THE SPORTS ECONOMIST

ΠΑΟΚ, μεταγραφές: Το deal για την απόκτηση του Τάισον

Ο Τάισον με τη φανέλα της Σαχτάρ
Ο Τάισον με τη φανέλα της Σαχτάρ AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Εντός οικονομικού πλαισίου ΠΑΟΚ η συμφωνία του με τον Τάισον, ο οποίος για τον 1,5 χρόνο που προβλέπεται να υπογράψει στον "δικέφαλο" θα εισπράξει λιγότερα από όσα εισέπραττε ετησίως στην πρώην πλέον ομάδα του, την Ιντερνασιονάλ.

Έναν μεσοεπιθετικό αναζητούσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Όσο το δυνατόν πιο πολυσύνθετο και με δυνατότητα να καλύψει περισσότερους ρόλους και θέσεις. Αναζήτηση απαιτητική συνυπολογίζοντας και το περιορισμένο μπάτζετ που είχε στη διάθεσή του ο ΠΑΟΚ.

Αυτός άλλωστε ήταν ένας από τους λόγους (υπήρχαν και γενικότερες διαφωνίες στο οργανόγραμμα του club) που η πολύμηνη προσπάθεια για το deal με τον Φάμπιο Μαρτίνς δεν τελεσφόρησε. Η ευκαιρία όμως βρέθηκε με έναν παλιό γνωστό του Ζοζέ Μπότο – προφανώς καταλυτικός ο ρόλος του στη συμφωνία – από τη συνύπαρξή του στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, τον Τάισον.

Ο αλλοτινός διεθνής με τη σελεσάο έμεινε ελεύθερος από την Ιντερνασιονάλ με την οποία δεσμεύονταν με συμβόλαιο ως τον προσεχή Απρίλιο, οπότε και ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα Βραζιλίας. Οι ετήσιες απολαβές του στην "κολοράντο" ήταν 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Το (σχεδόν) υπόλοιπο αυτών για το επόμενο τετράμηνο καλύπτεται από τον ΠΑΟΚ, μαζί με κάποια αποζημίωση που εξασφάλισε ο 35χρονος Τάισον από την πρώην ομάδα του.

Συνολικά, για τον 1,5 χρόνο που έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ (και εφόσον εξαντληθεί) - όπου και υπολογίζεται για τις θέσεις που αγωνίστηκε σε ολόκληρη την καριέρα του, είτε δηλαδή στο "10" είτε στο αριστερό φτερό της μεσοεπιθετικής τριπλέτας - εκτιμάται πως θα εισπράξει (συνυπολογίζοντας και τα προβλεπόμενα μπόνους) το 80% των ετήσιων απολαβών που είχε στην Ιντερνασιονάλ, ποσό απολύτως σύμφυτο με τα περιθώρια του μπάτζετ των "ασπρόμαυρων".

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ