ΠΑΟΚ, ο καλύτερος πρέσβης

Στην 60η θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται και τον Μάιο ο ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι η πρώτη ελληνική ομάδα, αφήνοντας πίσω όλους τους άλλους.
Ο Δικεφάλος του Βορρά, με την εκπληκτική φετινή πορεία που πραγματοποίησε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και χάρη σε όσα πέτυχε εντός ελληνικών συνόρων, έχει καταφέρει να προσπεράσει τους εγχώριους αντιπάλους του.
Η ομάδα του ΠΑΟΚ, κρατά πιο ψηλά από κάθε άλλον την ελληνική ομάδα στην Ευρώπη και παγκοσμίως, έχοντας καταλάβει για τον μήνα Μάη (όπως και τον Απρίλη) την 60η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, όπου μαζί του είναι και η Άντερλεχτ.
Πίσω από τους “ασπρόμαυρους” βρίσκεται ο συμπολίτης του Άρης και συγκεκριμένα 16 θέσεις πιο χαμηλά. Τρίτη ελληνική ομάδα είναι η ΑΕΚ (79η), τέταρτος ο Ολυμπιακός (98ος), ενώ τελευταίος είναι ο Παναθηναϊκός, όπου βρίσκεται στην 202η θέση.
Το συγκεκριμένο γεγονός, γεμίζει με… περηφάνια κάθε φίλαθλο της ομάδας και σίγουρα κανείς δεν θα ξεχάσει την φετινή εξαιρετική χρονιά. Άπαντες άλλωστε, ευελπιστούν να επαναληφθούν ανάλογες ευρωπαϊκές πορείες και τα επόμενα χρόνια. Το προσωνύμιο “Πρέσβης” του ταιριάζει απόλυτα….
Όσο για τα κριτήρια της βαθμολογίας, μεγαλύτερο ρόλο παίζει η πορεία σε διεθνής διοργανώσεις, το εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο της εκάστοτε χώρας.
Στην κορυφή της λίστα βρίσκεται η ανίκητη και ασυναγώνιστη Μπαρτσελόνα, ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης, τρίτη είναι η κάτοχος του Europa League Πόρτο, τέταρτη η φιναλίστ του Champions League Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνει η Μάντσεστερ Σίτι.
1. (1.) Μπαρτσελόνα 317,0
2. (2.) Ρεάλ Μαδρίτης 307,0
3. (3.) Πόρτο 291,5
4. (4.) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 285,0
5. (8.) Μάντσεστερ Σίτι 254,0
—————————–
60. (60.) ΠΑΟΚ 153