ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ μεταγραφές: Θέλει να κρατήσει τον Μεϊτέ, η ρήτρα και οι προθέσεις του Γάλλου

Ο Σουαλιό Μεϊτέ πανηγυρίζει στο ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Σουαλιό Μεϊτέ πανηγυρίζει στο ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI

Η Μπενφίκα που έχει τα δικαιώματα του Σουαλιό Μεϊτέ, η ρήτρα των 4 εκατομμυρίων που θα τεθεί σε διαπραγμάτευση κι οι προθέσεις του ίδιου του ποδοσφαιριστή θα κρίνουν αν θα στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να τον κρατήσει στην Τούμπα.

Η πρόθεση του ΠΑΟΚ να κρατήσει τον Σουαλιό Μεϊτέ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και παρά το γεγονός ότι πολλοί τη συνδέουν με την συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Νεμάνια Μακσίμοβιτς, προϋπήρχε εδώ και καιρό.

Στην πραγματικότητα όταν από το περασμένο καλοκαίρι ο Δικέφαλος υπαναχώρησε από τη διαφαινόμενη συμφωνία με τον Σέρβο μέσο κι έφερε με δανεισμό στη Θεσσαλονίκη τον Μεϊτέ και λίγο αργότερα τον Μάρκος Αντόνιο, έμοιαζε σίγουρο σχεδόν ότι στο τέλος της σεζόν θα προσπαθούσε να κρατήσει τουλάχιστον τον έναν από τους δυο.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, θέλει να κρατήσει τον Σουαλιό Μεϊτέ, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι προτίθεται να ενεργοποιήσει την ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο δανεισμού του από την Μπενφίκα κι έχει οριστεί στα 4 εκατομμύρια ευρώ, με την ομάδα της Λισαβόνας να κρατά το 30% των δικαιωμάτων του.

Το πιο πιθανό είναι να θελήσει να μπει σε διαπραγματεύσεις με τους Λουζιτανούς, ώστε να πετύχει καλύτερους όρους κι όπως γράφεται ήδη στην Πορτογαλία μπορεί και να τα καταφέρει.

"Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για έναν παίκτη που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ σε μισθολογικό κόστος ανά έτος για τους "Αετούς", η Μπενφίκα μπορεί να είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ για αξία μικρότερη από 4 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πώληση", αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα.

Βέβαια κάθε επιθυμία του Δικεφάλου να συνεχίσει με τον Μεϊτέ και μετά το τέλος της σεζόν προϋποθέτει πως κι ο ίδιος ο Γάλλος μέσος θα θέλει να μείνει στην Τούμπα.

Ο παίκτης δείχνει να είναι ευχαριστημένος από τις συνθήκες που έχει βρει στην ομάδα του. Το θέμα είναι να εκτιμήσει ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες του, κάτι για το οποίο δεν ήταν σίγουρος το περασμένο καλοκαίρι.

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις του για τον παίκτη που μέχρι τώρα έχει 21 συμμετοχές, με απολογισμό ένα γκολ και μια ασίστ και σκοπεύει να τον κάνει μόνιμο κάτοικο Θεσσαλονίκης

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ