FOOTBALL ANALYSIS

ΠΑΟΚ: Ντεσπόντοφ και Μουργκ είναι οι άσοι στο μανίκι του Λουτσέσκου

ΠΑΟΚ: Ντεσπόντοφ και Μουργκ είναι οι άσοι στο μανίκι του Λουτσέσκου
Ο Τόμας Μουργκ σκοράρει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Βόλο για τη Stoiximan Super League INTIME SPORTS

Κίριλ Ντεσπόντοφ και Τόμας Μουργκ. Ο new entry που πετάει φωτιές κι ο "παλιός" που κερδίζει ένα νέο συμβόλαιο. Οι δύο μεσοεπιθετικοί του ΠΑΟΚ σκοράρουν και δημιουργούν κατά ριπάς, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να τρίβει τα χέρια του.

Ακόμα μια ευρεία επικράτηση για τον ΠΑΟΚ, ακόμα ένα εύκολο απόγευμα στη Stoiximan Super League, με θύμα αυτή τη φορά τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό. Τελικό σκορ 1-5 και 53 γκολ σε 19 ματς, με συνέπεια ο ΠΑΟΚ με 2.79 τέρματα ανά 90' να βρίσκεται στους κορυφαίους "εκτελεστές" της Ευρώπης.

Παράλληλα, στον διάβα του η μηχανή των γκολ που έχει φτιάξει ο Ραζβάν Λουτσέσκου σπάει κάθε ρεκόρ.

Έχει ήδη σκοράρει περισσότερο από ότι πέρυσι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (43 γκολ σε 26 ματς), καταρρίπτοντας ακόμα και την επίδοση της σεζόν 2019/20 (50 τέρματα σε 26 ματς), την πρώτη που εφαρμόστηκε η Stoiximan Super League με τη σημερινή μορφή των playoffs.

Η εξήγηση είναι απλή, αφού ο ΠΑΟΚ κάνει ότι έκανε πέρυσι η ΑΕΚ. Παίρνει πολλά από τους μεσοεπιθετικούς, προεξαρχόντων των Κίριλ Ντεσπόντοφ και Τόμας Μουργκ.

Αυτά είναι τα στατιστικά των δύο μπροστάρηδων του ΠΑΟΚ τη φετινή πρωταθληματική σεζόν, σύμφωνα με την Opta/Stats Perform.

Ο Ντεσπόντοφ είναι η αναβάθμιση του Νάρεϊ

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ βρίσκεται τους τελευταίους δύο μήνες στη ζώνη του λυκόφωτος, καθώς ο Βούλγαρος έχει βρει δίχτυα 6 φορές και έχει μοιράσει ακόμα 6 γκολ για τους συμπαίκτες του στα τελευταία 8 ματς που έχει αγωνιστεί στη Stoiximan Super League.

Αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι τα περίπου 3.500.000 εκατομμύρια ευρώ που έβγαλε από τα ταμεία του ο ΠΑΟΚ τις αρχές Σεπτεμβρίου για να τον αποκτήσει από την Λουντογκόρετς ήταν η καλύτερη επένδυση που θα μπορούσε να κάνει ο Δικέφαλος, αντικαθιστώντας ιδανικά τον Κάλεντ Νάρεϊ των 5 τερμάτων και 10 ασίστ σε 23 ματς τη σεζόν 2022/23.

Οι ενέργειες με την μπάλα και οι επιδόσεις του Ντεσπόντοφ στο Βόλος - ΠΑΟΚ
Οι ενέργειες με την μπάλα και οι επιδόσεις του Ντεσπόντοφ στο Βόλος - ΠΑΟΚ

Ο Βούλγαρος σε ακόμα παιχνίδι ήταν παίκτης "οικονομίας". Πέτυχε 2 γκολ με 4 σουτ, πάτησε περιοχή (5 ενέργειες σε σύνολο 27 επαφών), συμμετείχε στο χτίσιμο των επιθέσεων και την κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση έχοντας 7/9 πάσες στο τελευταίο τρίτο του αντιπάλου, ενώ δεν "έκλεψε" στα αμυντικά του καθήκοντα, ανακτώντας μέσα από το πρέσινγκ του ΠΑΟΚ τέσσερις κατοχές για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Ο Μουργκ κερδίζει νέο συμβόλαιο

Ο ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν "γεννάει" πρωταγωνιστές, με έναν εξ αυτών να είναι ο Τόμας Μουργκ, ο οποίος έχει κάνει το step up που περίμενε ο Δικέφαλος από το 2020, όταν έδινε 2.000.000 στη Ραπίντ Βιέννης για να πάρει τον βασικό μεσοεπιθετικό της αυστριακής ομάδας, ποντάροντας στα ποιοτικά και δημιουργικά χαρακτηριστικά του 25χρονου τότε παίκτη.

Όλα αυτά βγαίνουν στο χορτάρι σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα, με τον Μουργκ να βρίσκεται με 8 γκολ στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ της Stoiximan Super League, τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια στον ΠΑΟΚ είχε σύνολο 5 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι μεταβιβάσεις και οι επιδόσεις του Μουργκ στο Βόλος - ΠΑΟΚ
Οι μεταβιβάσεις και οι επιδόσεις του Μουργκ στο Βόλος - ΠΑΟΚ

Το κοντέρ του στην αναμέτρηση με τον Βόλο στον Πανθεσσαλικό σταμάτησε στο ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ οι δημιουργικές του αρετές του επέτρεψαν να παράξει και ακόμα τρεις φάσεις για τους συμπαίκτες του, οι οποίες δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Ο Τόμας Μουργκ όσο περνάνε τα ματς είναι απαλλαγμένος από το "πρέπει" του να αποδείξει στον προπονητή του ότι αξίζει την εμπιστοσύνη του, με συνέπεια να μην εκμαιεύει προσπάθειες. Στο ματς με τον Βόλο ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 26 ενέργειες με την μπάλα και μία ντρίμπλα.

Ο Αυστριακός έχει βρει τον καλό του εαυτό τη φετινή σεζόν και μέσα από τις επιδόσεις και τη συνολική του απόδοση κερδίζει τη συζήτηση με τα στελέχη του ΠΑΟΚ για νέο συμβόλαιο και τη θέση του στα βασικά πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Κίριλ Ντεσπόντοφ και Τόμας Μουργκ αποτελούν τα κρυφά χαρτιά του Ρουμάνου τεχνικού, σε μια τράπουλα που φέτος βγάζει συνεχώς άσους και αποδεικνύει ότι το σύνολο και η "δουλειά είναι η καλύτερη μεταγραφή", όπως δήλωσε μετά τη νέα κυριαρχική εμφάνιση του ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ