριγια Ζίβκοβιτς και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στα δυο άκρα της επίθεσης ενώ προβάδισμα για τη θέση του φορ έχει ο Τσούμπα Άκπομ που ξεκίνησε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και σκοράροντας για πρώτη φορά μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ στην πρεμιέρα των playoffs. Στο παιχνίδι με τους πράσινους πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Νέλσον Ολιβέιρα, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου ο Αντόνιο Τσόλακ.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ