THE SPORTS ECONOMIST

ΠΑΟΚ: Ο Τζόλης, η ερώτηση από τον Δικέφαλο, οι αξιώσεις της Νόριτς και η προτεραιότητα για παραμονή στο εξωτερικό

Ο Χρήστος Τζόλης με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας
Ο Χρήστος Τζόλης με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας EUROKINISSI

Η μόνη ελληνική ομάδα που έστω και μόνο διερευνητικά ρώτησε τη Νόριτς αν συζητάει για δανεισμό του Χρήστο Τζόλη είναι ο ΠΑΟΚ. Απαγορευτικές τη δεδομένη στιγμή οι απαιτήσεις των "καναρινιών", ακόμη και για την Βέρντερ Βρέμης, η οποία επίσης ρώτησε, απόλυτη προτεραιότητα του Έλληνα διεθνή επιθετικού η παραμονή στο εξωτερικό.

Συνηθισμένη η σεναριολογία, ειδικά τέτοια εποχή, αρχή δηλαδή μεταγραφικής περιόδου, η οποία και αναδεικνύει συνθήκες πιθανού επαναπατρισμού και επιστροφής στη Stoiximan Super League για Έλληνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονται στο εξωτερικό. Καταγεγραμμένες ήδη στην αγορά – πάντα ως φημολογία - αρκετές τέτοιες περιπτώσεις, τελευταία αυτή που αφορά τον Χρήστο Τζόλη.

Βάσει των πληροφοριών του SPORT24 η μόνη ελληνική ομάδα η οποία έστω μπήκε στη διαδικασία απλώς να ρωτήσει τη Νόριτς για το αν θα δέχονταν δανεισμό του διεθνή μεσοεπιθετικού είναι ο ΠΑΟΚ. Καμία άλλη. Ούτε απ’ ευθείας, ούτε εμμέσως, ούτε απευθυνόμενοι στους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή.

Η απάντηση των "καναρινιών" σε αυτή τη μόνη ερώτηση είναι ενδεικτική μιας και αξίωσαν επτά εκατομμύρια ευρώ ως αντίτιμο πώλησης, ποσό απαγορευτικό για οποιαδήποτε έστω όνειρο, οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας, χωρίς αναμενόμενα να υπάρξει και η παραμικρή – μετά από αυτή την απάντηση – συνέχεια.

Ο Τζόλης δεν βλέπει θετικά συζήτηση επαναπατρισμού

Πέραν όμως των απαιτήσεων του αγγλικού συλλόγου - οι οποίες σε κάθε περίπτωση σε μια δυναμική κατάσταση όπως είναι μια μεταγραφική περίοδος δεν είναι σίγουρο πως θα παραμείνουν οι ίδιες αργότερα στο καλοκαίρι (ή και στο τέλος του) - το κυριότερο είναι πως και ο ίδιος ο Τζόλης δεν βλέπει θετικά οποιαδήποτε συζήτηση επαναπατρισμού, θεωρώντας μια τέτοια εξέλιξη σημαντικό πισωγύρισμα στην καριέρα του.

Το πιθανότερο είναι πως η άμεση συνέχεια της δύσκολα θα τον βρει στο "Κάροου Ρόουντ" και την Championship (όχι πως αποκλείεται), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και επιλογές. Παράδειγμα μια πρόσφατη ακόμη διερευνητική κρούση που έγινε από την Βέρντερ, με την ίδια απάντηση – 7 εκατομμύρια - του αγγλικού συλλόγου να βάζει… πάγο στους "πράσινους" της Βρέμης.

Μπορεί να… ξεπαγώσει; Με διαφοροποίηση του format μιας πρότασης, ναι. Ειδικά – επαναλαμβάνεται – σε βάθος καλοκαιριού και ειδικά εφόσον και άλλες ομάδες αναμένεται να χτυπήσουν την πόρτα της Νόριτς κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού, επιδιώκοντας ανάλογες συμφωνίες.

Το ζητούμενο για τον Τζόλη είναι η σωστή απόφαση και η επιλογή της κατάλληλης επόμενης ομάδας, κάτι για το οποίο δεν φαίνεται να υπάρχει βιασύνη (ούτε από την πλευρά του Έλληνα διεθνή ούτε – πόσο μάλλον – από την πλευρά της Νόριτς, με την οποία έχει συμβόλαιο για τρία ακόμη χρόνια) και ξεκάθαρα τη δεδομένη στιγμή δεν αφορά – ή έστω δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες κανενός – οτιδήποτε ελληνικό.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ