ΠΑΟΚ: Ο Γιακουμάκης βγήκε off και το ερώτημα που καλείται να απαντήσει ο Λουτσέσκου είναι το Μύθου ή Τσάλοβ

Την ώρα που ο Κρητικός φορ μπήκε στα… πιτς ο Ρουμάνος τεχνικός καλείται να πάρει μία δύσκολη απόφαση σχετικά με το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του.
Ο τραυματισμός του Γιώργου Γιακουμάκη έφερε τον ΠΑΟΚ και τον Ραζβάν Λουτσέσκου μπροστά σε ένα άμεσο και απαιτητικό δίλημμα. Ο Κρητικός φορ του Δικεφάλου, έφτασε τα 9 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις την ώρα που είχε σκοράρει τρεις φορές μέσα στην τελευταία εβδομάδα πριν υποστεί στο ντέρμπι με τον Άρη τη θλάση που τον έθεσε νοκ άουτ για περίπου έναν μήνα, στερώντας από τον Ραζβάν Λουτσέσκου τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του.
Η απουσία του ανοίγει μια συζήτηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετικά με το ποιος θα κληθεί να καλύψει το κενό του Έλληνα φορ στο διάστημα που ακολουθεί…
Το ερώτημα “Μύθου ή Τσάλοβ;” ζητά απάντηση. Οι τελευταίες εμφανίσεις και τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί εντός του οργανισμού του ΠΑΟΚ δείχνουν πως ο νεαρός Ανέστης Μύθου έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα σε ό,τι αφορά την ιεραρχία των φορ. Ξεκίνησε βασικός στο Κύπελλο με τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης“, χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τους Κίτρινους στην Τούμπα και δείχνει να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ρουμάνου τεχνικού. Έχει ρυθμό, έχει ενέργεια και κυρίως έχει διάθεση να αρπάξει την ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά του.
Στον αντίποδα βρίσκεται ο Φεντόρ Τσάλοβ. Ο Ρώσος φορ μετά το παιχνίδι με την Μπραν δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό και φαινόταν να έχει μείνει πίσω σε ό,τι αφορά τις επιλογές του Λουτσέσκου. Κουβαλά όμως εμπειρία και έχει παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο. Το ζήτημα, όμως, είναι αν μπορεί να βρει φόρμα, σε μια περίοδο όπου η ομάδα τον χρειάζεται άμεσα και αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί θεωρητικά, αλλά μόνο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.
Το πρώτο μεγάλο τεστ έρχεται την Πέμπτη κόντρα στη Λουντογκόρετς. Εκεί θα φανεί ξεκάθαρα ποιος εκ των δύο θα πάρει τη θέση στην κορυφή της επίθεσης, με τον Λουτσέσκου να καλείται να αποφασίσει αν θα στηριχθεί στον παίκτη που δείχνει να έχει το μομέντουμ ή σε αυτόν που έχει τις παραστάσεις και μεγαλύτερη εμπειρία. Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κάποια έκπληξη ή σε μία ασυνήθιστη επιλογή μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο, καθώς ο Ρουμάνος προπονητής σπάνια ρισκάρει βάζοντας παίκτες να αγωνιστούν εκτός της θέσης τους.
Το ζήτημα σε ό,τι αφορά τη θέση του φορ για τον ΠΑΟΚ, δεν εξαντλείται στη Λουντογκόρετς. Ο Γιώργος Γιακουμάκης θα χάσει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ πρέπει άμεσα να βρει λύσεις για τα ματς με τον Ατρόμητο (εκτός) και τον Παναθηναϊκό (εντός) στο πρωτάθλημα, αλλά και για την αναμέτρηση με τη Μάρκο στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson.
Η περίοδος αυτή θα αποτελέσει ένα μικρό δείγμα γραφής για το πώς μπορεί ο Δικέφαλος να λειτουργήσει χωρίς τον βασικό του εκτελεστή, αλλά και μια ευκαιρία για τους δύο εναλλακτικούς φορ να δείξουν ποιος αξίζει να βρίσκεται πιο σταθερά στο πλάνο της ομάδας, την ώρα που δεδομένα ο ΠΑΟΚ έχει βγει στην αγορά και κοιτάζει περιπτώσεις επιθετικών για την ενίσχυση του τον ερχόμενο Γενάρη.