ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου έριξε το βάρος στην άμυνα για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ στο ματς με την Λέφσκι Σόφιας | 21 Ιουλίου 2022
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ στο ματς με την Λέφσκι Σόφιας | 21 Ιουλίου 2022 INTIME

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπαθεί να διορθώσει τις ανορθογραφίες του ΠΑΟΚ ξεκινώντας από την ανασταλτική της λειτουργία, την οποία θεωρεί "υπαίτια" για τον αποκλεισμό από τη Λέφσκι. Η έλευση του Νέσμπεργκ αλλάζει τα δεδομένα στην άμυνα και ο Μιχάι που πρέπει να φανεί τι μέλει γενέσθαι με το μέλλον του.

Ο άδοξος αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από την Λέφσκι για τα προκριματικά του Conference League, καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το φετινό καλοκαίρι του Δικεφάλου. Εκτός από την εσωστρέφεια που έχει προκαλέσει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και το "φρένο" που έχει βάλει στις μεταγραφές, έχει αναγκάσει τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ξεκινήσει και πάλι… προετοιμασία με διπλές προπονήσεις και επιστροφή στα βασικά.

Ο Ρουμάνος τεχνικός θεωρεί ότι η ευρωπαϊκή αποτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα στη Σόφια και στις αδυναμίες που έδειξε η ανασταλτική της λειτουργία.

Έτσι ρίχνει το βάρος των προπονήσεων στην άμυνα που έτσι και αλλιώς αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό όλων των οπαδών του Ρασβάν Λουτσέσκου.

Αλλαγή στα στόπερ

Το οικογενειακό διπλό του περασμένου Σαββάτου ήταν η πρώτη ευκαιρία του προπονητή του ΠΑΟΚ να δοκιμάσει ως δίδυμο στα στόπερ τους Ίνγκι Ίνγκασον και Ιβάν Νέσμπεργκ.

Ο αριστεροπόδαρος Νορβηγός έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά να σταθεί δίπλα στον Ίνγκασον που αποτελεί – μετά τις αποχωρήσεις των έμπειρων Κρέσπο και Βαρέλα- σημείο αναφοράς στα στόπερ του Δικεφάλου.

Ο ερχομός του Νέσμπεργκ προφανώς και επηρεάζει την ιεραρχία στους κεντρικούς αμυντικούς καθώς όλα δείχνουν θα προηγηθεί του Γιάννη Κάργα, που ήταν βασικός στα δυο παιχνίδια με τους Βούλγαρους της Λέφσκι.

Και όχι μόνο αυτό αλλά σπρώχνει ακόμη πιο μακριά από τις βασικές επιλογές του Λουτσέσκου τον Ενέα Μιχάι. Ιεραρχικά ο Μιχάι μοιάζει αυτή την στιγμή να είναι στο ίδιο επίπεδο με τον νεαρό Κουλιεράκη που συμπληρώνει την πεντάδα των στόπερ.

Με το συμβόλαιο του να εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι καταλαβαίνει κανείς πως θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον του και αυτές ίσως να ανατρέψουν και τα δεδομένα στο κέντρο της άμυνας του Δικεφάλου.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ